22. 12. 2014

Z jednání zastupitelstva v prosinci 2014

Zřejmě nebylo tak zajímavé, jak se očekávalo. Ledacos už napovědělo listopadové jednání, když celkem v poklidu byl zvolen starosta a spol.  Z mála přítomných občanů tehdy značná část navíc po odhlasování veřejné volby znechuceně odešla. Jen Hranická TV stále oslavuje vládnoucí kliku. Za více jak 900 000 tisíc, proč ne. Stejně jako Hranický deník, který vlastně nedává prostor opozici. Tím ale nahrává našemu webu, jehož návštěvnost utěšeně narůstá.

Za zmínku stojí, že Otevřená radnice se na listopadovém zasedání zastupitelstva zachovala v duchu zvyklostí před rokem 1989 a veřejně si nechala posvětit své posty. Jak se vyjádřil zastupitel Raindl (přichází často s podnětnými připomínkami) - jako na XIV. sjezdu KSČ.
Ale ještě k prosincovému jednání. Nic zvláštního se nedělo. Tak jako v minulosti, koalice je pevně semknutá. Je vidět, že ji ovládají předlistopadoví matadoři. Rukou pevnou a tvrdě spravedlivou. Kdo uhne, bude potrestán.

Opozice se vyjadřuje, že bude vyvíjet snahy k progresivním změnám. Na ráně je jako první Ekoltes. Tak uvidíme, zda starosta opustí dozorčí radu (když už prohlásil, že své působení v Ekoltesu ukončil), zda se pustí „koryta“ radní Zíma, neradní Hlavinka (může se ohánět tím, že nebyl zvolen ani zastupitelem a tedy už není politik), zastupitel Úlehla (který by normální zaměstnání už nezvládl a proto je již mnoho let v důchodu… ale na předsedu dozorčí rady Ekoltesu si naopak troufá). Vždyť jde o nemalé peníze – každý rok z pokladny Ekoltesu takto odtékají statisíce, za volební období miliony. Nevadí, že řízení Ekoltesu těmito rádoby odborníky zjevně zkrachovalo v okamžiku prodeje městských kotelen a že kritika občanů neustává. Ať je v létě kosení, úklid města, v zimě úklid sněhu, apod.

Takže zatím klid na politické scéně. Otevřená radnice se hledá, další strany od počátku vědí, jak na to.

Ještě k zastupiteli Raindlovi. Vznesl zajímavý podnět, aby se město pokusilo najít cestu, jak snížit platbu za svoz odpadu starším lidem, např. nad 75 let, rodinám s více dětmi, apod. Také požádal Radu města, aby se pokusila upravit jižní část autobusového nádraží jako parkoviště. Je to nevyužitá plocha, o více jak polovinu se snížila autobusová doprava. Než se vybuduje nový areál, mohla by část sloužit jako parkoviště.
Stejně jako upozornil na nepořádek ve městě ve víkendových dnech. Někteří živnostníci využili adventní čas k prodeji vánočních nápojů. Ale město nereaguje na zvýšený počet plastových kelímků a jiných odpadků. Sami jsme se přesvědčili, že v neděli 21. 12. v odpoledních hodinách bylo tzv. horní podloubí ve značném nepořádku. Oslovíme zastupitele Raindla, jak bylo s jeho příspěvky naloženo.

J. Navrátil

6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

S tím parkovištěm to není špatný nápad. To byl dobrý počin. Uvidíme, co vedení města. Asi nic. Jirka K.

Anonymní řekl(a)...

Vážená redakce, a co Ondriášová ve VaK?
Jak ona zastupuje zájmy města? J.H.

Anonymní řekl(a)...

Kdesi jsem četl:"Není umění mít funkci, umění je mít na funkci a k tomu třeba odpovědnost za své činy i slova." Já bych ještě dodal i morálku, ta mi dnes zcela chybí. Já bych pod neustálým tlakem kritiky dávno z funkce v Ekoltesu dobrovolně odešel. To však nemůžeme od nich čekat, protože tady jde opravdu o prachy. Ondriášová ve VaK? Také by nás to mělo zajímat. Kéž by všichni ve vedení radnice byli tak zásadoví, jak při postoji "nespolupracovat s komunisty". Vždyť to byl jen zástupný důvod proč nepustit ANO na radnici. Byli si vědomi, že už by v řídících orgánech dávno nikdo z nich nebyl.Zatím tam sedí jak žáby na prameni, kosmetická úprava na monistický způsob vedení firmy, která možná přijde, bude určitě s Hlavinkou, Zimou a Úlehlou. Zima spolu s Ondriášovou se velmi podílí na diskreditaci ČSSD. Hranické listy musí vydržet, kde jinde si sdělíme své názory. Proč hranické televizní vysílání straní a chválí současnou koalici? Jednak finanční závislost a také proto, že p. Mach kandidoval za ČSSD. Vždyť to do sebe zapadá.

Anonymní řekl(a)...

Radnici by mělo ovládnout mládí lidé max.40let

a né pořád ti samí soudruzi soudružky svazáci a svazačky.Karel V.

Anonymní řekl(a)...

Na radnici by měli být zvoleni...Ovládnout je dost drsný výraz. Ale pravdou je, že radnici ovládá Zíma s Úlehlou. Jak to ti soudruzi dělají? A antikomunista Juračka ji leze do zadku. Protože bez nich by nebyl starostou.
Hezké svátky a komunisty zpátky!

Anonymní řekl(a)...

Hlavně že Juračka i Lesák vytrubovali, že nebudou politizovat. Čím ubližují komunisti v zastupitelstvu? Že chtějí pořádek a spravedlnost? Podívejte se na jejich vystoupení. Je zaměřeno pouze na vylepšení života občanů ve městě. Zatímco si radní nechávají dělat chodníky před svými domy. Juračka dokonce most pro tanky. Tak je to.
Sice nejsem komunista, ale takový přístup se mi nelíbí. K. N.