14. 4. 2014

Základními školami se opět mohou Hranice chlubit

Hranické listy se v letech 2007-8 opakovaně zabývaly špatným stavem budov a vybavení místních základních škol. Tato iniciativa se stala impulzem k rozhodování zastupitelů města v následujících letech a dnes se mohou Hranice a Drahotuše chlubit budovami všech 4 opravených základních škol.

Zde je například několik fotografií původního stavu Základní školy Šromotovo náměstí:

Obrázky si můžete zvětšit




                                                A zde je současný stav:





Pokud bylo cílem projektanta minimalizovat tepelné ztráty obvodovým pláštěm budovy a současně představit školu jako celek, ikdyž sestávající z budov postavených v různém období, pak byl jeho záměr úspěšný. 

(ina)

6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Nové je hezké skoro všechno. Otázkou je jak budou vypadat zdi pod polyšem za 7 - 10 let. To se teprve ukáže zda si projektanti dali práci s výpočtem rosného bodu celé konkrétní konstrukce po zateplení.

Anonymní řekl(a)...

To, co udělali s budovou bývalého soudu je zlo. Nevypovídá to o ničem jiném, než o chybějícím vkusu investora, projektanta a všech lidí, kteří tu "opravu" chválí.

Zničili jsme kus historie a krásy Hranic, jen pro pár korun jako náklad za tepelné ztráty. za pár let se to strhne, protože zdivo nedýchá a přináší to více škody, než užitku, ale ty vynaložené peníze se nikdy nevrátí.

Typické krátkodobé vidění místních obyvatel a politiků.

Anonymní řekl(a)...

Na zastupitelstvu prý pan Juračka mluvil o zprasené opravě. Je to pravda?

Anonymní řekl(a)...

Ke komentáři: To, co udělali...
Kritikovi doporučuji prohlédnout si ještě jednou a s chladnou hlavou fotografie původního stavu. To je ten "kus zničené historie a krásy Hranic"?
Alena

Anonymní řekl(a)...

Jak je patrné z fotografií, byla budova strohá. Snad vzhledem k původnímu účelu (soud a šatlava). A ty jednoduché detaily, kolem kterých je takový křik, jsou pod polystyrénem. Až jednou budou stát ztráty tepla té budovy pár korun, jak uvádí diskutující výše, nebude jistě ani problém polystyrén odstranit.

Anonymní řekl(a)...

Z fotografií moc patrné není, protože jsou přeexponované a detaily se ztrácejí. I přesto jich lze pár vidět. A ty jsou právě zakryté a úplně to mění charakter budovy. Stejně jako špatně zvolená barva, resp. dvě barvy.