13. 7. 2014

Rozpaky

Rozpaky a množství nezodpovězených otázek provázely na posledním zasedání zastupitelstva projednávání a zdůvodňování návrhu změny řízení městských zařízení zaměřených na kulturu.

Naše město je zřizovatelem tří příspěvkových organizací působících v oblasti kultury:
Městského muzea a galerie, Městské knihovny a Městského kulturního zařízení. Měnit jejich organizaci a řízení krátce před vypršením mandátu současných zastupitelů je nejen neobvyklé, ale zároveň neslušné. Právě toho se dopustilo 13 zastupitelů na posledním zasedání zastupitelstva. Na konci svého funkčního období „prohlasovali“ návrh spočívající ve vytvoření ještě jednoho řídícího stupně cestou "splynutí" 3 současných příspěvkových organizací v nově zřízené organizaci o názvu Městská kulturní zařízení Hranice. Při zachování řídící struktury původních 3 organizačních celků (bylo zdůrazněno, že zůstanou autonomní) má být zřízen ještě jeden řídící stupeň - ředitel nové příspěvkové organizace zastřešující 3 zmíněná městská kulturních zařízení.

Pan Hlavinka, jeden z těch, kteří vzorně odhlasovávají vše, co je již předem někde jinde dohodnuto, jistě potvrdí, že by ho ani nenapadlo 3 měsíce před svým odchodem z funkce v zaměstnání měnit organizaci jím řízeného celku. Pokud by měl návrhy na změnu, sdělil by je nejspíš jako doporučení svému nástupci. Takto to funguje v praktickém a slušném prostředí. Proč se ale titíž lidé chovají v politice úplně jinak?

Nic proti tomu, pokud by tato místní politická garnitura novou koncepci, která by podle předkladatelů měla platit několik následujících roků, prodiskutovala, naformulovala doporučení, ale rozhodnutí už nechala novému zastupitelstvu. Možná by noví zastupitelé věnovali víc času na hledání odpovědí na otázky, které na zasedání zastupitelstva odezněly, z nichž však valná většina zůstala nezodpovězena. To je však již téma na jiný příspěvek.

(jno) 

7 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Proč to brát tak složitě.
Zkrátka je třeba vymyslet nový zbytečný flek placený daňovými poplatníky pro nějakého známého, nebo pro některého ze zastupitelů, kteří správně tuší, že příště by místní voliči mohli být konečně chytřejší a poslat je do pekel.
Třeba pro Juračku by se to šiklo, kdyby mu nevyšlo to na co si brousí už dlouho drápy. Na tom novém fleku totiž nebude co zkazit a může tam sedět i debil.

Anonymní řekl(a)...

Ještě před volbami prosadit co se dá. Honem, honem.
Pravdou je to, že za Juračky se také rušila rozhodnutí udělána Novákem a jeho koalicí. Osobně jsem to zažil. Takže výzva pro nové zastupitelstvo: Zrušit blbosti! Občan Brych

Anonymní řekl(a)...

Prosím, nepište debil. Možná stačí cvičená opice. Díky. OB

Anonymní řekl(a)...

Jak jsem si přečetl v tisku, jeden z těch, kteří byli v týmu, je jako mladý Kim. Všemu rozumí: kultuře, kotelnám,památkám,...Je zkušený v architektuře, v dláždění,v dopravě, navrhuje vodní prvky... Hotový Kim.To by byl starosta. Všeznalý, čestný, rozumný, perfektně ovládající ČJ...A má zkušenosti z různých stran a hnutí. Nic jej tudíž nepřekvapí. O
kom je asi řeč? Žeby kníže Vladimír?
Fandící občan umírněného středu

Anonymní řekl(a)...

Debil není nadávka, ale diagnóza.
Cvičená opice většinou není nebezpečná, zatímco debil ano.
Je to velký rozdíl :o)

Anonymní řekl(a)...

U knížete Vladimíra jste nedocenil jeho snahu ve funkci člena dozorčí rady Ekoltesu, kde určitě jsou jeho znalosti minimálně na úrovni Pepka brusiče při obhajování činnosti této rodinné firmy. Jeho angažovanost při nesmyslné / nebo smyslné?/ smlouvě s Activ s.r.o. , dnes Parking city a.s.,kdy město přichází o příjem z parkovacích míst, dále bych ještě vzpomenul jeho roli při prodeji bytů, kdy nechal zrušit výběrové řízení ve prospěch firmy RK Sever...to mu naštěstí nevyšlo. Pro ty , co to nepamatují, RK Sever nabízela služby o 1000 Kč dráž na bytovou jednotku než původní vítězná firma. Samozřejmě , že by to zaplatili kupující. Černou stavbu v ulici na Náspech , která byla legalizována v tichosti stavebním Úřadem hranice až tři roky po jejím dokončení, snad vzpomínat nemusím...Bohužel odhaduji, že k volbám přijde max 37 procent voličů a tak Juračkovci opět budou jednou z rozhodujících sil na radnici, škoda, že mezi sebou nenajdou jinou jedničku než je kníže Vladimír. Přitom v jejich řadách jsou osobnosti s čistým štítem a upřímným jednáním. Tak hodně štěstí občané Hranic.

Anonymní řekl(a)...

Jak se říká, co krok to nápad, co nápad to blbost.Bohužel ta nebolí.Tak nám pan zastupitel a nasábný starosta změnil taktiku a začal kecat do kultury? No přece se blíží volby, za koho asi bude kopat! Podívejme se do historie do všeho kecal a jak to dopadlo. V nedávné histori za prvního vládnutí kecal dovýstavby dálnice tím, že tzv. podnikateli protlačil sjezd z dálnice D1 do Hranic, nějak ale opoměl, že ta doprava musí také někudy vést. To jej asi v té době nezajímalo, splnil přaní loby a na občany se v..... A podařilo se doprava vede přes město. Když ten podraz na občanech vyšel v druhém jeho panování na světlo a očane se bouřili dělal vše, aby sjez byl. Že to jeho počináni stálo o miliony navíc jej nezajímalo, však to se zaplatilo s peněz očanů a že zhoršil životní prostředí, to se vždy dá okecat a okecává se to dodnes. Druhý jeho odborný počin byla rekostrukce náměstí. I když komise pro rekonstrukci navrhovala jiná řešení. Vladař si prosadil kostičkové náměstí s vodním prvkem který náměstí moc nekrášlí a zeleně také ubráno na minimum, prakticky nic.V létě to je pecák! Zase prosadil,tak to chci a občané ať si trhnou, žádnou komisi přece respektovat nemusím, já vládnu. A výběr přatelské firmy pro parkování, kde podle hesla "S cizího krev neteče" a raději šup do kapsi vytvořil smlouvu velmi nevýhodnou pro město, ale výhodnou pro firmu, z které něco kape. Poslední podraz na občany, nedávno, na zastupitele Vladimíra se obrátili občané z jižní části náměstí, zda by se nedalo něco dělat s hlukem projíždějících aut přes náměstí. Dalo, bylo naneseno na zasedání, starostka na popud vytvořila komisi, která měla věc posoudit a pan zastupitel byl hlavní člen komise. Posuzovalo se a psuzovalo, už to vypadalo, že doprava přes náměsti bude omezena a hle. Najednou se oběvili dva bratři v triku, kteří jménem podnikatelů s omezením nesouhlasí a stal se div, pan zastupitel do komise přestal docházet, starostka, která o změnu neměla žádný zájem se přiklonila k podnikatelům a co se stalo nic. Přes náměstí se jezdí dál bez omezení, pardon, jedno je na začatku dopravní značka "Průjezd zakázán", ale podle šibalů našich strážníku se porušení nedá postihnout, tak tam prakticky nic není. A co pan zastupitel, za vstřícnost dostal "koryto" ve vedení Ekoltesu. To jsou takové některé zásadní činy pana Vladímíra a je jich víc, nedaji se všechny popsat, to by nestačil papír a teď ta kultura.Brrr! No a s ním v těch všehc lumpárnách na hradě,pardon radici jedou jeho dlouholetí vyznavači hesla"S cizího krev neteče, co je doma to se počitá a šup do kapsy" Jako několika násobní zastupitelé panové s ODS,KDU-ČSL,ČSSD,Hranice 2000 a nezávislní. Jména si doplňte sami. Všichni je volme na podzim znova, ať ta sranda pokračuje, nebo dáte raději hlas něčemu novému. Záleží na Vás. T.