20. 3. 2014

Odkud pramení nespokojenost občanů

Kdo prožil přelomové události roku 1989, musí si pokládat otázky, proč k tomu došlo, co jsme očekávali a zejména co jsme již nechtěli. Nechtěli jsme dráty na hranicích, nechtěli jsme ideologický diktát KSČ, nechtěli jsme politické represe občanů, nechtěli jsme technicky zaostalou společnost řízenou neschopnými lidmi.
Vše bylo odstraněno. Naši nově zvolenou cestu po rozpadu Občanského fóra začaly řídit dva politické subjekty – ODS (od roku 1991) a ČSSD (od roku 1993). Václav Klaus stál v čele ODS od roku 1991 do roku 2002, současný president Miloš Zeman v čele ČSSD ovlivňoval vývoj naší takzvané demokracie 8 let.
Hlavním problémem naší společnosti je, že je jedno, kolik lidí přijde k volbám. Vždy je rozděleno 200 mandátu Poslanecké sněmovny a od té doby občan není potřeba. Místo rozvoje společnosti jde zejména o funkce ve výborech, o posty ministrů, o dotace, ale především o přerozdělování příjmů státního rozpočtu přes různé poradenské firmy, právní servisy, nesmyslné nákladné projekty, aj. Tento systém, který založily úzké skupiny zmíněných stran, dovedl tuto zemi do stavu obrovské zadluženosti a nastavil cesty neustálého drancování státního rozpočtu.

Společnost začala reagovat již v roce 1999, kdy vznikla výzva „Děkujeme, odejděte“. V roce 2011 založil matematik Karel Janeček „Nadační fond proti korupci“ s mottem „Nebát se a nekrást, a ne nakrást si a nebát se.“ Následovala akce „Holešovská výzva – 2012“, kde hlavním heslem bylo: „Je čas ukončit vládu parazitů“.
V roce 2011 se také Andrej Babiš rozhodl právní cestou bojovat proti tomuto společenskému marasmu. Vyzval radu veřejných kritiků, občansky angažovaných lidí i všechny naše občany, aby se spojili a zahájili proces obnovy slušné a prosperující společnosti. Bez dluhů, rozkrádání a osobního lobbysmu.
Hnutí ANO2011 chce především, aby lidé věděli, na co se jejich peníze vynakládají. Je smutné, když populární ekonomka Šichtařová skepticky hovoří o nadvládě zájmů a lobbysmu. Komunista Jiří Dolejš pronáší: „Odborník, který je nad zájmy, je iluze“.
Zisk 47 mandátů pro hnutí ANO2011 v poslanecké sněmovně však jasně říká, že ne všichni občané jsou tak skeptičtí, a věří, že existují slušní lidé.
Také v Hranicích bylo založeno hnutí ANO2011. V současné době připravuje odborné skupiny pro dozor městského rozpočtu, kandidáty do zastupitelstva města, odborníky do komisí a výborů. Hlavním programem je rozvoj místních částí, hlídání nákladů na teplo, pomoc školským zařízením zřizovaným krajem, bezpečnost a změny v akciové společnosti EKOLTES.

Za výsměch občanům Hranic považuje hnutí ANO2011 poslední vyhlášenou podlimitní veřejnou zakázku na pomocné práce při údržbě města. Způsobem, jakým je zpracována, byly v letech 1991 – 1998 vykrádány státní podniky a obdobný systém byl a je užíván na ministerstvech do současnosti. Jednorázové převody finančních prostředků mimo veřejnou kontrolu.
Za 3 miliony korun si společnost EKOLTES může najmout potřebné pracovníky do řádného pracovního poměru, pokud již dnes vidí potřebu pracovní činnosti, a ne převádět tuto sumu do soukromé firmy. Publikováno na stránkách www.mesto--hranice.cz 30. ledna 2014.

Za hnutí ANO2011 HRANICE
Jiří Kudláček, koordinátor
(Jmenovaný je ředitelem společnosti MBC Futurum expert s. r. o a členem Kontrolního výboru města Hranic)

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Podporuji hnutí ANO.

Anonymní řekl(a)...

Hlavně aby do hnutí ANO nenalezli paraziti z radnice.Na to by si měl dáti p.Kudláček veliký pozor.

Anonymní řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.