15. 2. 2012

Prosba o radu

Tak a máme tu středu 15. února 2012 a od časného rána sněží a sněží.
Hlavně že od pondělí a celý předchozí den byla tato změna počasí avizována v každé zpravodajské relaci jak v televizi, tak i v rádiu.
Proč píši tento postřeh?
Protože je po 17 hod. podvečer a v místní části Drahotuše se od rána dosud v ulicích, které jsou místními komunikacemi, jako např. ulice Tylova a Tyršova,  neobjevilo a neprojelo ani jediné vozidlo zimní údržby, aby odstranilo napadaný sníh, kterého na vozovce se nachází už více jak 20 cm !!!
Hlavně, že EKOLTES Hranice a.s., která je pověřena prováděním zimní údržby má zpracován Plán zimní údržby místních komunikací a chodníků.
V 15,00 hod mi došla trpělivost a volal jsem na EKOLTES Hranice a.s. a moji připomínku sdělil vedoucímu střediska p. Mgr. Ruberovi a na  MěÚ Hranice silniční hospodářství panu Pavlu Slovákovi. Moje připomínka spočívala v tom, že místní komunikace ul. Tyršova a Tylova v Drahotuších, kde vozovku pro absenci chodníků používají i chodci, nebyla od rána ani jednou prohrnuta. A to se lidé začínají vracet z práce a na komunikacích je už více jak 20 cm sněhu!
Na to mi bylo sděleno, že všechny mechanizmy jsou v terénu. Požádal jsem tedy tyto výše uvedené pracovníky o pomoc a sjednání nápravy.
Dosud opět nic a stále padá a stále padá. To by mne zajímalo, kde ty mechanizmy od rána jezdí a kde je ta kvalita jistě ne laciných služeb spol. EKOLTES Hranice pro občany našeho města?
Neporadíte mi, prosím, jak dál ???

Děkuji.

Jan Trefil
Tylova 502
753 61 Hranice IV.- Drahotuše

2 komentáře:

Filip Konečný řekl(a)...

Dobrý den, za současné meteorologické situace dodržet plán odklízení sněhu nebude zrovna lehké, asi to vyžaduje větší náklady a maximální nasazení. Tím se nechci Ekoltesu zastávat. Jediné řešení, v současném nastavení majetkových poměrů ve společnosti Ekoltes, neúnavně bombardovat zastupitelstvo a osadní výbor. Situaci řádně zdokumentovat fotky, čas atd. A bombardovat své volené zástupce, jiná cesta není. Přeji hodně úspěchů.

Anonymní řekl(a)...

Pane Trefile, máte plnou pravdu. A jak dál?
Vyměnit celé vedení! Nebo jim dát lopaty, ať si to zkusí.

J.H.