31. 10. 2016

Informace o stavu rozkladu proti závěru zjišťovacího řízení záměru

Informace o stavu rozkladu proti závěru zjišťovacího řízení záměru „CTPark Hranice – Antaka recyklační linka.
Vzhledem k přetrvávajícím obavám mnoha občanů z možného zápachu z připravovaného provozu recyklační linky na zpracování plastového odpadu shrnuji fakta o postupu spolku Čisté Hranice v této záležitosti.
1. Spolek „Čisté Hranice“ v zastoupení 540 občanů podal v zákonné lhůtě 7.7.2016 rozklad proti závěru zjišťovacího řízení záměru „CTPark Hranice – Antaka recyklační linka“, ve kterém žádal zrušení rozhodnutí a pokračování v procesu posuzování záměru na životní prostředí (EIA) .
2. O rozkladu rozhoduje ministr životního prostředí na základě návrhu rozkladové komise. Rozhodnutí ani jinou informaci Čisté Hranice dosud od ministerstva životního prostředí neobdržely.
3. K zahájení provozu recyklační linky je ještě nutno v navazujícím řízení získat od stavebního úřadu kolaudační souhlas. Čisté Hranice se přihlásili jako účastník řízení a budou požadovat, aby veškerá pachová rizika uváděná ve vyjádřeních k zjišťovacímu řízení byla řádně vyřešena. Bez kolaudačního souhlasu nelze recyklační linku uvést do provozu. Potřebné podklady pro navazující řízení Antaka na stavební úřad ke dni 12.10.2016 nedodala.

V Hranicích 12.10.2016 Ing Karel Hübl

13 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Dej bože, že je Antaka bude mít požadavky Čistých Hranic v pořádku, proti komu pak povstane stálý bojovník Ing Karel Hübl aby vytřískal peníze z jiného subjektu? Kdo bude na řadě? Největší znečisťovatel Cementárna nebo kamarádův podnik začínající na Scha...tento člověk bojuje jen za své zájmy popřípadě za zájmy spřízněných projektových kanceláří ..odpovím:na kamaráda nepůjde na Cementárnu je slabý. Zůstane mu jen starost, že "hovno" tekoucí do potoka je největším nebezpečím pro planetu! Máme se na, co těšit.


Anonymní řekl(a)...

Pokud mám info z radnice, tak Cementárna je na řadě a bylo požádáno o informace ohledně probíhajícího řízení o změně integrovaného povolení a městu byla připomenuta spolkem v této věci jeho nečinnost a na poslední chvíli se tak město vyjádřilo k probíhajícímu řízení svými připomínkami, většinou převzatými od spolku Čisté Hranice.

Anonymní řekl(a)...

Pořád lepší Hubl šťourající do h...v potoku, než individuum z prvního příspěvku, které neumí dát dohromady smysluplnou větu.
A komu se nelíbí, co ten Hubl dělá či naopak nedělá, může to dělat jinak a místo něj, kdokoliv může být aktivní a jít po té cementárně či jiném podniku.

Anonymní řekl(a)...

Motto pravdobyznysláskařů: zabij bobra - zachráníš strom

Krucifix

Anonymní řekl(a)...

A co jiné firmy v CTP? Pracuji se silnými lepidly, lisují plasty...
Proč jeden je terčem kritiky a jiný ne?

A. B.

Anonymní řekl(a)...

Protože si někteří nepřejí. Spojili se totiž pravdoláskaři a ekoteroristé.
V Hranicích je daleko více znečišťovatelů. Zdá se, že Antaka vadí jako konkurence.
Pepi Lýbal

Anonymní řekl(a)...

Antaka je terčem proto, protože ty ostatní firmy v CTP už mají všechno povoleno a na vše mají papír s červeným razítkem z minulosti, Antaka ještě ne, je to úplně nová věc.
A čemu je Antaka konkurencí? V Hranicích je nějaká další druhá zpracovna plastového odpadu? Můžete upřesnit?
A Pepi Lýbale, pokud víš, že v Hranicích jsou daleko větší znečišťovatelé, tak co proti tomu děláš? Nic.
Jen zbaběle slintáš pindy s lahváčem v ruce.

Anonymní řekl(a)...

Kdo si neví rady se životem, otravuje ho druhým...

Anonymní řekl(a)...

Já bych byl opatrný, Karel občas bojoval za různé věci a nakonec hlasoval, proti tomu, co schválil....raději si počkám na závěr celého řízení. Údajně už není v čele ČH a to taky o něčem svědčí.

Čistý vzduch a vodu

M.

Anonymní řekl(a)...

Nic proti čistému prostředí, ale hra Čistých Hranic mi připadá farizejská. Může si normální člověk myslet něco jiného, když členové uvedeného spolku pořádají nebo se zúčastňují tenisových turnajů, které sponzorují největší původci znečistění města Hranic?

????

Anonymní řekl(a)...

To je ale blbost s chybějící logikou, to s tím tenisem, já svítím elektrikou z Temelína, jezdím na ropné produkty, používám plasty a topím uhlím, protože jinak to nejde... a to mám přírodu velice rád.
Přece nepolezu zpátky do jeskyně?
A pokud někdo hraje tenis, tak kde má hrát turnaj, když jej nepořádá Hnutí Duha, Brontosauři či ministerstvo životního prostředí :-)?
A víte vůbec, kdo je tady v Hranicích největší znečišťovatel? Pořádá turnaje házené a sponzoruje házenkářský klub...

Anonymní řekl(a)...

Jaká blbost, když bojuji za čisté prostředí, tak snad bojuji proti těm, jej znečišťují. A na druhé straně si k těm, co kritizuji chodím pro sponzorské dary? Tenis mohu hrát, a já osobně, hraji za své. Možná je proto ten boj proti nesponzorujícím firmám hlasitý a proti sponzorům se zaujímá umírněný postoj. Jen pro upřesnění , házenkářský klub "sponzoruje" i město Hranice...

Anonymní řekl(a)...

A kdo konkrétně jsou ti, co jej fakticky vzato znečišťují a proti komu jako osobě bojovat, když ti opravdu odpovědní vlastníci sedí v zahraničí a ti zdejší jsou jenom jejich zaměstnanci...?
Nemusely by vznikat žádné spolky, ani Duha, ani Arnika, ani Čisté Hranice, kdyby fungovaly příslušné úřady, což tady u nás je městský úřad a jeho životní.
Ale to asi těžko můžeme očekávat, když jak píšete, město samo sype tomuto znečišťovateli naše peníze...