8. 4. 2018

Akce – úklid Hranic

V sobotu 7.4. proběhla celorepubliková akce „ UKLIĎME ČESKO 2018.“ Duchovním otcem celé akce je RNDr. Miroslav Kubásek, spojení – www.mojeodpadky.cz


V ranních hodinách se v zámecké zahradě sešlo více než padesát lidí, obdrželi mapky vybraných lokalit a skupiny dospělých i dětí vyrazily uklízet zákoutí našeho města.

Akce trvala i odpoledne, ale odsud nemám informace.

Nebyl jsem organizátor ani otcem myšlenky a tak jsem jako řadový občan vyrazil sám uklízet. Byl jsem zařazen do skupiny pískáč u staré střelnice – restaurace rodiny Zbrankových.


Začali jsme s úklidem po cestě ze zámecké zahrady a pak od kruhové točny u tenisové haly. Za tři hodiny práce jsme v počtu 4 dospělých naplnili 17 pytlů odpady, vytahali staré pneumatiky a potkali 2 krásné labutě, které, jak doufáme, naši snahu vyčistit celou lokalitu pískáče oceníly.

Nakonec jsme dokázali vyčistit pouze tak 20% břehu, cesty a volných ploch. S neúctou ke všem, po kterých uklízíme musím konstatovat, že na úklid celé lokality jsme nestačili. Odhaduji to tak na další 4-5 dní pruční práce v trní a křovinách, kde je to samý plast, sklo a igelit.

Vzal jsem si ponaučení. Budeme pravidelněji tipovat takové lokality a sestavovat pracovní skupiny za účasti pracovního úřadu. Snad tak společně vyčistíme město ještě lépe.

Na závěr bych chtěl moc a moc poděkovat všem, kteří si našli čas, vzali své děti a celé dopoledne se věnovali nezištně úklidu našeho města. Klobouk dolu v dnešní době. Díky.


Jiří Kudláček, starosta města Hranic

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Chvályhodné, že se takové akce zúčastnil i náš starosta. Snad tento příklad pomůže ke zvýšení účasti na příštím "gruntování" našich Hranic.
Pepa