7. 4. 2012

Cyklostezka - jiný pohled



 Mám kolo a mám foťák, když vidím něco zajímavého, zastavím a vyfotím to. A tak se stalo, že jsem nafotil cyklostezku od lávky na Rybářích po chatovou osadu Dříň, právě v době dokončení 25 - 26. 6.  2009. Na stránkách města k tomuto můžeme číst „Povodně, přívalové deště, bouřky a silný vítr napáchaly společně takové škody na II. úseku cyklostezky Bečva a na okolních stromech, že bylo nebezpečné po ní jezdit“. 
Ano, nafotil jsem to zrovna po tomto běsnění živlů.  Hned jak jsem na  cyklostezku vjel, všiml jsem si, že na straně od lesa chybí odvodnění a že tam jsou jen nějaké kanalizační vpusti, nebo co to je a jak na potvoru poněkud výš než by měly být a tak voda musí protékat pod i  přes vozovku. ( Na cyklostezce vedoucí od lávky do Hranic je to tak jak to má být.) 
Navíc  kanalizační veledílo nejen, že je výše než má být, ale navíc je také zjevně špatně napojené ve spodní části, viz foto, které bylo pořízeno 25.6.2009.  Nicméně asfalt byl toho dne po celé délce bez jediné trhlinky.

A protože jsem zvědavec, jel jsem se tam podívat i na druhý den (den oficiálního otevření),  jak se vypořádali stavebníci s tím špatným spodním  napojením. Vypořádali se "klasicky"- viz foto.
A protože někdo z města usoudil, když je to slavnostní otevření, s občerstvením, tak se musí cyklostezka blýskat, byly tam poslány ty velké a těžké čistící vozy firmy Ekoltes, aby udělaly svou práci. Svou práci udělaly a stalo se přesně to, co se muselo stát - asfalt začal praskat. 
Ano, asi to jsou jen drobné vady na díle, které stálo 15 milionů, protože jinak by byly určitě vyvozeny sankce pro zodpovědné a nebylo by to svedeno na "živly". Nejhorší je, že se takové drobné závady vyskytují ve všem, v čem má město prsty. Čím to asi bude?

Podloucký Radoslav 

Žádné komentáře: