2. 3. 2015

Asi jsem sportovní a kulturní barbar

Z  jednání Zastupitelstva města dne 19. února mě ovládl pocit zklamání a bezmocnosti. Ve skrytu duše jsem doufala, že koaliční nováčci v Zastupitelstvu se budou řídit rozumem. V době, kdy před sebou máme mega akce jako Autobusové nádraží, opravy hřbitovů, ZUŠ, kanalizaci, cesty, chodníky a mnoho jiných důležitých oprav včetně Cementářského sídliště se schválí investiční příspěvek 2 miliony Naparii a 2 miliony panu Vlasákovi. Jedna tzv. Obecně prospěšná společnost a jeden soukromý podnikatel.

Již nejméně 5 let usiluji o úpravu malého Cementářského sídliště a se mnou i zástupci 6 domů, které jsme opravili a přitom se zadlužili mnohamiliónovými úvěry. Zpracoval se projekt na 3 etapy a ten představoval větší počet parkovacích míst, schůdky do Alberta, opravy zbývajících cest a chodníků a stanoviště na kontejnery. Na poslední schůzce nám byly slíbeny jen ty schůdky v příštím pololetí. A lidé se mne ptají, jak je možné, že je pro nás stále málo finančních prostředků. Jsou přátelé, ale mají jinou prioritu!

A vypočítávat na Zastupitelstvu co vše pro toto sídliště bylo uděláno - je jen směšné. Již většina sídlišť má nový kabát i hřiště a tak to má být. Město a potažmo my Zastupitelé máme dbát o jeho čistotu, výstavbu a úpravu. Aspoň pro mne je to priorita číslo jedna.
Do budoucna by prospělo více spolupráce a o mnoho méně bohulibých činností a arogance.

Jarmila Žurmanová 

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Paní Žurmanová, vědí vůbec zástupci koalice kde se dané sídliště nachází? Jim jde jen o jejich kamarády z tenisu. Zde nejde o Otevřenou r(z)adnici ale o zavřené dveře pro občana.
Ale nezoufejte. Snad bude lépe.

Anonymní řekl(a)...

Občané, probuďte se a jednejte tak, aby ta banda v čele z Juračkou už jednou provždy vypadla z radnice. Co ale běláte? Nechodíte k vobám dávate hlas Juračkovcům(TOP09), sprofanovaným zlodějům hranické ČSSD, černoprdelníkům,ODS a potom jenom nadáváte na poměry. V sestavě, která je na radnici teď tak bude město stále ve srabu. Začněte jednat a vykopejme tu bandu z radnice už jedou provždy! Přítel Klousek

Anonymní řekl(a)...


Bydlím na sídlišti STRUHLOVSKO pouhých 43 let a ještě jsem neviděla,že by někdo se o toto sídliště staral.O opravě chodníků a silnici škoda slov. Jsme sídliště kde končí silnice a jsme na konci města, tak o nás není zájem.Je to od zastupitelů ostuda, o starostovi jsou zbytečná všechna slova je to bezcharakterní člověk,který si hlídá ve které straně se uchytit ,aby měl koryto a hraničáci jsou bláhoví,že ho volí.