19. 3. 2015

Otevřená radnice na křižovatce. Kterou cestu zvolí?

Střídání stran ve vládě je v demokracii přirozené a potřebné, aby nové tváře s novými myšlenkami posunuly vývoj na nový stupeň. Hranické specifikum spočívá v tom, že partaje u kormidla se sice po volbách střídají, ale tváře nikoli. Strany se střídají v důsledku nespokojenosti občanů. Ale proto, že se tváře nemění, klesá počet voličů. Nevidí důvod, proč k volbám chodit – volby nevedou ke změně politiků v čele města a tedy ani ke změně městské politiky. Začarovaný kruh, ze kterého těží staří protřelí matadoři, předávající si štafetový kolík k osobním výhodám pořád dokola.

Po volbách se sice vždycky krátce porvou o korýtka, ale pak už je vše v mrtvolném klidu, slyšet je možná jen tiché chrochtání. Občas se možná pro oko občanů i jemně poškádlí, nejspíš o nějaké chutné sousto.

Určitou výjimku v současné koalici tvoří Otevřená radnice. Její zastupitelé zákonitě prohráli zmiňované 1. kolo soutěže uvnitř koalice. Nezkušení noví politici ale stejně neměli šanci proti protřelým matadorům. Není to žádná tragédie, spíš výhoda. Podstatné věci přicházejí nyní. Pokud otevřená radnice ustoupí i v těchto věcech, sama se stane v očích voličů něčím takovým, jakým jsou Hranice 2000, místní ČSSD a ODS – výtahem k výhodám na účet města.

J.Navrátil

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Otevřená radnice mne zatím zklamala. Nechala se vtáhnout na staré koleje. Ve spojení s Juračkou a Ondriášovou se stávají nedůvěryhodní. Proč a v čí prospěch se snaží zachovat Juračkovu línii, kdo je ještě v pozadí?
J.K.

Anonymní řekl(a)...

A co jiného se dalo čekat? Otevřená zadnice je jen parta sportovců, kteří chtějí za cizí peníze více tenisu a hokeje pro sebe. Přibrali pár hloupých statistů a jiní hlupáci je zvolili. Za svůj sport na účet jiných vyhandlují cokoli. Jiný program nemají a nikdy neměli.

Anonymní řekl(a)...

Nenazýval bych Otevřenou radnici částí lidského těla, kterým odchází trus. Musí se najít a udělat si pořádek mezi sebou. Lesák , pokud se pořád nechá ovlivňovat, musí z kola ven.
Otevřená radnice má mezi sebou nové politiky, kteří se nebojí bojovat za svůj názor. Třeba postoj Dušana Randýska k hracím automatům vede přinejmenším k zamyšlení. Hledá řešení, ví, že plošný zákaz nic neřeší, lepším přístupem jsou jasná pravidla-tj řízená regulace. Ani guru TOP 09 -strany pana Juračky nezastává plošný zákaz. Ze zvukového záznamu bych v řadách opozice taky viděl politika, který hledá řešení uvedené problematiky. Stačí si poslechnout zvukový záznam. To, že hlasování dopadlo jak dopadlo není výhra Juračky, to je hloupý přístup a argumentace provozovatelů automatů. Myslet si, že tím sázky a hry v Hranicích skončily je fiktivní naděje. Už teď Juračka a je Guru Kalousek ví, že se nastaví nová pravidla a celé hranické vzbouření půjde do kytek. Pérák

Anonymní řekl(a)...

Kdo se nehledá, ten se nikdy nenajde.
A není divu, že Randýsek chce automaty, když mu jejich provozovatelé přispívají na sport.
Jak prosté milý Watsone.

Anonymní řekl(a)...

Přikláním se k názoru, že u Otevřené radnice půjde opravdu o skupinu sportovců a solventních lidí, kteří toho o komunální politice moc neví, ale chtějí uplatnit své vlastní zájmy. S napětím očekávám, zda se budou starat i o obyčejné lidi žijící na sídlištích přeplněných auty, ale moc tomu nevěřím.