26. 4. 2011

Sliby se slibují…

Mgr. Miroslav Raindl

Dnes měla být průjezdná ulice Komenského. Ale už před velikonocemi vše nasvědčovalo tomu, že tomu tak nebude. A zklamaní řidiči dál hledají objízdné trasy přes město.

Říká se, že fotbal nemá logiku. Já bych to rozšířil i na rozhodnutí kompetentních z městské radnice. Uzavřena Komenského ulice, současně probíhající práce na ulici Hviezdoslavova, kde se jezdí jen jedním pruhem. A je zaděláno na problém v dopravě. A navíc jsou slíbeny úpravy nešťastně „zpomalujících hrbů“ v Komenského ulici. Takže se dočkáme znovu zpomalení dopravy v této části Hranic.

Někteří chodí jakoby se zavázanýma očima. Lávka na Rybářích potřebuje vyměnit několik prken. Jedno je již tak nebezpečné, že hrozí úraz u malých dětí. U odpočívadla je prasklé víko kanálu. Ten je tak velkým rizikem pro pro jíždějící cyklisty. Bezprizorní plocha na Jaselské ulici způsobuje, že se místní pouliční osvětlení za chvíli poničí erozí zeminy, která je nezajištěna. Lampa je tak labilní, že každou chvíli se zřítí.
Co dělá vedení Ekoltesu?

Také nám skončila /nebo pokračuje?/ revitalizace sídlišť. Když však projdete kolem restaurace „U Švejka“ na Hromůvce směrem k chodníku k nemocnici, narazíte na  prostor ohraničený zídkou, původně určený pro popelnice, vybudovaný před rokem 1989. Polozbořená, zapáchající stavba plná odpadků o nějaké revitalizaci příliš nesvědčí. Obdobně vypadá parkoviště u nemocnice. Nerovná, poničená dlažba, která si také zasluhuje určité stavební úpravy.
Je toho mnoho. Snad se postupně tyto obtíže vyřeší. A musíme věřit, že brzy. 

Žádné komentáře: