13. 10. 2010

Rozhovor Deníku s lídrem KSČM pro komunální volby Mgr. Miroslavem Raindlem

Raindl: Političtí cestovatelé se mi nelíbí

Celá léta působí v opozici, ale méněcenný se proto rozhodně necítí. Právě naopak. Miroslav Raindl je podle svých slov potěšen, že se celá řada jeho nápadů podařila díky jeho působení v městském zastupitelstvu dotáhnout do konce. Letos jde do voleb znovu a mrzí ho, že Zdeněk Špiřík kandidaturu vzdal. Co z duše nenávidí, to je převlékání stranických triček. On sám zůstává stále věrný barvám KSČM. 

Jaká letos je a bude předvolební kampaň vaší strany?
Bude vedena individuální formou. To znamená každodenní setkávání s občany, besedy s nimi, vydávání internetových Hranických listů, upozorňujících na problémy města. Také připravujeme letáky do schránek s naším volebním programem. Po zkušenostech z jarní volební kampaní do Poslanecké sněmovny, kdy ani velká agitace nepomohla ČSSD k žádným výsledkům, takže 300 milionů vyletělo komínem, žádnou velkou předvolební kampaň nechystáme. Nabubřelost není na místě. Nejhorší, co může být, jsou populistická gesta.

Budou nějaké výrazné změny na kandidátce KSČM?
Velkou ztrátou pro nás je odchod z kandidátky inženýra Špiříka, který je po svém čtyřletém působení v zastupitelstvu znechucen. Příliš často se setkával s arogancí a nezájmem. Přitom jeho návrhy a příspěvky k řešení problémů byly velmi kvalitní a přesně vystihovaly daný problém. Rozhodl se však tentokrát nekandidovat vůbec.

Bylo snadné obsadit kandidátku?
Bylo to velmi těžké. Začala totiž nová vlna antikomunismu. Lidé se bojí vystupovat pod hlavičkou KSČM. Ovšem voličů máme stále hodně. Je vidět, že na komunální úrovni politika roli nehraje. Spíš je to o osobnostech a to je dobře. V minulých volbách získali komunisté v Hranicích 18 procent veškerých hlasů, stejně tak jako ODS. Pokud by se sestavovala sedmičlenná městská rada podle počtu získaných hlasů, tak by v ní v tomto volebním období byli tři komunisté. Ve skutečnosti se dostali do rady lidé, kteří byli s počtem hlasů někde na konci.

 Pokračování:
 http://prilohy-hl.blogspot.com/2010/10/rozhovor-deniku-s-lidrem-kscm-pro.html

Žádné komentáře: