15. 3. 2016

Než budete příště věšet Tibetské vlajky…

Až bude někdo zase obdivovat lidi vyvěšující 10. března Tibetské vlajky nebo se k nim přidávat, měl by si nejdříve přečíst následující řádky, aby nebyl za nevědomého a manipulovatelného debila! Jako debilové se projevují různí televizní či rozhlasoví redaktoři, ti si ovšem za svůj veřejný kreténismus nechají dobře zaplatit. Chápeme, že Tibetský režim by vyhovoval těm, kteří by naši zemi vrátili nejraději do středověku nebo ještě lépe do dob otrokářských….

Zdroj a pokračování ZDE

28 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Bohužel, tento relikt od roku 1996 zapleveluje radnice České republiky. Za Rudy Nováka by se to nestalo. Je to levný antikomunismus proti Číně. Nátlak na radnice je neskutečný, podle kolegů z Přerova a okolí , měli dnes a denně do 10.3.dotazy od "Vlajícího koně". "Vlající kůň" je organizace, která vyzívá radnice a pokud radnice vlajku nevyvěsí, přijede televize a radnice je "znemožněna". Krásná ukázka demokracie v praxi. Kdo tu organizaci platí? Na hranické radnici prý prošel návrh na vyvěšení v poměru 4:3.

Anonymní řekl(a)...

Fotky na toto téma a další informace (pokud aspoň trochu rozumíte rusky) udoporučuji nalistovat na tomto webu: http://topwar.ru/18001-pravda-o-tibete.html

Anonymní řekl(a)...

Hodně zajímavého pro kdo si chce vytvořit svůj vlastní názor je tady:
http://www.zvedavec.org/nazory-6843.htm

Anonymní řekl(a)...

Tibet je mi ukradený, na druhé straně, se seriózností zdrojů ze země Sovětů máme 40 let zkušeností, ani tomu se nedá věřit, je to politikum a nikdo neví, kde je pravda. Byl jsem v Rusku a viděl jsem něco jiného než se píše u nás, byl jsem ve Státech a viděl jsem něco jiného než se píše u nás. Docházím k závěru, že pouze ten, kdo někde byl a má osobní zkušenost, si může udělat objektivní obrázek. Jinak jde články od lidí, kteří tam nikdy nebyli a sami čerpají informace od jiných a ti zase od jiných.
Existuje anglicky psaná kniha o Tibetu, autorem anglický důstojník, který byl v Tibetu od roku 1938 do roku 1947, tj. především přes válku, se skupinou zpravodajců, monitorujících aktivity Japonců. Zpravodajci jsou lidé schopní vidět, vnímat, analyzovat, jeho kniha je realistickým popisem života v Tibetu, to je počteníčko, dejte si práci, snažte se, hledejte, najdete. Ale na u nás. V rejstříku žádné knihovny jsem ji nenašel, přivezl jsem si ji ze Států - mimochodem vyšla jak v Sovětském svazu, tak i v dnešním Rusku.

Anonymní řekl(a)...

15.3.1939 nás obsadila německá armáda, toto "kamarádství" stálo český národ 360 tis obětí. Jsme vlastně ještě potomci českého národa nebo poskoci pod jinou vlajkou?

Anonymní řekl(a)...

Překrucování historických faktů je tomuto národů blízké. Zejména starost o pomoc "bližním" je na prvním místě. Starost o domácí problematiku je na místě posledním. Vlastenectví a hrdost na své předky se skoro pomalu stává trestnou činností. Vlastně můžeme být rádi, že na radnici nevlála vlajka lotyšské SS divize. I když možná není daleko doba, kdy se najde nějaká "občanská" iniciativa a vlát tam bude. Ostatně učitelka dějepisu Petra Štěpánová z Brna je neuvěřitelným případem českého školství. Děsím se toho, že moje vnoučata potká podobný blázen. Na stará kolena je budu muset učit historii podle toho jak proběhla, včetně souvislostí. Možná jim pokazím "morální" profil současného pohledu, ale udělám z nich lidi!

Mydlář

Anonymní řekl(a)...

Conboy Morrison : The CIAs Secret War in Tibet
Zde jsou fakta o Tibetu, jenže to by museli páni poslanci číst, pak by se dostali k informací.

Anonymní řekl(a)...

Zájem USA o Tibet se datuje od padesátých let minulého století, a to ne že by měly zájem o život tibetského lidu, ale hnal je k tomu přímo fanatický zájem budovat vojenské základny na cizím území. Vojenská základna s raketami středního doletu na tibetské náhorní plošině by kontrolovala téměř celé území Číny a velkou část asijské části SSSR. Dalajláma,který byl po několik desetiletí financován CIA je jen tragikomickou divadelní figurkou ve spektáklu v žoldu CIA. Účastníci tohoto nechutného divadla u nás jsou dvojího druhu: jedna skupina se tohoto zúčastňuje pro hmotný nebo politický profit a ostatní jsou omezení idioti, kteří všem těm tlachům věří. V poslední době se Dalajlámovi začíná ozývat stáří, takže jeho výlety po světě v žoldu CIA viditelně zeslábly a washingtonské think-tanky nenašly doposud nástupce.Kabaret kolem Tibetu je zatím nejdéle trvající akcí CIA.

Anonymní řekl(a)...

Proč by měly USA mít na náhorní plošině v Tibetu základnu RSS, když prakticky od stejné doby pokryjí celé území světa raketami z ponorek a základny mají od války na Okinawě, Tchajwanu, jižní Koreji, což na pokrytí Asie stačí. Trošku myslete, než napíšete blbost, a koukněte se na mapu, dopravit něco na tibetskou náhorní plošinu je problém dodnes. Mimochodem, řada zemí kolem Ruska (pobaltské, Polsko)žádá USA o pomoc a umístění základny na svém území, protože se cítí ohroženy Ruskem. Kolik zemí kolem USA žádá o pomoc Rusko - žádná, ani ta Kuba už ty Rusy nepotřebuje, holt dolary z turistického ruchu jim Rusko nepřinese. A v srpnu 68 nás vojensky napadlo Rusko s dalšími socialistickými poskoky, ne USA. Řada věcí na Státech se mi nelíbí, ale Rusko a jeho fanoušky děkuji nechci. A Tibet taky.

Anonymní řekl(a)...

K poslednímu příspěvku.
No myslet si, že Rusko vojensky napadne Polsko, nebo Pobaltí, tedy státy NATO, ve kterých platí kolektivní obrana, může pouze člověk, který je dost mimo.
To že Polsko a Pobaltí chtějí na svém území vojenské základny USA? Pokud je tam chtějí, jejich věc, ale tento důvod je blbost.
Vytváření hrozby z Ruska, je dost velký byznys, takže za vším je třeba hledat prachy, nic víc.
Ale jak bylo kdysi, někde psáno:
"Rusko je vinno, protože rozmístilo svoji zemi do blízkosti základen NATO."

Anonymní řekl(a)...

Conboy Morrison : The CIAs Secret War in Tibet odtud jsou informace o zájmu USA o rozmístění raket těsně po 2.svět. válce. To, že technologie postoupily a dnes není potřeba území Tibetu na odpal raket je výsledek technologické revoluce. Je potřeba brát dějiny v souvislosti s vyspělostí společnosti. O Rusku si nedělám iluze a ani za něj nebojuji jako Vy za USA. Jeden ministr zahraničních věcí kdysi řekl: USA nemá ve světě přátele, USA má jen své zájmy platí. To samé se dá použít u jakékoliv velmoci. Jen se snažím říci, že dříve jsme šli pangejtem k Rusku a dnes leze do řitního otvoru USA. Bohužel nemáme politika , která by sjednotil národ , pardon zapomněl jsem na Miloše Zemana, ten má "však jen 70%" národa.

Anonymní řekl(a)...

Agresor je ten, kdo napadne danou zemi dříve než USA.

Anonymní řekl(a)...

Správně, agresor je ten, kdo napadne danou zemi dříve než USA - takže to máme např. Sovětský svaz Polsko, Pobaltí, Finsko, Československo. A hradní kořala?
V prezidentských volbách 2013 volební účast 59,1 % oprávněných voličů z celkových 8 424 235 oprávněných voličů. hlas odevzdalo celkem 4 983 481, platných bylo 4 958 576 platných hlasů. Kořalu volilo 54,8% z nich, takže kupecké počty říkají, že z řad voličů je volilo 32,4%, to nevypadá na většinu národa, spíše na tu, co on sám označil jako tupou, debilní a opileckou. Je voličstvo nadává na poměry, to bude paráda, až sem Miloš natahá své kamarády Číňany, kteří už začali skupovat podniky - jsem zvědav, co bude jeho dělnická třída říkat, až bude makat pod Asiaty, optejte se těch, co už pracují ve firmách pod Asiaty, to není český veget jako za socialismu nebo dnes - i čurat můžete jen na povolení. Mimochodem, kdo rozprodal české banky a celý finanční sektor... Klaus to kupodivu nebyl.

Anonymní řekl(a)...

K poslednímu příspěvku.
Tato poučka o tom, že agresor je ten, kdo napadne nějakou zemi dříve než USA, je teprve nová. Svět se vyvíjí a i poučky se vyvíjí.
V minulosti, ano těch agresorů bylo více, například jak jste zmínil SSSR, v té době byl skutečně největším agresorem SSSR, ne USA. SSSR již ale neexistuje 25 let, bipolární svět, se rozpadl a USA převzala agresivní politiku po SSSR. Bombardování Bělehradu, Irák, Libye, Sýrie,... Po rozpadu SSSR zde máme podstatě 25 let válek, do kterých je zainteresované USA a její spojenci, většinou bez mandátu OSN.
Ale to neznamená, že Rusko je křišťálově čisté, akorát je momentálně daleko méně agresivní, než USA.
Ale zpět k té poučce, ta poučka není úplně přesná, spíše měla znít "USA a jejich spojenci". Tak například náš spojenec Turecko, vojensky okupuje 42 let část ostrova Kypru, Kypr je členský stát EU, Vy i já, jsme jak občané ČR, tak i občané EU, takže podstatě Turecko okupuje část našeho území, nikomu to nevadí. Turecko dále okupuje část Iráku, bombarduje Kurdy v Iráku. V Sýrii ostřeluje prakticky každého, kdo bojuje proti jeho obchodnímu partnerovi Islámskému státu. Provádí genocidu ve vlastní zemi. A nikomu to nevadí.
Dále naši arabští spojenci bombardují civilisty v Jemenu. Bez mandátu OSN a zase to nikomu nevadí.

K volbě prezidenta, ano skutečně náš pan prezident Zeman nezískal nadpoloviční většinovou podporu (hlasů) všech občanů republiky, ale to ani naše vláda, nebo vlády v minulosti. A platí to pro všechny volby, nejen u voleb do parlamentu, ale i do krajů a obcí. Nežijeme v totalitě, kde účast u voleb je povinná. Máme demokracii, a každý obyvatel má právo se rozhodnout, zda půjde k volbám. Pokud nepůjde, jeho hlas propadne vítězi, to je dopředu známá informace. Prezidentské volby proběhli podle demokratických pravidel. Jeden ze základních pilířů naší demokracie jsou svobodné volby a respektování jejich výsledků. Pokud vy a vám podobní je nerespektujete, o co jste horší jak třeba Kim Čong-un v Severní Korei?

Samozřejmě i na platnost výsledků voleb platí jedna poučka.
Volby lze považovat za demokratické pouze tehdy, vyhraje v nich proamerický kandidát, nebo strana. V opačném případě se takové volby prohlásí za nedemokratické a USA má právo, takového představitele státu, který vzešel z nedemokratických voleb jakýmkoliv způsobem odstranit, například červenými kartami, barevnou revoluci, nebo humanitárním bombardováním.

Když prezident odletěl do Činy tak byl velice kritizován, ale za prodej českých podniků Číně si zásluhy přivlastnila ČSSD, ne prezident. To vám asi uniklo, že? Kdo je hlavní čínský protektor u nás? Není to prezident Zeman, ale je to Tvrdík z ČSSD.
Poslední větě s vámi souhlasím. Banky, finanční sektor, ale i největší státní podniky, nerozprodal Klaus, ale Zeman a ČSSD.

Anonymní řekl(a)...

V našich příspěvcích, 18.3., 20:36 a 22:16, máme v podstatě oba pravdu v tom, že politikové všech zemí těží z neznalosti a mnohdy opravdu nízké úrovně většiny občanů každé dané země. Je jedno, jestli je to ČR, Rusko a Amerika. Já nejsem oslněn žádným českým politikem, proto mne do jisté míry fascinuje ten nekritický obdiv části hospodské populace k Zemanovi, který jako tehdejší premiér se svým tehdejším ministrem financí Sobotkou učinili rozhodující krok k likvidaci české ekonomické samostatnosti - privatizaci finančního sektoru, který ovládají především Němci a Francouzi. A Tvrdík, který je myslím představitelem nějaké česko-čínské obchodní komory, a který zlikvidoval prosperující ČSA, to byl jejich kamarád a partajgenose.
Zeman nic nevyřeší, ani nezlepší, je to obdivovatel diktátorských metod.
Když jsem byl svého času v Rusku, zrovna se tam vrátila z Číny hospodářská delegace v čele ministrem hospodářství a průmyslu a dost se o tom v místních médiích mluvilo, jeden představitel obchodní komory pravil: "Největší kapitalisté na světě dnes sedí v politbyru čínské komunistické strany, to, co mnozí vydávají za čínský ekonomický zázrak, bylo dosaženo metodami vykořisťování typickými pro konec 18. století v Evropě, kdy začala průmyslová revoluce. Zapomeňte na čínské dokumentární filmy s dobře živenými dělníky, jednotně oblečené a dokonale vystrojené pomůckami, že by záviděly i švýcarské odbory. Realita je jiná. Podvyživený Číňan makající 14 hodin denně, bez jakékoliv přestávky na jídlo či oddech, 7 dní v týdnu, pokud onemocní či utrpí úraz, je odhozen - věc se pokazila, tak co s ní."
Tohle je Zemanův ideál? Číňané vědí jak něj, projevili zájem o stavbu průplavu Labe-Odra-Dunaj, který je dlouholetým snem jak jeho osobně i jím zastupované betonářské lobby. Nic dobrého nás z východu nečeká, tam totiž člověk nikdy nic neznamenal a znamenat nebude.

Anonymní řekl(a)...

K poslednímu příspěvku, jenom jedna drobnost.
Dnešní premiér Sobotka, jak oblibou říkám, byl jako ekonomický a finanční analfabet, dosazen na pozici ministra financí, tak to nebylo za vlády Zemana, ten si do své jednobarevné vlády, vybíral odborníky, on mohl, nikdo mu do toho nemluvil, když na to ministr neměl, tak ho vyměnil, nehrozila žádná koaliční roztržka jak za Klause, kde neschopného koaličního ministra, maximálně mohl přeřadit na jiné ministerstvo, protože jinak by padla vláda.
Sobotka byl ministr financí za vlády tří zimních premiérů a to Špidly, Grosse a Paroubka. I ten Tvrdík, který byl ministr obrany, tím pádem nebyl ministr v zemanově vládě, ale až později. Tvrdík byl sice původně voják z povolání, ale dotáhl to pouze na ředitele vojenských rekreačních zařízení. Udělat z něho ministra obrany, to byl stejný přešlap, jak z čerstvě vystudovaného právníka Sobotky, udělat ministra financí.

A k té Číně máte pravdu, jeden známý pracuje v Sigmě a Sigma s Čínou obchoduje, prý jeden představitel Sigmy musel do Číny řešit nějakou reklamaci a to co jste napsal potvrdil, pracují 12 až 16 hodin denně, přestávky mají, to by nikdo bez přestávky na jídlo nevydržel, ale max pár minut, pracují 7 dní v týdnu, během měsíce mají jeden volný den, pracují za velice nízký plat, už si nepamatuji kolik to bylo. Spí na ubytovnách v areálu podniku, podmínky horší jak naší vězni ve vězení.

Anonymní řekl(a)...

K čl ze dne 19.3.8.49: Souhlasím s Vámi téměř ve všem. Jen v pohledu na demokratické volby bych chtěl zmínit, že nelze považovat za totalitu, když zákon země stanoví povinnou účast ve volbách, jsou státy, kde je neúčast ve volbách sankcionována a jsou to státy demokratické.

Anonymní řekl(a)...

Ano, ve vyspělých zemích je volební účast povinná a je pokutována v případě neúčasti. Není nic lepšího, než 99% účast ve volbách, kde se ukáže co opravdu voliči chtějí. Nejhorší je, když pak volená strana jde mimo svůj volební program a nenaslouchá občanům. Ukázková strana je ČSSD a její předseda Sobotka, jsem zvědav zda, že v příštích volbách docílí 5%. Snad z nostalgie.
________________________________

Anonymní řekl(a)...

25 let od sametové revoluci nás možná čeká "nová Aurora".Obsah sedmera hlavních hříchů se postupem času proměnil do dnešní podoby. Z pýchy se stalo zdravé sebevědomí, z lakomství zákon ekonomiky, nestřídmost se povýšila na vyšší životní úroveň, závist v boj o spravedlnost, hněv ve zdravou reakci na nekorektní jednání druhých, smilstvo v prevenci proti neurózám, lenost se proměnila v prokrastinaci...

Anonymní řekl(a)...

Chcete změny? Běžte k volbám! Nedejte na doporučení kámoše od piva, nebo na koblihu zdarma. Problémy znáte a jistě si najdete toho, kdo vidí stejně jako vy! Co slibovali ti co tam jsou od komanče do dnes? Bude líp a jiné báchorky? 27 let po "revoluci" má většina populace v ČR plat v poměru k západní Evropě a USA pořád na třetině - pětině, podobně jako za komunisty. Proč to asi je? Že by nějaká dohoda se západním investorem a dovozcem "demokracie"?! Ti co netahají se mají líp, než ti co chodí do kolbenky. Ti co jsou u kormidel podporují a financují cizí, našincům naopak servírují jen příkazy a zákony, rujnující jejich peněženky, likvidující obyčejnou českou rodinu - fuckují vlastní národ a voliče. Daně budou za chvíli chtít i z každé maliny, kterou si doma vypěstuje. Nepotřebných humanitních oborů je víc než potřebných technických, a s neziskovkami, plýtvajícími veřejnými i dotačními prostředky se roztrhl pytel. To chcete?! NE? Běžte k volbám a choďte k volbám! Když ani toto nepomůže, máte právo na občanskou neposlušnost...

Anonymní řekl(a)...

Další odkaz o Tibetu.

https://www.kscm.cz/nazory-a-polemika/37101/pohled-na-tibet-a-ulohu-dalajlamy-je-falesny?previev=archiv

Anonymní řekl(a)...

Koho nebo co budeme věšet, až bude Tibet svobodný? Což znamená Penny markety, Lídly, Globusy... Vyžrané Amíky s foťáky, bohaté Ruské turisty, apod.?
Běžte do někam. Prostě tam byl brutální feudalismus. Amíci vtrhli do Grenady bez ptaní, Frantíci se stáhli z Koreje, už tam byli Amíci...
Kašlete na válku dělejte mír a děti. Je to užitečnější!
Veselé velikonoce přeje Bebel

Anonymní řekl(a)...

Vyvěste Bursíka a Katku Biomasu alias Auvajs. Je to farizej. Zaplevelil republiku voltaikou a tváří se jako zastydlý disident. Hrdina. Měl protestovak proti královně Alžbětě, když vozila čínského prezidenta ve svém kočáře po Londýně. Je na něj krásný protimluv: zbabělý hrdina. Jiří Zámek

Anonymní řekl(a)...

Další odkaz o Tibetu, dle naší sekty TOP09, se prý jednalo vzornou demokracii, kterou by TOP09 chtěla zavést i u náš. Takže ovčané - voliči, pokud chcete skončit jako nevolníci, nebo otroci volte TOP09.

http://www.novarepublika.cz/2015/09/co-nesmieme-vediet-o-tibete.html

Anonymní řekl(a)...

http://zpravy.idnes.cz/historie-tibetu-a-cinska-propaganda-dbp-/zahranicni.aspx?c=A160331_125810_zahranicni_jw#utm_source=rss&utm_medium=feed&utm_campaign=zpravodaj&utm_content=main

Anonymní řekl(a)...

Naši aktivisté, kteří kritizují prezidenta Zemana za navazování kontaktů s Čínou, po nocích hanobí čínské vlajky a protestují u příležitosti návštěvy čínského prezidenta v Praze, jsou lidé neobyčejně zásadoví, chybí jim však větší důslednost.

Pokud mají jejich protesty zasáhnout Čínu ještě drtivěji a přivést tuto pomýlenou zemi zpět do rodiny spravedlivých, do jejíhož pevného jádra spolu se Saúdskou Arábií, Katarem a Tureckem náležíme, je třeba protest zaměřit i proti těm, kdo Číně na její nedobré cestě pomáhají.

Kde by dnes byla Čína, pokud by se nenašly režimy, které ve své lidskoprávní vlažnosti nejenže vítají její představitele, ale udržují s ní velice čilé obchodní styky a dynamizují její ekonomiku, to vše natruc dalajlámovi.

Naši stateční aktivisté propásli obrovskou příležitost třeba v době, kdy se čínský prezident Si Ťin-pching projížděl ve zlatém kočáře s britskou královnou Londýnem nebo když byl přijat se všemi státnickými poctami v Bílém domě.

Kromě státní večeře ve Washingtonu tehdy proběhla řada jednání s předními americkými podnikateli, na programu byla mimo jiné návštěva sídla internetové firmy Microsoft v Redmondu.

V Praze se přitom před americkou ambasádou nekonala ani jedna jediná demonstrace na protest proti této vstřícnosti evidentně levičáckého amerického byznysu natěšeného na čínské komunisty.

Naše intelektuální elita nehnula brvou a ani jedna vlajka Tibetu u nás nezavlála, když při stejné příležitosti podepsala americká firma Boeing kontrakt v hodnotě téměř jednoho bilionu korun na dodání 300 nejmodernějších letounů do Číny.

A kdyby jen to. V Seattlu se tehdy dohodlo, že zmíněné letouny se budou montovat v nově zřízených halách přímo v Číně, aby z toho měli škůdci lidských práv ještě větší prospěch.

Bylo by možná správné vyšetřit, kdo tehdy tyto skandální informace zatajil před Martinem Bursíkem či Karlem Schwarzenbergem, takže jsme z jejich úst neslyšeli ani jeden rozhořčený komentář na adresu čínských pomahačů.

Snad si to nyní aspoň někdo vynahradí. Co tak odplivnout si před českým prezidentem a mezi zuby procedit: To máš za ten Boeing.

Anonymní řekl(a)...

Ke komentáři: Tibet je mi ukradený ...ze 17.3.:
Prosím o informaci, jak se ta kniha jmenuje a kdo je autorem.
Díky za informaci.
Honza

Anonymní řekl(a)...

Prezident Zeman na setkání s občany:
„Tibet byl před rokem 1951 takzvanou teokracií. To je pojem, který používal Tomáš Garrigue Masaryk a v podstatě znamená vládu kněží. V Tibetu byly stovky a stovky klášterů a v nich byli mniši a kněží. Říkalo se jim lámové. Pak byli ti vyšší, pančenlámové, a nejvyšší dalajláma. Tibet má průměrnou nadmořskou výšku čtyři tisíce metrů nad mořem,“ jal se vysvětlovat geografii a podmínky v Tibetu. „A teď si představte, že tam máte lidi, kteří musí pracovat na ty lámy. Ti se jen modlí. Nepracují. Zavedl se tam feudálně otrokářský systém, který byl založen na tom, že veškerý výdělek museli pracující odevzdávat těm lámům. A byly tam dost drastické tresty, které velmi připomínají arabské právo šaría,“ podotkl Zeman. „Nemám nic proti tomu, aby někdo vyvěšoval tibetskou vlajku. Ale měl by mít aspoň základní povědomí o tom, jak Tibet vypadal předtím, a neměl by si namlouvat, že to byla rozvinutá a prosperující demokracie,“ dodal.
Zdroj:
http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Nejen-sasek-Kalousek-V-hnusnem-pocasi-rozehral-Zeman-tisic-lidi-i-vybusnym-vykladem-o-Tibetu-428866