19. 11. 2014

Quo vadis lidé města Hranic?

Nedávno jsme oslavili 17. listopad – Den boje za svobodu a demokracii. Je již 25 let od události, kdy se studenti postavili zhmotnělé moci socialismu a stáli proti ozbrojeným složkám příslušníků SNB. A jak jsme pokročili po 25 letech?? Jak vypadá dnešní doba? A co naše město?

Na ustanovujícím zastupitelstvu jsem se jen tiše divil a upadal do čím dál větší deprese, z toho co je možné a jak my lidé přijmeme vše a ještě tleskáme. Výročí boje za demokracii jsme oslavili nedemokratickým hlasováním veřejným, prý je to již stejně vše veřejně známo (podle paní Ondriášové).

To, že Juračka měl v roce 2011 zcela odlišný názor, jak prezentovala paní Tvrdoňová, nikoho nezajímalo, dokonce nereagoval ani před volbami velmi agresivní kritik tehdejší koalice pan Kudláček. Myslím, že to je již dokonalý rozklad společnosti.
Ti co se nemuseli, na sebe dělají cukrbliky, ředitelé velkých firem, kterým protékají miliardy se nechají zmanipulovat, nové, rádoby po změnách volající uskupení, Otevřená radnice (mezi lidmi nazývaná  místo ra doplňte za), manažeři, vlastníci podniků, kteří něco dokázali, se nechají vmanipulovat do veřejného hlasování. To, že podlehnou koaličním vyjednávání, celkem chápu, to bylo, je a bude, ale že se nechají vmanipulovat do veřejného hlasování, to mi opravdu rozum nebere. Mám na mysli „ach, ta povaha česká“. Začal jsem přemýšlet, kam by vedlo jednání těchto vzdělaných lidí v době nacismu, či komunismu. Nechci věci ani domýšlet. Myslíte, že je to nadnesené? Věřte mi není.

Vzdělaní lidé, lékaři, učitelé, inženýři a vše podstoupí… pro co asi? Stojí jim to za to? A my občané? Necháme  vše se stoickým klidem být, ještě jim zatleskáme a někteří jdou a osobně pogratulují. Prosím, odpovězte! K čemu? Vždyť nerespektují naše názory. Ale nedivme se, my sedíme doma, a budeme jen dál nadávat. Morální hodnoty jdou vniveč. Quo vadis národe český? Quo vadis lidé města Hranic?


10 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Z mého pohledu se nové uskupení "Otevřená radnice" uzavřelo v rámci koaliční smlouvy do již zaběhlé koalice, kde sice obměnilo nějaká křesla svými členy, nicméně velmi rychle zapadlo do zaběhaného koaličního uskupení a otevřenosti asi moc nezbude. Ustavujícího zasedání jsem se jako občan neúčastnil, v podstatě šlo jen o to, jestli se koalice rozpadne nebo udrží a v duchu koaliční smlouvy se udržela, teď jen čekat s čím přijdou členové koalice ve svém programovém prohlášení a ptát se, kam se poděly sliby z předvolebních kampaní.

Anonymní řekl(a)...

Juračkův projekt Otevřená radnice je v podstatě obdoba Příjemného úderu..tzn Hranice jsou vrženy minimálně o 14 let zpátky.

Anonymní řekl(a)...

Porozumět jednání spolku tenistů a hokejistů není až tak těžké. Když je reálná naděje, že můžou s Vláďou T(unely)O(krádání)P(odvody)09 vyhandlovat jeho projekty z cizích peněz za svůj projekt zimní haly z cizích peněz, může stát za to i nechat si natentovat za krk. Však ono se to utře, ve vyspělé demokratůře (nebo vyčpělé?) se to už tak vážně nebere.

Anonymní řekl(a)...

Juračka má konzistentní myšlení, to už tu někdo psal. Souhlasím, konzistentně se prodral na starostu. Podepsaná koalice raději nevydala před volbou svůj program ze strachu? Proč asi nebyla ze strany Juračky, Zímy a Oulehli žádná rekce na jejich minulost... taky mají strach ? Otázek je mnoho, odpovědí se nedočkáme.
A.Š.

Anonymní řekl(a)...

Quo vadis lidé města Hranic?
Neví co pořád máte proti panu
Juračkovi.
Pan Juračka je dobrý chlap a já
doufám,že udělá pořádek na
radnici i ve firmách ve vlastnictví
města Hranice.
Je toho mnoho napravovat po bývalé
koalici.

Anonymní řekl(a)...

Pan Juračka udělá pořádek? Chcete mi říci, že nebyl v zastupitelstvu? On nevěděl například, že členem dozorčí rady Ekoltesu je člověk, který dodává Ekoltesu služby. On nezadal výběr parkovného cizí firmě? Nenechte se vysmát, díky jemu a podobným skanzenovým postavám na radnici , lidi nechodí k volbám. Ostatně to platí pro celou republiku, ovšem tím nelze tuto rozporu plnou figurku omlouvat. Tento člověk nepatří na vedoucí funkci na radnic, je to hanba.
J.U.

Anonymní řekl(a)...

Anonymní řekl(a)...
Pan Juračka udělá pořádek?
Nemůžeme se dívat do zadu.
Čo bolo to bolo jak říkaval
major Terazky.
Pan Juračka je pod drobnohledem
občanů a já jeho věrný volič
doufám,že si nenechá srát na
hlavu od nejrůznějších patolízalů.

Anonymní řekl(a)...

25 let po slavné revoluci se vše rozplynulo jak pára nad vodou. Kdybych tenkrát věděl, jakým směrem se bude vše vyvíjet tak bych si vážení dal tenkrát raději přes hubu a v ulicích s klíčema by mě opravdu nikdo neviděl. Jsme ubohý pronárod. Nic víc a dobře nám tak.

Anonymní řekl(a)...

Nejhorší na tom je, že Zima, který se ohání nepřípustností spolupráce s komunisty, sám jezdil na korbě auta Lidových milicí se samopalem na zádech, připraven bránit vymoženosti komunismu a zakročit proti odpůrcům režimu. Hold, má to někdo hroší kůži. To umí někdo měnit kabát, není mu stydno ani co by se za nehet vlezlo. A my ho volíme. Jsme to ale stádo....

Anonymní řekl(a)...

Nejhorší na tom je.
Pokud jste něco věděli o p.Zimovi
tak jste toto měli zveřejni před
volbami.
Nyní jdete s křížkem po funuse.