6. 7. 2014

Poděkování

Chtěl bych tímto vyjádřit poděkování všem přítomným, kteří se zúčastnili vzpomínkové akce u památníku Mistra Jana Husa v Parku Čs. Legií. Zvláště děkuji těm účastníkům, kteří písní „Hranice vzplála“ vzdali hold jedné z nejvýznamnějších osobností českých dějin.
Po připomenutí odkazu na život a dílo Mistra Jana Husa zakončili přítomní občané tuto slavnostní akci státní hymnou.
Neodpustím si však některé připomínky. 6. červenec je státním svátkem již od roku 1925. Vždy se i v dávné minulosti jeho oslav účastnili představitelé státu, okresů, měst a obcí. I dnes např. předseda Parlamentu Jan Hamáček navštívil Betlémskou kapli. A co naši místní. Ani jen vzpomínkovou kytičku ze strany vedení radnice. Samozřejmě, že je to každého osobní věc. Dnes nic není povinné.
Jen bych chtěl při této příležitosti uvést malý příklad farizejství účelové povinnosti.
Když se konají 8. května oslavy Dne osvobození, „prsí“ se tam starostové jak na běžícím pásu. Jakmile ve funkci skončí, není po nich ani vidu ani slechu. Zřejmě jde jen o jakousi povinnost, aby lidé neřekli.
Práce se totiž nedělá jen hlavou, musí být zapojeno i srdce, Vážení technokrati!

Přeji Vám všem krásné a úspěšné letní dny. 
                                                                                M. Raindl, zastupitel

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Okurková sezona? Jak pokračuje Hlavinka v trestním podání na Kudláčka? Tolik se prsil a přitom zdechl pes. Z toho vyplývá, že Kudláček měl pravdu o hospodaření Ekoltesu pod vedením Hlavinky a spol. Zprávu o stavu hospodaření Ekoltesu na posledním zastupitelstvu Hlavinka nepředložil. Mně to připadá, že se vedení a to včetně dozorčí rady se chová jak bratrstvo kočičí pracky.