9. 4. 2018

Gratulujeme panu starostovi


V nedávné době jsme se měli možnost seznámit v Hranickém zpravodaji s vyjádřením starosty města k problematice přestavby hranického jezu. Starosta pan Jiří Kudláček zde shrnul celou historii přípravy protipovodňové stavby a seznámil s obtížemi, které vydání stavebního povolení provázely.

Po třech letech snažení hranické radnice se tedy měla přestavba jezu v Hranicích zahájit v červnu nebo červenci letošního roku.
Povodí Moravy však termín zahájení přesunulo na rok 2019. S tímto posunem pan starosta nesouhlasil a byla zahájena jednání s krajským úřadem, Povodím Morava i Ministerstvem zemědělství.
Celou záležitost pečlivě sledujeme a v této chvíli jsme zjistili, že generální ředitel Povodí Moravy pan MVDr. Václav Gargulák informoval město Hranice o konečném závěru probíhajících jednání:

Vážený pane starosto,
na základě konzultací s Ministerstvem zemědělství jsme připraveni zahájit realizaci přestavby hranického jezu ještě v letošním roce ( 2018 ) a to za použití vlastních finančních zdrojů ……

Z uvedeného je zřejmé, jak je důležité, aby čele radnice byli lidé, kteří se v případě nutnosti nebojí skutečně hájit naše zájmy a nenechají obyčejné lidi na holičkách.

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Už vícekrát náš pan starosta prokázal svoji akceschopnost. A je vidět, že ví, jak na to.
JN

Anonymní řekl(a)...

Plně souhlasím s JN. A protože k dobrému výsledku jednání jsou třeba nejméně dva, oceňme i generálního ředitele pana MVDr. Václava Garguláka, který za Povodí Moravy dočasně převzal financování zmíněné stavby.
Honza

Anonymní řekl(a)...

Ještě zůstává nezodpovězena otázka, jaké práce a v jakém objemu to zahájení prací bude představovat.

Anonymní řekl(a)...

K příspěvku z dneška 13:35:
To je pravda, ale ještě důležitější bude oficielní termín zahájení celé akce, ze kterého vyplyne předpokládaný termín dokončení.
JN