15. 4. 2013

Občané si dělají pořádky sami?

Obrázky si můžete zvětšit
Už léta usilují občané jedné zahrádkářské kolonie o odstranění nebezpečných stromů. Osobně jsem byl jimi požádán o pomoc. Opakovaně jsem chodil na příslušný odbor. Bohužel bez výsledku. Sliby – chyby jak se říká.
Nedávno jsem šel projít kolem vzpomínaného místa. A ejhle. Strom byl pryč. Jak jsem se dozvěděl, domluvili se tito občané mezi sebou a strom vykáceli. Teď je na řadě další.

Ano, nemá se to. Ale co jim zbývalo, když se cítili ohroženi. A úřad nekonal. Právě v prospěch občanů. Všechno v našem městě trvá. Jak v létě na saních. Odjel cirkus a zůstala po něm na chodníku spoušť. Viz foto. Stejně jako je potřebné již upravit přechod pro chodce před restaurací Monika. Snad navršená hlína již sedla.
Jdete po nábřeží, pod nohama kamínky ze zimního posypu. A loňské listí na sídlištích.

A někteří naši občané stále neví, že odpad se třídí. Podle informací novinářů, stává se Česká republika největším smetištěm Evropy. A krade se. Dokonce i vzrostlé ovocné stromky na silnici od splavu kolem letiště. To už není dětictví minulosti. To je současná zlodějna nevychovaných lidí.

Chtěl bych touto cestou poděkovat všem slušným a ochotným lidem, kteří udržují chodníky města v létě i v zimě ve schůdném stavu.
Přeji hezké dny v upraveném městě.

Miroslav Raindl

   

9 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

a tohle píše zastupitel, jestli to nebude tím, že opozice je nějaká moc kamarádská, protože kdyby nebyla, tak by vedení města bylo už dávno někde zašité na doživotí

Anonymní řekl(a)...

Ale které vedení města. Současné nebo minulé. Vždy je to ČSSD a ODS.

Anonymní řekl(a)...

Úlehla a Wilder :-)), oba tam už smrdí dlouho

Anonymní řekl(a)...

Ano to na obrázku je problém. Společnost, která dělala výkopové práce to měla vrátit do původního stavu. Město si to musí ohlídat.

Ale měly by tu být i jiné fotky. Třeba u kruháče za mostem (ten, co vás zavede do kauflandu). Tam město nainstalovalo "plot", aby lidi nechodili po trávě a oni si udělali cestičku jinde. Stejně tak i cestička, která je vytvořena lidmi a která se kříží s neupraveným výkopem na fotkách výše.
Ano některé pěšinky existují z důvodu hloupě navržených či neexistujících chodníků, jenže právě tyto jsou dílem lidské blbosti (promiňte ale jenom blb si musí zkrátit cestu o 5 kroků tím, že bude šlapat po trávě)

Já tedy chápu, proč se Ekoltes nebo město nestará o úpravu. Občané si to nepřejí. A sami vyhledávají chození v blátě a trávě. Tak proč jim to nedopřát i na chodnících.

Anonymní řekl(a)...

Mne spíše zaráží, že "opoziční" zastupitel tady poukazuje na nešvary, místo toho aby je přednesl na zastupitelstvu a pak tady zveřejnil ,buď harmonogram oprav /s termíny,kdy to bude odstraněno/,nebo bláboly těch zastupitelů,kteří budou proti nápravě.Proč pan Raindl nekritizoval výstavbu chodníku před cca 10 rodinnými domy na nábřeží Bečvy.Zíma si dokázal postavit chodník, po kterém nikdo nechodí .....Hranická opozice nemá osobnost!Odchodem Ing.Špiříka jsou v opozici pouze figurky.

Karel

Anonymní řekl(a)...

Zima si za velmi aktivní pomoci Ondriášové vyřídil chodník a přednostní výměnu oken za státní peníze. Výměna oken v ještě hlučnějších lokalitách a chodníků,které jsou v mnohem horším stavu kde bydlíme my ostatní jeho ani Ondriášovou nezajímaly.
Ondriášová místo Skalní prosadila opravu cesty...ke svému domečku. Haša chodník ke svému a další chodníky ho také nezajímají. Stejně využívají své volené funkce k řešení soukromých věcí i další, kteří se dostanou k lizu. Tu přidělení bytu synáčkovi, onde práci v městském zařízení pro manželku. A ti, co momentálně nic nepotřebují figurují jako "odborníci" aspoň v Ekoltesu. Přitom jsou to už léta stále ti samí. Počátek toho místního humusu ale není jen v nich. Kritizovat má morální právo jen ten, kdo chodí k volbám a nevolí místní soc.dem. (Zima, Ondriášová, Ulehla, ...), ODS (Wildner, Hlavinka, Kutý...), ale i Sedláčka atd. A podívejte se, co se stane s tak "zásadovou" částí opozice, jako jsou Hranice 2000, když se jí nechá něco na zem spadnout z prostřeného stolu. Jejich šéf Juračka je v dozorčí radě Ekoltesu a co se změnilo? Nic. Takže jaká vlastně opozice? Snad trochu KSČM. Pokud jejich rezignované vystupování tak jde ještě nazvat.
jna

Anonymní řekl(a)...

To: 19.dubna 08:56
Pitomější logiku jsem dlouho nečetl. Tak když si někdo někde ve městě krátí cestu přes trávník, tak to vedení města i Ekoltesu opravňuje vykašlat se na úklidy a údržbu městského majetku? Viz formulaci: "Občané si to nepřejí. A sami vyhledávají chození v blátě a trávě. Tak proč jim to nedopřát i na chodnících."
Když použiji terminologii autora(autorky) citátu, tak toto může vyplodit doopravdy jen blb.

Anonymní řekl(a)...

Poslaci parlamentu při své činnosti a schvalování zákonů vycházejí z bufetu...odkud a z čeho vycházejí místní radní, ví jen bůh :-)

Roman

Anonymní řekl(a)...

A nejhorší jsou trpaslíci, ty potvory vlezou všude..