20. 7. 2010

Doplnění článku Starostová rychlá odpověď, aneb dohnat to, co se dlouho neřešilo.


Koncem měsíce června 2010 začala firma Dušan Kleiber - VaK STAV Drahotuše provádět úpravy, které by měly situaci uvedenou v článku řešit. 
Hodně toho na Potštátské ulici rozkopali, pak firma na pár dnů zmizela a začátkem července  dílo dokončila. Odvedená práce je děs a běs.


 Plastové porubí na odvod vody  pomazané všelijak těsnící pěnou  se skrývá   pod několika  centimetry neudusané  zeminy a suché trávy. Vytrhané obrubníky údajně uloženy zpět do tzv. betonového lože, které tvoří jen nějaká šotolina,   asi bez cementu ( šedivá hmota mezi obrubníky), která se rozpadá v ruce.







Asfaltový chodník vytrhán, místo něj nasypáno kamení a hlína, bez jakéhokoliv zhutnění. Určitě se již nikdy nebude asi opravovat.   
Kostkové korýtko pro odvod vody přes vozovku provedeno tak kvalitně, že již za dva dny po provedení jsou dvě kostky vytržené vozidly a řada dalších kostek je uvolněna v v tz. betonovém loži bez cementu, končí u kanálové vpusti, kterou se nikdo neobtěžovat ani vyčistit. 
Díra, která byla provedena v zámkové dlažbě u staré kanalizační vpusti velmi amatérsky opravena, není  jasné, jak firma opravila proraženou skruž v hloubce asi 1m. 
Nikdo kvalifikovaný asi ani neřešil, jak  má oprava vypadat, protože podle vyjádření odborníka by bylo nejvhodnější stáhnout tuto vodu do příkopu a odvést do Veličky místo do kanalizace, která je v této lokalitě poddimenzovaná. Opravu údajně zadával odbor dopravy města Hranic.
 Ptáme se, kdo kontroloval průběh opravy a kdo přebíral hotové dílo?  Protože za tak fušersky provedené práce a jejich převzetí je určitě někdo odpovědný. 

Taky se ptáme, proč město řeší výtok vody z meliorační roury ze soukromého pozemku (dříve potštátská průmyslová zóna), proč nebyl majitel pozemku dotlačen vedením města k tomu, aby dal věc do řádného stavu. Toť otázka.  Asi se bude muset podat žádost o objasnění starostovi města. Protože občané podle zvyku radnice nejsou o ničem řádně informováni. Proč taky, kdo by se s nimi bavil. Zájem (vy)volených začne asi tak za dva měsíce. Určitě víte proč.
Uvidíme, jaká situace vznikne při nejbližším přívalovém dešti.

Antonín Honysz

Žádné komentáře: