15. 10. 2011

Tento týden na radnici našeho města

Zdeněk Špiřík
Arogance a neschopnost sebereflexe několika představitelů koalice soustředěných řadu let zejména v radě města dosáhla již takového stupně, že bylo jen otázkou času, kdy a jakou formou začnou sklízet ovoce své „činnosti“.
„Sklizeň“ začala v pondělí rezignací kontrolního výboru zastupitelstva, který už nebyl ochoten neefektivně vynakládat čas a energii v boji s arogancí slepence na radnici vznešeně označovaného za koalici…O pár dnů později se tato koalice rozpadá. 
Na čtvrtečním zasedání zastupitelstva byl - na návrh přednesený PhDr.V.Juračkou jménem volebního uskupení Hranice 2000 - v tajném hlasování odvolán Mgr.M.Wildner z funkce místostarosty.
V této souvislosti dříve nebo později někdo připomene podobnou situaci z minulého volebního období. Tehdejší starosta Mgr.Wildner v prosinci 2006 inicioval odvolání m.j. čerstvě zvoleného místostarosty PhDr.Juračky. Jestliže se však tehdejší starosta Mgr. Wildner na otázku o důvodu tohoto kroku zmohl pouze na plácání o „manželství a třetím“ a Ing.Kutý (oba ODS) o tom, „že chtějí pracovat pospolu“, bylo zdůvodnění čtvrtečního návrhu předneseného Dr.Juračkou opřeno o hrubé porušení etického kodexu zastupitele a ustanovení zákona o obcích (více naleznete ZDE).
Je otázkou, co se odehraje v následujících dnech. Při současném rozložení sil v zastupitelstvu k zásadní změně atmosféry na radnici dojít nemůže. Snad tedy dojde aspoň k částečnému ozdravení.

Žádné komentáře: