5. 12. 2014

Všechno bude pod kontrolou.....

Jarmila Žurmanová 

Tak a máme tu zimu, sníh a vše co k tomu patří. Nic co by nás překvapilo. A jako každoročně mne také nepřekvapuje, jak je Ekoltes připraven na zimní období. Počasí v říjnu a listopadu bylo příznivé na podzimní úklid listí, chodníků od zarostlé trávy. Ale nic moc se nedělo. Kampak se asi poděli pracovníci úklidové firmy Sterena ? Kdepak asi uklízejí? A hlavně jakou práci mají zadanou a kdo je kontroluje? Vypadá to, že nikdo.

Asi se čekalo, až spadne poslední lísteček na stromech a pak ten binec přikryl sníh a je vystaráno. Vůbec se neuklízelo na Cementářském sídlišti, u Domu s pečovatelskou službou a některé jiné lokality na tom budou podobně. A "HISTORICKÉ NÁMĚSTÍ" také nebývá uklizeno, jak by si zasloužilo.

Kdo v tom už konečně udělá pořádek, je zatím ve hvězdách. Nebo že by pan starosta Juračka, který v tisku sdělil, že nastanou změny v Ekoltesu?
A co dělal ty cca 2 roky, když byl členem dozorčí rady Ekoltesu? Žádné změny, co se týče kritizovaného úklidu, jsem nezaznamenala. Tak se teď nechám překvapit, jak s tímto problémem pan starosta zatočí a koho požene k zodpovědnosti.

Po ukázkově zrežírované volbě nového starosty a radních města přikládám pár vět opsaných ze zasedání nové Rady, ze kterých je pro mne naprosto jasné kam směřuje Hnutí Otevřená radnice.

Rada města Hranic po projednání:
1. pověřuje Mgr. Ivo Lesáka řízením optimalizace samosprávných činností a procesů Městského úřadu Hranice a dalších městských organizací, společností a řízením činností komisí Rady města
2. ukládá tajemníkovi Městského úřadu zajistit organizační a technické podmínky pro výkon tohoto pověření v budově Městského úřadu Hranice.

Nabízí se otázka, kdo koho bude řídit a kontrolovat .
A nebo to vyšlo a místotarosta č.2 je tady, přátelé.

15 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Špicl na radnici. Bude chodit po budově a poslouchat za dveřmi. Je to ostuda, zřídit takový flek. Politický komisař? Návrat před rok 1989 jak vyšitý. Nebo starosta a místotarostka už nestačí na své posty a tak jim musí někdo pomáhat.
Je to výsměch všem slušným zaměstnancům radnice!Jaktože to doposud šlo i bez "politického komisaře"? K.L.

Anonymní řekl(a)...

Jarmila Žurmanová
Paní Žurmanová,provést změny v
Ekoltesu není tak jednoduché jak
se někomu zdá.
Ku změnám a to dosti velkým dojde.
Musí být na to čas a příprava na
případné soudní spory.
Změny budou nezvratné.

Anonymní řekl(a)...

Historické náměstí bylo od půl jedenácte v pondělí jako kluziště. Třeba měli kluci a holky, co řídí koalici před svými domy uklizeno a co je jim po ostatních a "vo to de" :-(

Anonymní řekl(a)...

Co dělal Juračka tři roky v dozorčí radě. Bral jen prachy? Vždyť byl údajně v "opozici" a měl určitý potenciál provádět změny. A nic! Prostě je za zenitem. K. L.

Anonymní řekl(a)...

Všechno bude pod kontrolou.
Je pravdou,že pan Juračka byl v
dozorčí radě Ekoltesu,ale měl
jak se říká svázané ruky.
Na druhou stranu může nyní svázané
ruky velmi dobře využít.
Jistě za svého působení v dozorčí radě zjistil nejrůznější křivárny.
Nyní je na panu starostovi jak
své poznatky využije.

Anonymní řekl(a)...

Jaké svázané ruce. Prostě držel h...u a za to dostával peníze. Pokud by byl odvážný, tak by poukazoval na nedostatky již před třemi roky. Vždyť je se Zímou jedna ruka a Zíma to je šíbr. A navíc i on sám ve funkci starosty v minulosti mnoho neudělal. Jarek

Anonymní řekl(a)...

Dodávka IS KARAT
Správa IS - Outsourcing
Datové telekomunikační služby – internet v a.s. EKOLTES Hranice
Toto jsou současné Ekoltesem vypsané výběrovky, tak schválně, kdo je vyhraje , já tvrdím , že Sobí firmy :-)

Anonymní řekl(a)...

"..RM pověřuje řízením optimalizace samosprávných činností a procesů MěÚ a dalších městských organizací, společností a řízením činnosti komisí RM." Tak to jsme to vážení dopracovali.Nejenže jsou nesvéprávní zaměstnanci úřadu,ale snad i ředitelé městských organizací a dokonce i zastupitelé, kteří by měli pracovat v komisích. Celé roky jsme čekali až nám to p. Lesák přijde ukázat jak se to dělá a dělat se to má. RM pověřuje tajemníka, aby zajistil podmínky, které jsou už dávno zajištěny, kancelář připravena. Nečeká se ani na usnesení rady.Opravdu výsměch všem slušným lidem. Kam to spěje, vážení?

Anonymní řekl(a)...

Jsme nepoučitelní,opět jsme naletěli. Prosím, pamatujte si to. Nezapomeňte na jména v této koalici. Příští volby nám budou zase mazat med kolem huby. Je to ostuda, i když prý to má dělat zadarmo, tím hůř. Prakticky za nic neodpovídá, jen bude rozdávat rozumy, na které všichni čekali, co úřad úřadem stojí. Za co úřad potom dostal nejvyšší ocenění kvality?

Anonymní řekl(a)...

Pokud bych zjistil nějaké křivárny a nemohl s tím nic dělat (měl "svázané ruce), tak raději odstoupím z dozorčí rady a mám čisté svědomí. Ale peníze jsou peníze. Já p. Juračkovi již nevěřím!

Anonymní řekl(a)...

Musím se ještě zeptat na firmu Ekoltes, ve které jste byl členem dozorčí rady. Tkví podle vás budoucnost podniku v jeho politickém řízení?

Dva roky jsem byl členem dozorčí rady této firmy, takže jsem měl možnost provoz podniku poznat i zevnitř. V každém případě je potřeba přejít na odborné řízení. V minulém i předminulém období nebyla na toto téma možná politická shoda. Myslím, že vývoj pokročil a vidím to tak, že v Ekoltesu k personálním změnám dojde. Není vyloučený ani nový model řízení podle nového občanského zákoníku. Myslím, že místo představenstva a dozorčí rady by stačila nepříliš početná správní rada. Město by ve firmě mělo být zastoupeno odborníky, nikoliv na základě politického klíče.

Anonymní řekl(a)...

Celé to současné vedení radnice smrdí. Jak se ukazuje, mladý ještě neznamená schopný. To jsme zažili, když se pokoušel s Juračkou vládnout "Příjemný úder". Skončil i Hýbel.
Jinak díky "Hranickým listům" za možnost vyjádřit se. To si "Hranický deník" nemůže dovolit.
Jste PC noviny, které umožní názor. Díky. Manželé Klášnovi

Anonymní řekl(a)...

Ekoltes vrátit pod město. A ten Radní pro nic s doktorem ničeho ať na nic nesahají. Ještě udělají nějakou škodu. Viz náměstí, fy Activ, apod. "Nechte to na odborníky a běžte na tenis".JS

Anonymní řekl(a)...

V úterý traktor s vlečkou a auto s plošinou, vše od Ekoltesu, prořezávalo stromy v kasárnách. Samozřejmě, že řezali jen jmelí...zajímalo by mne:
1/ zda to platila vojenská správa nebo my daňoví poplatníci
2/kde skončilo to jmelí a hlavně pokud to bylo na kšeft , komu cinkají kačky v kapse?
Je nějaká evidence....?

Anonymní řekl(a)...

Občané Hranic!
Zajímavé je, že ve městě se neulkízí,krajnice vozovek jsou zarostlé a plné prachu. Na listí, které teď zrovna padalo nikdo nešáhne a tak můžeme pokračovat. Holt v Hranicích máme bordel. A co dělá Ekoltes? Již hodně dnů uklízí horda lidí této firmy spadané listí a nepořádek na cestách, parkovištích a parku v kasárnách gen. Zahálky. Tam asi lépe platí. Co dělá starosta,že dopustí, aby práce mimo město měla přednost před úklidem městá? Takový starosta a celá tzv. nová rada města stojí za h.... Občánku nebreč, když sis je zvolil!