22. 5. 2011

Dlažební kostka



Klidně si několik týdnů ležela u přechodu pro chodce u restaurace Acero. A s ní i kus betonu. Ten je tam dodnes. Kostku vrátili zpět. To je dobře.
A válí se tam ještě zbytky štěrku z letošní zimy. A taky je tam vyšlapaná pěšina, jak si
lidé zkracují pravoúhlý chodník naplánovaný optimistickým projektantem. Ten v domnění, že oblouky jsou zbytečné, raději upřednostnil pravý úhel. Jak se říká "pravá je správně dravá". Ale lidé si vyšlapou cestičky stejně dle svého gusta. Možná by bylo vhodné ten úsek vydláždit. Čas jsou přece peníze. A co na tom, že ničím přírodu. 

A jdete dál, přes zanedbaný most, s chodníkem bez betonu, plný výmolů. Na další křižovatce přechod k Albertu s vyvráceným obrubníkem…
Na vojně nás učili, že „nesplnění úkolu začíná přehlížením drobných nedostatků“.
Možná archaické, ale pravdivé. A „chlebíčkáři“? Stále v klidu.

Jdete z nádraží. Už po pár metrech musíte sklánět hlavu. Větve stromů v chodníku, oděv Vám trhají trnité keře. Jde zřejmě ale o majetek Českých drah. Někdo je však musí upozornit. Já jsem to udělal. A slušně mi odpověděli, porost upraví. Jen by mě zajímalo, kdy naposledy jel někdo z kompetentních vlakem?
Občas by neškodilo projít se po městě. A ty drobné nedostatky odstranit. Díky za opravy cyklostezky na Rybáře. Ovšem už nám opět zarůstá cyklochodník do Velké.

Mám jeden návrh. Ať odpovědní činitelé čtou Hranické listy. Tam se dozví, co občany trápí.

Hezký den přeje M. Raindl

Žádné komentáře: