27. 6. 2012

Letní pel – mel

Řádnému jednání zastupitelstva 14. 6. předcházelo pracovní setkání, kdy se jednalo o složení představenstva a dozorčí rady společnosti Ekoltes. Pracovní schůzka jakoby rádoby demokratická forma řízení města? Ale s pachutí předem domluvného paktu mezi koalicí a části opozice? Kdy byla předem doporučena osoba p. Juračky do orgánů Ekoltes. Dokonce bylo ředitelem společnosti doporučeno, aby p. Juračka dostal předem materiály jednání valné hromady.
Ale budiž. Pokud to prospěje dobré věci, nic proti tomu. Člověk nemá závidět. Pevně věřím, že za touto změnou je jen a jen snaha zkvalitnit činnost Ekoltesu. Aby se již nestávalo, že si např. společnost nabere povinnosti na které nestačí. Vyprávět by mohlo SVBJ z Jaselské ulice, kdy od roku 2006 není schopna správa bytů doložit provedení revize výtahu. Revizní technik zjistí závady, které se opakují, ale nikdo je neřeší. Dokonce zazněl v diskuzi názor, že správce bytů závady zatajuje. Úmyslně? A za peníze nájemníků.
Trápí mě však jiný problém. Jak se staví odpovědní ke zvelebování a údržbě města.
Po dubnových vichrech je dodnes mezi Velkou a Hrabůvkou v sadu nově vysázených stromů jejich část vyvrácena. Silnici na Rybáře „lemuje“ desítka suchých stromů. Pokud jedete přes Drahouše, u odbočky na „Kluziště“ musíte sejít z chodníku, protože v bezpečné chůzi vám vadí přerostlý ořech. Jeho větve zabírají celou šířku chodníku.
Požadoval jsem úpravu živého plotu na Jaselské ulici, který je plný škodlivých mšic. Samozřejmě bez odezvy. Stejně jako vyřešit výjezd z Jaselské na Tř. 1. máje, kde živý plot brání výhledu z levé strany. Nějak to všechno dlouho trvá. Nejsme schopni přinutit majitele silnice ke Kauflandu k úklidu. V zatáčce před přechodem u odbočky k prodejně aut je u obou krajnic celoroční vrstva prachu, jehličí a nedopalků. „Solidní“ zdroj polétavých nečistot. Stejně jako ostrůvek s přechodem k restauraci Acer.
Ano, je třeba ocenit, že se daří některé problémy řešit. Např. podchod do Drahotuš, nové lavičky ve Dvořákově stromořadí, apod. A taky mám dobrý pocit po jednání komise prevence, že se snad věci pohnou kupředu ohledně bezpečnosti ve městě. Za velmi vážný problém vidím další výjezd ze sídliště Hromůvka. Snad se podaří i tuto složitost vyřešit. Nějaká řešení se hledají.
Člověk prostě musí být trpělivý.
Přeji hezké a úspěšné letní dny.    M. Raindl

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Opět velmi trefný příspěvek. Skutečně jde jen o to, chodit s otevřenýma očima. A požadovat na co má občan nárok.
Jedna věc je být ve funkci. A druhá plnit z této funkce povinnosti.

J. N.