13. 3. 2013

Co k tomu řekne mluvčí radnice?

 Anonymní řekl(a)...
Omlouvám se, že to dávám sem, ale když jsou tady ty kuriozity? Dívali jste se někdo na web kameru na stránkách města, která je umístěna na staré radnici. Už dva měsíce (možná déle) na ní není vidět takřka nic, protože je špinavá. Psal jsem už na dvě různé e-mailové adresy na MÚ, ale ani mi neodpověděli. Co s tím? Jarda
12 března, 2013 23:39          
Uvedený text jednoho z komentářů k příspěvku AnonymníNad smyslem jedné vyhlášky nás zaujal a podívali jsme se na stránky města. K vidění je toto:








Co k tomu řekne mluvčí radnice?
(red)

12 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

K čemu kamery, na Tř.1.Máje 1724 je kamera, která má pokrytí i na cestu za Albertem.Denně zde stojí auta, která blokují dopravu.Myslíte si, že městská policie řeší přestupek, kdy řidič nemůže zastavit tam, kde by nezůstal pro každý směr jízdní pruh 3m....nezajímají se ani tehdy ,když jedou pro svačinu do Alberta.Kamery jsou jen pro "okoů a aby vybraná firma měla peníze za údržbu.
A.Jeřábek

Anonymní řekl(a)...

Hm, určitě je na servis kamery uzavřena výhodná smlouva na 10 let s nějakou nejlépe pražskou firmou a proto to nikdo jiný očistit nemůže. To se tak přece dělá!

Anonymní řekl(a)...

Zpráva
Zima tuhá, léto horké nikoliv však suché.Stav dobytka nezměn.Méně krav, zato více volů. Také sviní je letos dost.
To vše díky plemenému chovu, zásluhou sedláků Spůry, Líznera a Pudila má naše obec tři nejlepší kance v okrese......

Krejcárek

P.S. Jedná se o o obec Liptákov? Jistě, protože v Hranicích nejsou tři plemenní kanci...

Anonymní řekl(a)...

co by mohl mluvka asi tak říci, třeba tohle, co z něj vypadlo se mi líbilo - on mi ten dům prodal, za to, že ho budu udržovat :-)))))

Anonymní řekl(a)...

Upřesnění tiskového mluvčího:
Hranice prý mají plemenného kance v Domově důchodců,ale nejsou o tom důkazy :-)

Anonymní řekl(a)...

Možná že tohle je ten důvod, že na radnici neví, co se děje ve městě. Jsou odkázáni na tyto přímé přenosy a vidí h...o.
Ale některé věci fungují dooost do kapsy dobře, že ano, Vážení...
Krucifix

Anonymní řekl(a)...

Ztráty a nálezy

Koncem února letošního roku jsme se odpojili od kotelny Ekoltesu.Pár dní po odpojení na mne zazvonili pracovnící Ekoltesu, že potřebují zkontrolovat odpojení, prý jim uniká 5 kubíků vody denně.Když jsem se zeptal ,kdy na to přišli, tak odpověděli něco ve smyslu , že to trvá už déle,ale teď ,že jim to divné :-), protože se zmenšil počet odběratelů tepla a teplé vody.Možná by by se mohli zeptat na městské policii na ztrátách a nálezch nebo tiskového mluvčího.Závada byla pochopitelně mimo dům.Jak dlouho voda utíkala a kolik budeme doplácet za ty dva měsíce , se zřejmě bohužel dozvíme až po vyúčtování příští rok. O takových věcech však tiskový mluvčí asi nemá ponětí.Omluva se od " politické elity města nečeká.Hlavně, že nám házeli klacky pod nohy v rámci stavebního řízení a honili nás po soudech.

K.T.

Bakovský řekl(a)...

Radnice není provozovatel této kamery ani neplatí za přenos jejího obrazu. Momentální viditelnost odpovídá okamžitému počasí a denní hodině. (pokud prší nebo sněží, tak se to na kvalitě obrazu musí zákonitě projevit). Nicméně budeme obraz z kamery častěji kontrolovat, abychom mohli provozovatele na nedostatky případně upozornit.
Bakovský MěÚ Hranice

Anonymní řekl(a)...

A dozvíme se od Vás nebo někoho jiného koho radnice ustanovila (samozřejmě nezávisle) provozovatelem této kamery?
Krucifix

Anonymní řekl(a)...

Pro místní blogery a komentátory. Prosím napište o tom klidně i krátký článek na tento blog. Už mnoho let existuje zákon č. 106/1999 sb., o svobodném přístupu k informacím. znění zde: http://www.mkcr.cz/scripts/detail.php?id=325 Stačí dodržet pár formálních náležitostí (jako třeba jméno) a pak není problém získat jakoukoliv informaci. Existuje lhůta, do které vám musí zaslat odpověď. Můžete se odvolat, či soudit ve správním soudnictví (krajský soud -> NSS ČR - nicméně judikatura k tomuto zákonu je již bohatá, takže ji lze využít již např. v odvolání ke kraji, který by ji měl respektovat). V případě zájmu o o informace o životním prostředí lze využít méně formálnější zákon č. 123/1998 Sb., o právu na informace o životním prostředí, viz zde: http://www.zakonyprolidi.cz/cs/1998-123 Proto tyto zákony využívejte naplno.

Vzhledem k tomu, že v zákonu 106. je (myslím) podmínka napsat jej na oficiální formulář nebo email (či adresu), tak by článek mohl být zaměřen nejen na informování o existenci těchto zákonů, ale i návodem, kde a jak správně žádost napsat.

Radim

Anonymní řekl(a)...

Mimochodem teď jsem si ještě přečetl hlavní článek. „ ...Psal jsem už na dvě různé e-mailové adresy na MÚ, ale ani mi neodpověděli. Co s tím? Jarda“

A co jsem pročetl letmo diskusi, tak se mi zdá, že jsem jediný, kdo odpovídá na jeden z možných výkladů otázky. Tedy „Co s tím?“ ve smyslu „Co s tím, že mi neodpověděli?“. Samozřejmě, že s výkladem „Co s tím?“ ve smyslu „Co s tím, že webkamera nefunguje správně?“ odpověděli diskutující dostatečně :)

Tak tedy. Co s tím, že Vám neodpověděli? 1. Pokud jste se tázal podle 106/1999 Sb., tak se odvolejte ke kraji (či další možnosti podle zákona - neodpověděli vám včas). 2. Pokud jste se netázal podle zákona, tak jej využijte s tím, že je potřeba najít ten správný email či formulář.

Samotný článek o tomto zákonu a získávání informací bohužel musím nechat na redakci či ostatních čtenářích. Bohužel jsem časově zaneprázdněn, takže bych článek mohl napsat nejdříve za 2 měsíce.

Radim

Anonymní řekl(a)...

Vážení , tím že v našem městě je "velmi čisté ovzduší", je kamera tak čistá,jaká je průměrná hodnota poletavého prachu v našem městě. Že Bakovský si dovolí vůbec vyjádřit myšelku, že město není provozovatel této kamery je ostudné. Starostka a její nohsledi v radě, by takového blbce mluvčího již dávno měla vyhodit. Nemá ani páru o čem kecá. Kdo může ve městě kromě města a jejich strážníků provozovat kamerový
systém? Jest-li někdo cizi, tak už tu máme špiclovský spolek, který může kontrolovat občany. Je to v pořadku?