18. 1. 2015

Webové stránky města Hranice.

K napsání tohoto článku mne přivedla kamarádka. Společně jsme hledaly na webových stránkách města Hranice nějaké informace a shodly jsme se na názoru, že by potřebovaly nějakou změnu, lepší přehlednost a jednoduchost. Samozřejmě chápu, že je to jen náš pohled na danou věc, ale přesto mi to nedá. Zkusily jsme zadat stránky Nového Jičína, který má asi o cca 5 000 obyvatel více než Hranice. A začaly srovnávat. Mají je jednoduché a přehledné. Dověděly jsme se, že za komunální odpad platí  552,- Kč, trhy mají cca 10x ročně a vánoční trhy trvají asi 3 týdny.

Smlouvy uzavřené městem mají zveřejněné v přehledné a jednoduché tabulce a na základě vydané směrnice Radou si v příloze tuto smlouvu i přečtete. Dotazy i připomínky na titulní straně i s příslušnými odpověďmi - taky dobré. Mimochodem znění smluv uzavřených městem na našem webu nenajdete - kdybyste do nich chtěli nahlédnout musíte běžet na Městský úřad. Již v minulém roce jsem se o tom zmiňovala v připomínkách na ZM, bylo mi řečeno, že program pro web je drahý a není schválen zákon o zveřejňování. A Nový Jičín vydá směrnici a jednoduše uveřejňuje. Paráda. Jen u nás nic....Tak třeba to pan Lesák posoudí a změní, když je teď ten hlavní kontrolor. Nebo už je to starosta č.2 jak běží mezi lidem? Uvidíme, uvidíme.....

Jo a taky mají Technické služby města a zatím fungují.

Žurmanová Jarmila

9 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Milá paní. Jste vtipná a plně s vámi souhlasíme.
Manželé J.

Anonymní řekl(a)...

Vymlouvání se na neexistenci zákona, který by nařizoval zveřejňování smluv s vazbou na veřejné zdroje je hloupost. Podstatné je, že neexistuje právní norma, která by to zakazovala.
Nicméně Ondriášové, Zimovi, Wildnerovi, Hlavinkovi atd. zveřejňování smluv v minulém volebním období asi nevyhovovalo. Zakrátko uvidíme, jak budou reagovat zastupitelé Hranic 2000 a Otevřené radnice.
Honza

Anonymní řekl(a)...

Co chcete, když webové stránky dělá Zeal včele s p. Zdarsou, který je velký kamarád s p. Hawigerem, který je pravá ruka s panem starostou. Vždyť je to do nebe volající, co je tady v Hranicích za bordel! Spíše by mě zajímalo, kolik peněz stojí provoz webových stránek? A co z toho má vedení města?

Anonymní řekl(a)...

Všimli jste si někdy, že zveřejnění zápisů ze zastupitelstva trvá někdy i 3 týdny? Možná je velký problém přepsat zvukový záznam do prostého textu:-)

Anonymní řekl(a)...

To je hrůza, jak je vše propojeno. Web, Ekoltes, Rada... a co dělá ANO. Ticho po pěšině. A tolik jsme si od nich slibovali. A skutek utek. Že si vás hoši už koupili?
Hnutí nespokojení občané. budoucí zastupitelé.

Anonymní řekl(a)...

Po jmenování předsedů komisí města Hranice to chce teď jen zjistit, komu se doopravdy stýská po starých časech provařeného klientelismu, úniků veřejných peněz a dosazování osob podle politické dohody pár jedinců ve vedení radnice. Bohužel, personalistika ala Juračka je dnes velký problém pro řízení města.
Perák

Anonymní řekl(a)...

Dnes je výběrové řízení na ředitele kulturních organizací Hranic. Členem výběrové komise je i Juračka, to je stejné jako dát za úkol Kainovi zjistit, kdo zabil Ábela.

Anonymní řekl(a)...

Všechno je to návrat zpět. Všichni jsou opilí mocí. A starosta nejvíc. V jeho věku už nejde o rozvoj ale o ...však víte co!

Anonymní řekl(a)...

Občas vážně nevím, jestli svět řídí chytří lidé, kteří si z nás utahují nebo imbecilové, kteří to myslí vážně.
M.Twain

P.S.Na hranickou koalici to sedí jako ulité.
Perák