28. 2. 2015

Plejtvák obrovský – hranický

Nový živočišný druh = koaliční zastupitel.
Vyplývá to z plýtvání svěřenými finančními prostředky. Tento mořský savec se bohužel usadil na hranické radnici a zosobnil se v místní koalici.
Koalici, na kterou by oblíbený medvídek koala jako manžel pyšný nebyl !
Proto největší plejtvák pouze kývá hlavou a (možná) mává ocasem. Rozhoduje srdcem, ovšem hlavu řídí jiní, movití a výkonní.


Koalí sameček sice nezná judo, nehraje tenis, neumí bruslit, nechodí na fotbal. Navíc nečte, nechodí do divadla a kulturu si plete s kulturistikou. Koalice mu ale řekla, že to nevadí, že stačí hlasovat. Hlasovat o přidělení dotace. Finanční částky, na kterou ostatní podnikatelské subjekty ve svém zisku ani nedosáhnou. Zde je mají zdarma formou permanentky.

Ptám se:
1) Komu podléhá Divadelní klub Stará Střelnice, jemuž byla přidělena 2 miliónová dotace, když byla zřízena nová funkce vedoucí MKZ, která nám má diktovat kulturu a její směr v Hranicích. Paní Jandová brečí, že nemá na knihovnu. Je to tedy investice 2 mil. do soukromého subjektu?
2) Co získá občan Hranic investicí 2 mil. do klubu Naparea za příspěvek města? Permanentku do sauny?
Nejsou v Hranicích jiné investiční možnosti, jak účelně využít finanční prostředky?

Krucifix

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Na jednu stranu je skoda, ze se plejtva, ale bohuzel, vladni rozhodujici koalice (to se ti volici maji, ze se to tak nepekne utrepalo) si prosadi a zadotuje co chce... Tady vyhodili nejaky ten milionek z nasich dani... Co me stve vic, je to, ze v usneseni zastupitelstva se zcela otevrene lze a uvadeji nepravdive informace. No, to je ta nase mistni politika. Oni si snad mysli, ze kdyz tam nikdo nechodi - proc taky, rada je neverejna a co navrhne, to koala schvali, bo koalicni smlouva, ze - tak si to asi ani nikdo necte.

Anonymní řekl(a)...

Ondriášová měla za vzor starostu Nováka. Dostal ji na radnici. S Juračkou si nedovedla spolupráci představit. A ejhle. Všechno je jinak.Peníze nesmrdí. Krutá Zima = malý velký bazilišek. Pro udržení koryta uděláme všechno. Zapomeneme na ideály i občana. Nebo ovčana? Ono těch zvířecích přirovnání v koalici je podstatně více: liška podšitá, hladový vlk, chytrý jako opice, chameleon, vychcánek hranický, straka, ...
Ale nic ve zlém. Je to jen v bajkách. Realita je možná horší.
Ezop

Anonymní řekl(a)...

Když je třeba si udržet pozioci, mění se názory den ze dne. Co si Ondriášová nedovedla představit, dnes je zřejmě pro ni tou nejlepší variantou. Je to v podstatě velká legrace: Ondriášová ctila Nováka, Novák nectil Juračku, Juračka nectil Nováka ani Ondriášovou. Co z toho vyplývá? Ondriášová ctí Juračku a Juračka Ondriášovou. Doopravdy nebo jen naoko? To je Kocourkov,že? Škoda, že neumíme číst myšlenky, možná bychom se divili, co si jeden o druhém myslí. Nejhorší na tom je, že jim není stydno. Otevřená radnice také svým kamarádům otevřeně přihrává dotace.To jsme se dočkali změny!Občané jen stavějte megalomanské projekty, radnice vám na to "určitě" přispěje, třeba i zpětně. Hlavní je zaštítit se dětmi a mít kamarády na správném místě.

Anonymní řekl(a)...

Očekávám v nejbližší době stavbu Centra plastické chirurgie. Lidé ze současné koalice to jistě štědře podpoří, protože už i jim snad za to, co dělají, musí být stydno a nechají si přešít ksichty!
Krucifix

Anonymní řekl(a)...

Co vlastně dělá Juračka z Ondriášovou, když všechno řeší Lesák? Je ho plná radnice. Starosty netřeba! Ušetří se peníze.