27. 6. 2016

Postřehy z Hranic 27. 6. 2016

Ulice Sady Čs. legií, dnes odpoledne a jeden karambol. Výjezd ze soukromého pozemku z Restaurace Stará střelnice není zrovna přehledný, stačí pro řidiče trochu nepozornosti a hned je neštěstí na světe. Dnes se to obešlo pouze s pomačkáními plechy a několika naštváními cestujícími v městském autobuse. 
Přitom přímo naproti výjezdu z restaurace je sloup veřejného osvětlení. Požádat o umístnění zrcadla na tento sloup z důvodu bezpečnosti, by asi neměl by takový problém, hlavně pro spolumajitelku pozemku, místní zastupitelku.


10 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Zajištění bezpečnosti provozu na místních komunikacích je povinností vlastníka komunikace v součinnosti se silničním správním úřadem a dopravní policií, to není práce zastupitele. A i kdyby se dotyčná zastupitelka ozvala, tak by se našli občánci, že si za obecní peníze pořídila zrcadlo...:-)

Anonymní řekl(a)...

No je vidět, že někteří radní a zastupitele jsou si rovní a někteří jsou si rovnější. Nejdéle sloužící radní pan. Ing. Haša si musí roky a roky, sám před svým rodinným domem na Teplické uklízet a sekat veřejný trávník. Zastupitelka Vlasáková, nemá nárok ani na zrcadlo, které by zvýšilo bezpečnost silničního provozu vpřed jejím domem.

Anonymní řekl(a)...

Pokud p. Haša seče obecní trávník, tak to spíše vypovídá o tom, že jako zastupitel neví, že tuto povinnost má město a že v jeho povinnostech jako zastupitele je zajistit, aby město své povinnosti plnilo. Stovky občanů sečou obecní ne proto, že by jim to činilo radost, ale proto, že jim bohužel nic jiného nezbývá...

Anonymní řekl(a)...

Co se týká Teplické ulice, kde si v minulosti pan radní Haša musel sám uklízet před svým domem, tak to bylo ještě za ředitele Ekoltesu pana Vinkléra a starého vedení radnice. Jak víme, tenkrát nefungovalo nic.
Za ředitele pana Mikšíka, to byla spíše protekční ulice, přesněji byla za pana Miksíka uklizena tak, jak ještě nikdy. To, že dnes již bývalý ředitel pan Mikšík z této ulice pocházel a stále zde mu bydlí rodiče a sourozenec (a to přímo naproti panu radnímu) s tím nic nemělo společného.
A to třetice, i současní ředitel Ekoltesu pán Čermák bydlí na Teplické, tři domy od pana radního, takže je předpoklad, že pan radní Haša již nebude muset si sám před domem uklízet :-).

Anonymní řekl(a)...

A pokud ano, tak u lidovců je to vždy s boží pomocí. Mohl by se ale se u svého šéfa nahoře přimodlit, jestli by se nemohlo uklízet i jinde, např. na okrajích města, v místních částech apod.

Anonymní řekl(a)...

Bohužel, to je ten problém. Pán radní Haša sice kandiduje za lidovce, ale není lidovec. Takže u pánaboha nemá protekci a proto si za Juračky a spol musel sám uklízet u baráku. Pán bůh to za něho ani neuklidil.

Anonymní řekl(a)...

No tak nevím, zde se řešilo původně výjezd ze soukromého pozemku z restaurace ze Staré střelnice, a diskuze se zvrtla na téma, že si nějaký radní musí uklízet sám před barákem.
A přitom zrovna dneska moc nechybělo a byl tam další "karambol". Zase vyjelo auto od Vlasáka přímo do vozovky a pak se teprve dívalo, zda něco nejede. Vykašlete se na nějakého Hašu, spíše mě zajímá to, kdy tam bude to zrcadlo. Protože i já tam autem jezdím.

Anonymní řekl(a)...

Pravda, povinnost zajistit bezpečnost silničního provozu není na straně řidičů ani majitelů přilehlých pozemků, tj. ani Vlasáka (osazuje snad někdo z nás řidičů značky, patníky, svodidla, lajnuje čáry, apod.?) ale správce a vlastníka komunikace v součinnosti s příslušnými orgány. Ale to ještě neznamená, že to bude a pokud ano, tak pořádně. Např. zrcadlo na vjezdu na náměstí do místní části Drahotuše je nastaveno tak, že v něm krásně vidíte zeď domu, ale co jede po cestě za rohem tak to nevidíte...). Hlavně že tady kdosi děkoval nějakém úředníkovi, že jej tam dal.

Anonymní řekl(a)...

Jak to ten Haša dělá, že je u moci za každého režimu?
Za Rudy Nováka, za Juračky, za Wildnera, za Ondriášové...udržel se i po převratu v roce 2015! Prostě je to borec! A zajistil dobré místo i pro svou 1/2. Od něho se běžte učit a nenaříkejte. Kdo umí ten umí!
To Vám radí Komenský, který nebyl na ženský

Anonymní řekl(a)...

Ano, máte pravdu, pán Ing. Jiří Haša je "u moci" za každého režimu. I když to u moci, jsem dal raději do uvozovek. On vždy byl v radě jako páté kolo u vozu (jak tu bylo psáno, jeho kolegové radní mu ani za práci, kterou pro ně dělal, nezajistili úklid před domem, uklízet si musel on sám, nebo jeho 1/2). Podstatě lidovci nebyly nikdy rozhodující jazýček na vahách. Vždy jen do počtu, spíše nadpočet.

To že pan Ing. Haša "umí", je všeobecně známo, je to odborník na finance (pracuje jako finanční ředitel Cementárny Hranice a to nějakých 20 let) a proto za každého režimu se stará o finance města Hranice z pozice radního pro finance.

A to je v pořádku, je potřeba mít kromě politiků, v radě i odborníky. A u financí to platí dvojnásob. Všichni ještě máme v živé paměti, kdy za vlády ČSSD (2002-2006) byl na ministerstvo financí dosažen dnešní premiér ČR Bohuslav Sobotka, tenkrát čerstvě vystudovaný právník bez jakékoliv praxe, v podstatě se dá říci, žen pán Bohuslav Sobotka byl tenkrát finanční a ekonomický analfabet, který pak prodal půlku OKD s 45 tisíci byty pouze za cenu oplocení tohoto podniku. Dneska se pán premiér vymlouvá na posudky. Kdyby přitom rozuměl aspoň trochu financím, tak by si spočítal, že jen těch 45 tisíc bytů OKD, mělo několikanásobně větší cenu, než byla částka, za kterou prodal půlku OKD.

I to zde již bylo psáno, že ze strany současného starosty pana Kudláčka to byl geniální manažerský tah, nechat pana Hašu při takzvaném převratě v roce 2015 v radě, protože tak získal do své koalice další stranu a navíc je pro něho výhodnější, když mu pán Haša pomáhá vyhotovit městský rozpočet jako koaliční partner, než aby mu tento rozpočet oponoval jako opoziční zastupitel.