27. 8. 2014

Několik otázek k zamyšlení.

Tak nám začala konečně rekonstrukce zámecké zahrady, nebo jak tomu radní říkají.
Již na přelomu let 2006 – 7 se projednávaly studie jak účelně využít tento prostor. Konečně jsme se dočkali. Ale je tady první otázka. Proč nikde není vystavena studie, projekt, nebo model, jak bude prostor využit a co tam vlastně bude. Přitom je to tak prosté někde na zámku udělat propagaci tohoto projektu. Ani by to nic nestálo a občané by byli informováni a měli přehled, jak se dílo daří. Zatím kromě nic neříkajícího článku mluvčího v místních novinách – nula. Na to naše vznešené, moudré (možná duté) hlavy radních ještě nepřišly, informovat občany a nařídit úředníkům něco s tím udělat. Zajímavé je, že v jiných městech to bez problému soustavně funguje. Možná nějak tak jako při rekonstrukci parku. 

Druhá otázka, proč se vysazovaly okrasné keře na tř. 1 máje od Ekoprogresu po hotel Slavie, když se určitě vědělo, že se bude provádět rekonstrukce chodníku. Tak bylo rekonstrukcí zničeno nejméně 80% keřů. Firma, která rekonstrukci provádí, za to nemůže, nějak se k chodníku dostat musí. Ale úředník na městském úřadě asi ano. Nebo nějaký radní… ikdyž naší radní na Hranické radnici jsou tajemní jako nějaký Drákulův hrad v Karpatech, ani o nich prakticky nevíme, co vlastně dělají. Za to by měl nést někdo zodpovědnost… podle tradic v Hranicích nikdo!  Občany města by asi zajímalo, jak vysoká vznikla škoda a kdo to zaplatí.

Třetí otázka, proč úředníci MěÚ neprojednali s občany v ulici Alešova, že se bude provádět rekonstrukce chodníku. Chodník bude, ale vjezdy do soukromých pozemků ne! Stačilo jen občany informovat, jak se rekonstrukce zamýšlí a občané by se připojili k rekonstrukci. Provedly by se i vjezdy, aby se nemuselo přes bláto. Stejně se budou muset původní vjezdy opravit a dát do původního stavu. To by ale museli veškeří úředníci - placení i volení – přemýšlet,  jít za občany a jednat s nimi. A to bolí a je asi pod jejich úroveň. Volby se blíží a to polezou a budou se předvádět, co všechno neudělali, nezařídili, atd.. Tak se občan domluví s firmou, která provádí rekonstrukci, na vybudování i vjezdu k soukromému pozemku, ten si zaplatí a vzniká situace, že na pozemku města je objekt, který je soukromým majetkem občana. Jo, abych nezapomněl uvést, rekonstrukce se týká jen jedné strany ulice a ne jak bylo prezentováno v tisku, že se provádí rekonstrukce chodníků v Alešové ulici. A na druhé straně ulice utřou obyvatelé nos. A na jak dlouho? To se nazývá Kocourkov po Hranicku.

Poslední otázka je k článku „Anonym řekl(a)“,  který uvedl v Hranických listech pan PhDr. Když  jsem se zamyslel nad tím, co bylo napsáno v článku i v komentářích, tak mi vyšlo, že pisatelé mají v podstatě pravdu a pan PhDr. ze sebe dělá chudáka, kterému všichni ubližují a on je tak svatý. Ze všech dostupných materiálů, i těch, které byly údajně v zápisech „upraveny“, jsou informace o panu PhDr. asi pravdivé. Kdo vlastně financuje Hranice 2000, Zelené a některé další uchazeče o naše hlasy v letošních komunálních volbách?

 „AHo“


8 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Vydržet pár týdnů.
Po volbách se radnice vyčistí od neschopných radních.

Anonymní řekl(a)...

ANO, ale je třeba jít k volbám!

Anonymní řekl(a)...

Svatá pravda rozumná řeč.
Jenom vybrat ty správné koně.

Anonymní řekl(a)...

To se načekáte pokud si myslíte, že vám zámecká vrchnost odpoví. Ti mají teď jiné starosti. Například vymýšlení pohádek o tom, jak v příštím volebním období všechno, ale opravdu všechno, co za posledních "x" let nestihli, vyřeší. Chce to změnu a všechny ty Ondriášové, Zimy, Hlavinky, Kuté, Wildnery, Haše, Juračky a další členy různých koalic z posledních 20 let vystřídat novými tvářemi. Přetrhat ty jejich politické kšefty a viditelné i neviditelné vazby, na které my všichni doplácíme.
MP

Anonymní řekl(a)...

Několik otázek k zamyšlení.
Změny určitě nastanou.
ČSSD prohraje volby a skončí na
radnici jako vládnoucí strana.
Za propad u voleb můžou poděkovat
Sobotkovi za urážky R.F.
Strana 2000 vedená Juračkou který
byl vyšetřován pro korupci by také
neměla dostat šanci.
ODS patří poslat do propadliště
dějin za škody způsobené za doby
kdy ovládala radnici.

Anonymní řekl(a)...

4.9.se rozdělují na radnici peníze. Proč nemůže být opravený hřbitov? Protože pro sportovní středisko Naparia je určeno 6 milionů, pro "Sokol" 10 milionů,
pro Starou střelnici 2 miliony...

Anonymní řekl(a)...

4.9.se rozdělují na radnici peníze.
Při rozdělování bude veselo.
Ještě veseleji bude při vracení.

Anonymní řekl(a)...

To není jen na ulici Alešova, úředníci jednají a s občany řeší jen to, co ze zákona musí a to ještě jen z části, neúplně a pozdě. Na konkrétní dotazy od odpovědných často nedostane občan odpověď a pokud ano, tak vyhýbavou nebo neurčitou. Radnice se honosí národní cenou kvality, nechápu, jak ji získala, znám podstatně lépe fungující radnice, které asi vrazily peníze spíš do spokojenosti občanů, než do pochybných cen.