17. 3. 2015

Chvíle, která ukáže, co kdo skutečně je

Znáte to. Každý z nás v životě prožije situace, kdy se musí v zásadní věci rozhodnout. Zda se reálnými skutky přihlásí k tomu, co řekl, případně slíbil, nebo uhne a své selhání zabalí do mnoha slov výmluv.

Do podobné situace se hned v prvních měsících svého působení v zastupitelstvu dostali zástupci Otevřené radnice. Ústupky, které dosud matadorům místní politické scény učinili, nebyly principiální. Nyní se musí ale rozhodnout, zda podpoří, či odmítnou zachování podstaty původního způsobu „řízení“ Ekoltesu. Zda se vydají cestou osobního prospěchu, kterou již před mnoha lety zvolily místní ODS, Hranice 2000 alias TOP 09 a ČSSD, nebo trnitou, osobně spíš nevýhodnou cestou k ozdravení zdejší politiky.
V tom klíčovém, co jsme ve sděleních kandidátů Otevřené radnice před volbami nalézali, byla snaha principy řízení Ekoltesu změnit. Proto jsem je, stejně jako mnoho ostatních, i já volil.

Staré struktury, které po volbách Otevřené radnici účast v koalici nabídly, nyní prosazují, zabaleno do pozlátka mnoha „zdůvodnění“, zachování podstaty původního způsobu řízení Ekoltesu. Svým jednáním jen dokazují, že své myšlení už nejsou schopny změnit.

Rozhodování to jistě není lehké. Nám voličům ukáže směr, kterým se Otevřená radnice v Hranicích vydá:

Cestou přednosti prospěchu občanů města, nebo cestou osobního prospěchu?

J.Navrátil

6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Lidi neblbněte. Kdo jiný, než manažeři a podnikatelé by měli vědět, jak obludná zhovadilost je současný způsob řízení Ekoltesu! Kolik členů představenstev a kolik členů dozorčích rad byste měli, pokud byste Ekoltes sami vlastnili? Nepochybuji, že žádné! Protože ve firmě o několika desítkách zaměstnanců s tak jednoduchým podnikatelským záměrem by byli zbytečnou přítěží. Prostě by překáželi.
Proč ve vašich firmách nepoužíváte takový způsob řízení? Kdo jiný, než vy by konečně tu do nebes volající ostudnost měl zlikvidovat? Ostudu Hranic, kterou si pro sebe vytvořila hrstka tzv. politiků, která asi neumí peníze vydělat jinak. A nebo pro vlastní ego, ať zakouší pocit šéfa aspoň v Ekoltesu, když ho nemůže pro své "schopnosti" zažít v praktickém životě, kde má šéfy jen nad sebou.
A pokud vám Hlavinka a spol. nahnali strach, jak je to strašně složité, co vám brání si zajet do Jičína nebo jiného města, podívat se, jak to u nich jde beze všech politiků, pouze s ředitelem.
Jan Honza

Anonymní řekl(a)...

Politici jako Zima, Juračka, Ondriášová, Úlehla, Průcha, Hlavinka a další jsou splachovací. Stačí, že kape.

Anonymní řekl(a)...

Cože? Rozumím tomu správně? Výkvět z těch samých..., kteří se neštítili soudit s námi co odmítli jejich služby a nakonec dovedli Ekoltes ke ztrátovému prodeji kotelen má zase v Ekoltsu obsadit své zahřáté fleky?
Jožin z bažin
(A teď doufám, že mi to redakce na třetí pokus pustí. Slušněji už to nedokážu napsat)

Anonymní řekl(a)...

Proč se pořád divíte žijeme přece v Kocourkově.

Anonymní řekl(a)...

Neurážejte nám Kocourkov.
Brání se kocourkovští občané.

Anonymní řekl(a)...

Nechce se mi věřit, že lidé jako Salcer, Randýsek se dokáží propůjčit šaškárně pod taktovkou scénáristy Juračky. Lesákovi se nedivím, tomu jde o starostování a přestup do TOP 09 až přijde ta správná chvíle. Přestup z béčka do áčka, si musí kluk zasloužit. Ale, co dostali slíbené Randýsek a Salcer, to je záhadou. Musí to být silný magnet, když zahodili předvolební sliby a jdou do tak zásadní věci s lidmi, kteří dali Ekoltesu , co proto. Místo toho aby kluci hráli prim, tak jim zbyla jen role komparsu. Ta zbyla zřejmě i pro pána, co má stát v čele dozorčí rady. Možná ho brzy začne mrzet prodej své účasti v solárních společnostech..

Hlavně, že mohou kluci klidně spát.

Perák