20. 3. 2014

Bojujme za rozvoj našeho města, Hranice si to zaslouží

Od roku 1991 jsem podporoval ODS. Zdálo se mi to jako rozumné řešení. Název byl zvolen pro potřeby doby. OBČANSKÁ (široká platforma), DEMOKRATICKÁ (organizace respektující širší názor), STRANA (nástupce Občanského fóra, které bylo třeba názorově profilovat).
Jsem výhradně pro občanskou svobodu, pro demokratickou diskusi, pro společnost kreativních lidí i pro zařazení našeho státu mezi vyspělé, otevřené ekonomiky.

Mé nadšení se postupně vytrácelo. Věnoval jsem se 20 let stavebnictví, stavebním technologiím a řízení společnosti se dvěma stovkami lidí. Už v roce 2000 jsem se ptal sám sebe, kam to směřujeme. Vykradené banky. Bylo založeno šest desítek bank, které postupně zanikly s výsledkem hospodaření miliardových ztrát (1990 - 2001). Stavební zakázky začaly být zpolitizované a politika samotná se postupně stala větším byznysem než normální práce a tvorba hodnot.
Nemám rád převlékání kabátů. Nejde o názvy. Jde o to, kolik normálních lidí bude chtít dělat normální práci. Nechal jsem se zvolit do Finančního výboru a pak na čtyři roky do Kontrolního výboru města Hranic. Chvíli trvá, než se zorientujete, a z tohoto důvodu dnes prosazuji změnu. Je nutná. Je nutné chránit veřejné prostředky, naše prostředky.

Město Hranice zaostává. Stačí se podívat na nákladovost a rentabilitu EKOLTESU. Při návštěvě městského hřbitova, při památce zesnulých mi bylo smutno. Porovnejte toto pietní místo například s obdobným v Bystrici pod Hostýnem. Hrobky významných osob, veřejně spravované v Hranicích, jsou v dezolátním stavu. Městské muzeum a jeho stacionáře skomírají. Obdobná města mají například počítačem řízené veřejné osvětlení s osazením ledkových svítidel, my nemáme ani koncepci. Osazujeme zastaralá svítidla na prorezlé sloupy. Jako odborník na stavební činnost jsem několikrát upozornil na slabou práci externích dozorů staveb. V budoucnu to všichni zaplatíme a budeme opravovat a opravovat. Pět let předseda představenstva EKOLTESU obhajuje centrální systém vytápění. Tepelná čerpadla jsou prodělečná a plynové kotelny nerentabilní, tvrdí. Asi se bude v budoucnu červenat. V_Hranicích už je několik plynových lokálních kotelen a lze prokázat, že by lidé neměnili (450 Kč/GJ). Nastupují tepelná čerpadla vzduch/voda s finálním nákladem na teplo 350 Kč/GJ pro panelový dům. Jsem zvědav, jak bude v budoucnu obhájen prodej centrálního zdroje, až pomine ochranná lhůta pro stanovení ceny za teplo. Ptejte se, jak dlouho bude tato ochrana trvat.

Řízení města není jen o práci úřadu. Ten, dle mého soudu, je veden dobře. Řízení města je o přípravě budoucnosti, o plánu rozvoje, o rozvoji podmínek pro hospodářské jednotky, o kvalitě a rentabilitě hospodaření. V tom jsme v Hranicích velmi slabí. Hrozí nám ponížení služeb nemocnice s ohledem na zájmy firmy AGEL, která již skoupila všechny okolní nemocnice. Jsme nedůslední v řešení ochrany povodňových území v oblasti za sokolovnou. Infrastruktura města potřebuje širší diskusi. Je toho mnoho a je třeba pracovat. Stačí dosazovat zkušené lidi, kteří pracovat chtějí a mají výsledky. Pokud nemají a neodejdou, je třeba je měnit.

Za hnutí ANO2011 HRANICE
Jiří Kudláček, koordinátor
ředitel společnosti MBC Futurum expert s.r.o.
člen Kontrolního výboru města Hranice

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Občané tohoto města nechtějí o obsazení řídících funkcí ve městě fundovanými a morálně pevnými lidmi ani slyšet. Jinak by si přece nevolili po několik volebních období diletanty, prospěcháře a zrádce. V této logice soudím, že si krach města následkem skrytého zadlužení, jenž stále roste, plně zasloužíme i s pořádným průserem ve finále. Ovce chtějí fotbal, pivo, TV zábavu a občas něco menšího přikrást i pro sebe mnohem více než skutečnou svobodu, či stabilní budoucnost. Navíc, jakékoli vlastní odpovědnosti, bez které nelze uřídit společnost, se přímo štítí jako čert kříže. Proto ovce jsme a ovcemi zůstaneme do chvíle, kdy nás porazí a sežere někdo organizovanější a přemýšlející dále než k vlastnímu nosu.
Obávám se, že se snažíte tupé stádo probudit zbytečně. Vzbudí jej až zvonění jatečních nožů.

Anonymní řekl(a)...

S hnutím ANO opatrně při volbách,protože i velký guru p. Babiš začíná obracet a najednou neví jak zalepit díry ve zravotnictví ve vytunelovaných nemocnicích naše 100kč by se mu velmi hodilo.Proto bacha u voleb a pokud se nepolepší tak ani hlas.

Anonymní řekl(a)...

Pan Kudláček byl, možtná stále je podporovatel ODS,protože je tato zlodějská strana nějak mimo hru, jen trochu převlékl kabát a proklamujevize hnutí ANO. Ale pozor, před volbami mělo hutí ANO velké množství keců co a jak zlepšit, dnes nějak od svých velkých plánů nenápadně ustupuje a zatím od voleb nic neukázalo co zlepšili, hlavně v socilání oblasti.Proto občané POZOR! Pan Kudláček na komunální úrovni kritizuje co dnešní garnitura na radnici dělá špatně. Nikde neuvádí jak to zlepšit a hlavně kde na to vzít finance. Myslím si, že je to spíše začátek zviditelnění před podzimními volbami, hodně prázdých keců a nic. Co udělal pan Kudláček tak velkolepého pro město a občany v kontrolním výdoru města? Když celé období občan ani nevěděl, že nějaký kudláček pracuje v nějákém výboru. Asi neuděl nic úchvatného, jen se mu zachtělo být zastupitelem města. Pozor! Možná nám vyrůstá další velký bojovník za občany města, k těm kteří již dlouho zastupitestvo okupují ze stran ČSSD,ODS a KDU-ČSL a hrabou s toho jen brebendy.
Proto ještě jednou POZOR!

Anonymní řekl(a)...

Ke komentáři z 24.3. 10:34:
Pana Kudláčka osobně neznám a Vy zjevně taky ne. Tak bych na Vašem místě nepospíchal s jeho hodnocením. Zatím vystupuje rozumně, žádné bombastické sliby, které mu podsouváte a které slýcháme od těch, kteří tam jsou i deset a více let. Do voleb je ještě dost času, sledujme a dělejme si v klidu svůj názor.
Pepa