28. 3. 2012

I obecní prostředky lze použít v boji o hlasy – závěr

Zdeněk Špiřík
Před několika dny jsem zaznamenal, že v skateparku konečně stojí nová překážka. Ano, je to ta překážka, kterou slibovala těsně před komunálními volbami 2010 současná starostka ing.Ondriášová tak přesvědčivě, že
 například Hranický deník 16.8.2010 napsal:
„Na pondělní schůzce v zasedací místnosti hranického zámku mimo jiné zaznělo, že
nová překážka do skateparku by mohla na svém místě stát už v polovině letošního prosince.“
Pravdivost této informace ing.Ondriášová nepopřela. Vysvětlení obrovského časového rozdílu mezi předvolebním slibem a skutečností, které bylo zveřejněno na webu radnice, je prozaické – zajistit projekt, výběrové řízení, dotaci atd. nebylo do konce roku 2010 vůbec reálné. S tím lze souhlasit. Pokud to tehdejší místostarostka a dnešní starostka nevěděla, bylo by to špatné. Pokud věděla, tak ještě horší.

Výsledkem její předvolební aktivity za obecní peníze byla změna rozpočtu města na rok 2010 !, předložená zastupitelům 1 (slovy jeden) den před komunálními volbami. Změnou rozpočtu 2010 bylo v souladu s předchozími sliby ing.Ondriášové uvolněno 600 tis.Kč, tedy částka na plné profinancování z prostředků města.

Většina z nás se zřejmě shodne, že péče o naše naše děti a mládež 
by měla být při sestavování obecního rozpočtu jednou z priorit. Tím spíš by se tímto směrem vynaložené prostředky neměly stát součástí financování předvolební agitace.
Další informace naleznete ZDE

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Smrad z české politické žumpy je cítit i v Hranicích.
Pepa