24. 6. 2011

Konec demokracie na radnici

Jarmila Žurmanová, předsedkyně KV

Přesvědčení uvedené v titulku jsem nabyla po vystoupení představitelů města na posledním jednání Zastupitelstva. Členové Kontrolního výboru  předložili k projednání zápisy z provedených kontrol a nebylo jim umožněno, aby zjištěné nedostatky  mohli prezentovat. Mnohahodinová práce a výsledek NULA. Poslední zbytek naděje, že některým členům koalice jde opravdu o naše město, mne navždy opustil.
Závěrem: Kontrolní výbor je tu proto, aby kontroloval! Usnesení, stanoviska, závěry nebo náměty výboru vzniklé z jeho vlastní iniciativy jsou předkládány zastupitelstvu města jako samostatné materiály k projednání. Takový materiál, zpracovaný ve spolupráci s příslušným odborem, předkládá předseda výboru. Nabyla jsem přesvědčení, že Ekoltes a volené vedení MěÚ jsou pro kontrolní výbor TABU. Tak nám asi nezbude než kontrolovat sami sebe.
P.s. A naši radní by měli na své vystoupení dostat také jen 5 minut !!!

Vysvětlení redakce: Kontrolujícímu, který zpracoval kontrolní zprávy, odmítl místostarosta Mgr. Wildner udělit slovo.  Aby člen kontrolního výboru mohl vyvrátit řadu invektiv, polopravd a lží koaličních představitelů města musel se přihlásit do diskuze na závěr jednání jako občan města. S časovým limitem 5minut!

Žádné komentáře: