9. 5. 2016

Postřehy z Hranic 9. 5. 2016

Tak je to tu zase, dnes ráno Masarykovo náměstí, před restauraci Archa. Dáváme palec dolů.


19 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

ať si někdo připlatí!

Anonymní řekl(a)...

Spíše by mě zajímalo, co na to městští úředníci a na co máme městkou policii? Tento problém je podstatě každé pondělí, stačí tam ráno zajít a situaci řešit.

Anonymní řekl(a)...

Asi máte pravdu. Je to selhání systému. Ať si zaplatí kontejner, mastnou pokutu, přísnější kontrola....

Anonymní řekl(a)...

Postřehy z Hranic?

14. 5. Otevření kolonády v lázních

14. 5. Oslavy Karel IV. Zámecká zahrada

S jedním vnukem děda s babičkou do lázní, s druhým rodiče do Zámecké zahrady. Jak to MKZ plánuje?

Hezký den dobrým lidem všem. P. B.

Anonymní řekl(a)...

Lázně Teplice nad Bečvou nepatří pod město Hranice, takže jejich akce asi MKZ moc ovlivnit nemůže.
A oslavy narození Karla IV?
Karel IV. se narodil 14. května 1316, těžko mohlo MKZ tuto akci pořádat někdy jindy. Je sice pravda, že tenkrát platil jiný kalendář, takže ve skutečnosti 700-sté výročí narození Karla IV. připadá na 21. květen. Je to stejní jak výročí VŘSR jsme slavili listopadu :-).

Anonymní řekl(a)...

Jinak s těmi oslavami Karla IV., ač státník formátu, kterému dnes není rovno, nějak mi uniká skutečná, hmatatelná a oslavitelná souvislost s Hranicemi. Spíše to nejen mně připadá jako snaha o využití ledasčeho o prezentaci vedení města a sebe sama. To bychom mohli slavit i praotce Čecha (ten se též zasloužil, i když mohl taky jít dále na západ...), Přemysla Oráče, krále Václava, Jiříka z Poděbrad, pak cvičně na náměstí upálit Jana Husa (ale k tomu by se asi vedení města nepropůjčilo), Jan Žižka by se taky dal oslavit, ač to byl největší loupežník v Čechách, no a pak celá řada Habsburků, Marie Terezie, Franc Josef atd. a nestačil by ani kalendář.
Myslím, že město Hranice má na pořadu dne důležitější věci.

Anonymní řekl(a)...

Názor, že Žižka byl loupežník je z dílny ospalého knížete. Takže je to někdo od TOPky.
Největší loupežníci žijí v současnosti. Oligarchové z ODS, TOP 09, atd.

Zdraví Jan Kyselý Kozina

Anonymní řekl(a)...

Anonym 12 května, 2016 09:59

A jaké důležitější věci máte na mysl?

Takové oslavy se nedělají každý den, a udělat oslavu k 700. narození Českého krále? Co je na tom špatně? Kolik jsme těch českých králů měli?

Já vím, že na takové akce nejsme v Hranicích zvyklý, za Juračky a spol, se nic takového nedělo. A hle, před čtrnácti dny v letním kině akce Pálení čarodějnic, dnes akce Karel IV., za týden velká akce skupiny Traktor, za 14 dní dětský den, opět v letním kině. Na to naváže klasické Hranické kulturní léto.

Konečně se dá říci HRANICE ŽIJE!

Anonymní řekl(a)...

Hranice je již nachystána. Pro koho?
Ale Hranice žijí! Nebo žije Masarykova Hranice? Jak již jednou bylo prezentováno.
Možná, že je překulturováno. Když vznikla funkce ředitele/ředitelky MKZ, tak se hovořilo něco o koordinaci akcí. Teď zde máme akorát kulturní guláš. Je to tak těžké se domluvit?
Zdraví manager Anger

Anonymní řekl(a)...

Ano, máte pravdu hudební produkce typu tuc-tuc-tuc je opravdu přínosem, spolu se zhulenými a opilými smažkami. Stejně jako tajtrlíkování starosty v hábitu. A nemáte pravdu, že akce předtím nebyly, byly, jenom jste asi na ně nechodil, nebo jste je pro tuc-tuc neslyšel...:-)

Anonymní řekl(a)...

Hudba typu tuc-tuc-tuc?
To neustále slyšíte v uších?
To máte od narození?
Co na to doktoři?

Akce - pálení čarodějnic,
odpolední program pro děti a dospělé, určitě tam nebyla žádná hudba typu tuc-tuc-tuc.
Večer skupina Fleret, taktéž hraje jiný typ hudby.
V noci skupina Hysteria, ano ta je určena pro mladé, hrají metal, a metal taky nepatří do kategorie tuc-tuc-tuc.

Akce - Karel IV.
Program pro děti i dospělé, dobová hudba, nazývat tuto hudbu tuc-tuc-tuc, to je fakt na doktora.

Akce - Open Air, křtění nové desky skupiny Traktor.
Plus tam budou další pět skupin, neznám všechny skupiny, nemůžu soudit jakou hudbu hrají, ale je jasné, že se nelze zavděčit všem, Hranická skupina Traktor je již považována za českou stálici u nás, sice není dobrá jak Kabát, ale je naše.

Akce - dětský den.
Zase určeno pro děti, tam určitě nebude ta vaše hudba tuc-tuc-tuc.

A to, že se starosta občas oblékne do nějakého hábitu?
No a co?
Starosta má chodit mezi lid, má se zúčastňovat akcí, akce zahajovat, pokud chcete pouze kravaťáky, které uvídite maximálně 10 x za rok a to pouze při zasedání zastupitelstva, odstěhujte se do Prahy.

Anonymní řekl(a)...

Já mluvím o těch smažkách, protože akce jako pálení čarodějnic a dětské dny jsou tak malé a komorní, že je ani občané v podstatě nezaregistrují. Zatímco jediný tzv. koncert zhulených jedinců dokáže probudit a otravovat půl Hranic.
Jinak jsem asi hudební barbar, protože znám a poslouchám Depeche Mode, Nazareth, Queen, Beatles, Rolling Stones, Olympic, hranický Citron, ale Sarkonia, Menhir, Traktor a Alkehol..., to mi nic neříká. Asi proto, že depešáci, stouni a bítlsáci jsou jenom jedni na světě, zatímco alkeholy jsou po republice v každé dědině aspoň jeden...

Anonymní řekl(a)...

Taky raději dnes poslouchám hranický Citron (Limetal), než duo Tanja s Křížkem a její doprovodná kapela Citron(ek) (Pařízkův Citron).
Na Olympiku jsem vyrostl a představte si, že i zpěvák skupiny Traktor, Martin Kapek.
Tím nechci srovnávat Traktor z Olympikem, Petr Janda je fakt jen jeden.
Mluvit, ale, že u nás existuje pouze maximálně pět kapel a zbytek jsou smažky, tak to je dost ubohý názor. Dost omezený názor.
Traktor rozhodně není nějaká zábavová kapela, podobné těm na které jsme hodili v osmdesátých letech po vesnicích na zábavy.

Anonymní řekl(a)...

Ještě doplním, na akci pálení čarodějnic bylo kolem jednoho tisíce lidí. To není na Hranice, které nejsou na takové akce moc zvyklé, málo a rozhodně to nelze nazvat komorní akci. Byla to první akce tohoto druhu.
Na včerejší akci Karel IV, bylo taky dost narváno.
Uvidíme kolik bude lidí na dětském dnu. Dost bude záležet na počasí.


Anonymní řekl(a)...

Traktor byl dobrý, pokud si na nic nehrál, dokud to byla víceméně recese - traktor táhl vlečku kamsi na pole... Muzikanti jsou tam dobří, ale ruku na srdce, takových je v republice hromada. Pokud bude v té kapele Kapek, nebude to nikdy ono. A Limetal? Bohužel. S tímhle názvem jednou provždy skončili. Legendou je jen "Citron", o lidi nejde.

Anonymní řekl(a)...

Já byl na čarodějnicích, koneckonců musel jsem vyvést tu svoju, akce to byla hezká a podařená, i proto, že tam netajtrlíkoval žádný papaláš ve stylu "Já První", ale tisícovka je fakt moc nadsazené.

Anonymní řekl(a)...

Ta tisícovka je odhadem podle počtu platících návštěvníků (plus/mínus). Plus neplatící návštěvníci, dospělí v maskách a hlavně děti.
Musíte to brát tak, že všichni nebyly na akci najednou.

Anonymní řekl(a)...

Anonym 15 května, 2016 19:26

Co člověk to názor, nikdo nikdy se nezavděčí všem.
Nepochopil jsem to hned jak jste to myslel s tím "hranický Citron", myslel jste Hranického Citron, tak v tom s vámi naprosto souhlasím.
Pro mě je Citron se zpěvákem Standou Hranickým naprostá klasika.

Anonymní řekl(a)...

Ale až budou v Hranicích "Nazareti", to bude mejdlo. Tohle mám rád, stejně jako ty depešáky, stouny a bítlsáky - čas ověřil a prověřil kvalitu.