2. 3. 2013

Veselé značky hranické

Posílám pár foteček hranických divnopodivností, zaznamenaných na cestě z Jaselské po Třídu 1.máje dnes  dopoledne. 
(Pozn.redakce: Fotky si můžete zvětšit)
 
PRŮCHOD ZAKÁZÁN
Současný stav
Jak by to mělo vypadat














Bezpečnostní tabulka "PRŮCHOD ZAKÁZÁN" slouží k omezení rizika úrazu nebo vzniku materiálních škod zejména v místech, kde nebezpečí je velmi zvýšeno a to např. 
  •           v nedostatečně osvětlených místech,
  •          v místech s možným výskytem škodlivých látek,
  •          v místech nedostatečného průchozího profilu.
    Zákazové tabulky se instalují na takových místech, aby všechny osoby v prostoru, kterým zákaz přísluší, byly o tomto zákazu před vstupem do nebezpečného prostoru informování.

  • Komentář: Velice nebezpečné to místo. Ale je vidět snaha napravit škodu vandalů a značku (několikrát snad ?) narovnat.
A další, spíše upozornění. Máme po zimě a nepředpokládám, že i pan zastupitel Raindl se pokusí uklouznout na takto neoznačeném chodníku.

PŘEJDĚTE NA DRUHÝ CHODNÍK
Současný stav
Jak by to mělo vypadat

 






 



V platnost vstoupil nový zákon o pozemních komunikacích č. 97/2009 Sb. Tento zákon nařizuje starost o všechny chodníky výhradně obcím. Proto je nutno označit všechny chodníky, které se v zimě neudržují, aby nenesla obec odpovědnost za případné úrazy.

Bonus jsou fotky zátiší ze slepé ulice Družstevní: To žluté má být odpadkový koš?  Už slyším, že ,,to není v naší kompetenci" nebo ,,dělají to lidi". EKOLTES.



    

Moderní město? Vlastně je to teprve 5 měsíců od realizace, co?



Jiří Kobližka

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Pane Kobližka, dám Vám typ:
Vyfoťe tu "ptákovinu" z cihel na parkovišti na Galašově ulici, hned vedle značky "jedosměrný provoz", a pak pochopíte, proč není na dost peněz na běžnou údržbu.Údajně, tento pomník, stál okolo 70 tis.
To,že totálně selhává mapování stavu komunikací, vyhodnocování a přijímání opatření k nápravě můžete také vidět na "uličkách" sídliště Jasla.Absence péče o tyto komunikace je do nebe volající.Ale protože v radě je jenjeden lidovec, tak nebe neslyší :-)

M.V.

Anonymní řekl(a)...

Stručné, slušné, výstižné. Jsem zvědavý, jak bude reagovat Ondriášová a spol.
Pepa

Anonymní řekl(a)...

Copak to někdo z radnice čte?
Vždyť nereagují ani na to, co mají před očima nebo co je jejich povinnostmi. Snad nebudou mařit svůj drahocený čas sledováním postřehů a zájmů občanů na těchto stránkách.
Nebo se mýlím? To se nedozvíme. Tam se hraje vyšší liga - Poziční, o pozice. Žádná opozice!
Bojím se, aby časem nezpoplatnili vstup na zámek (radnici). Nebo naopak: domoci se veřejného názoru zastupitele, nedejbože starost(k)y, by mohlo stát asi tak kolik ...? Nakolik si je ceníme ?
Jiří Kobližka ml.

Anonymní řekl(a)...

Na radnici se hraje jen o udržení fleků, protože pádem koalice by byli ohroženi třeba i rodinní příslušníci /např,hlavní sestra v domově důchodců/, kamarádi napojení na peňězovody/Activ / z radnice a k lizu by se mohli dostat jiní.Představa, že by radnici mohli řídit jiní lidé než jsou současně na radnici, ohrožuje klan ovládající Ekoltes ..takže veškerá snaha je o tom ,jak si vájemně vyjít vstříc.Tyto články a reakce na ně čte minimálně Zímoš, který se o obsah dělí s "koňákem" z Drahotuš.Pak se společně zabuší na vetché hrudi jak to dělají dobře.Vše podle hesla, čím nás více kritizují, tím jsme lepší.Pak o to lépe vymýšlejí nic neříkající zápisy z rad, nedej bože, že by jsme se dověděli, jaké konkrétní body a čí zájmy se na radě projednávají.Ovšem toto je chyba ,nás občanů Hranic ,že jim dovolíme udržovat jejich hru.A je úplně jedno, kdo je starostou ,jestli ten bývalý demagog,kantor nebo karieristka.
Howg