27. 12. 2014

Z dopisů čtenářů

Připravuje se opakované výběrové řízení na nově vytvořené místo "nejvrchnějšího" ředitele kulturních zařízení v našem městě. Když pominu, že ne všichni zastupitelé byli pro jeho vyhlášení, provází výběrové řízení řada nejasností. I když na studii místní kultury se podíleli lidé, kteří kultuře rozumí, jak je vidno, pan Juračka si dělá kulturu po svém. I za občany města, kteří se na mě obrátili a mají blízko ke kultuře, vznáším proto tyto dotazy :

Proč je vyhlášeno opakované výběrové řízení, když již v tom prvním se hlásili lidé, kteří místní kultuře rozumí a jsou navíc místní? Rád bych proto znal složení výběrové komise a přeji si, aby bylo zveřejněno její složení na webu města a v Hranickém deníku, kde si město platí své stránky.

Proč byla upravena kritéria pro výběr? Ani v průběhu sportovních utkání se pravidla nemění! Vysoká škola ne vždy zajišťuje kvalitu.

Za odpověď předem děkuji,
J. N. (Celé jméno autora je redakci známo.)

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Studie o místní kultuře je jen uhlazený žvást, který nepřináší nic co by se před jeho sesmolením nevědělo.
Výběrové řízení se bude opakovat tak dlouho, dokud nebude instalována osoba vyhovující Juračkově výhledovýžm zájmům.
S odborností a schopnostmi pro místní kulturu něco užitečného dělat to nemá nic společného. Ostatně stačí se podívat na erudici současných zaměstnanců MKZ, kteří už nám nadělali ostudy dost.

Anonymní řekl(a)...

V kuloárech se říká, že se to chystá pro někoho z Olomouce. Že by další kámoš na scéně? J. N.

Anonymní řekl(a)...

Občané, jasně na výběrovém řízení je vidno, že to musí být ušité tak,aby se vlk nažral a koza zůstala celá. To znamená, aby Juračka dostal na funkci člověka jemu oddanému a ne to co potřabuje město. Celá ta fraška je úplně zbytečná, když se nedá ani nikde oficiálně zjistit výběrová komise a přesné požadavky na uchazeče. Ach ta korupce mlátí městem Hranice!