30. 6. 2010

Námořníci na radnici v Hranicích



  „Kapitáne, kam s tou lodí……..“ zpívala kdysi dávno Pavlína Filipovská. Jak se zdá, námořníci jsou i mezi námi, není jich zrovna málo a loď nenesou do poschodí, ale do pekla.

    Starosta pan Wildner je, zdá se, spolumajitelem kamenolomu. Jak jinak si vysvětlit fakt, že si přímo „libuje“ v dláždění všeho druhu. Po rekonstrukci a opravě Komenského ulice, dostal spásný nápad a vehementně prosadil vybudování retardérů, které zdomácněly pod názvem „Wildnerovy hrby“. Co na tom, že spíš ohrožují bezpečnost provozu, že každý řidič musí opakovaně řadit rychlostní stupně a zbytečně tak znečišťuje ovzduší. Slušivé autobusy MHD také jistě trpí tímto vrtochem starého muže. 

Přes vydlážděné náměstí a přilehlé okolí se dostáváme k dalšímu námořnickému kousku. Výstavbu ostrůvků! Zvlášť originální nápad byl vybudovat ostrůvek před restaurací Slávie. Úzká komunikace byla ještě zúžena  a pokud přijíždí větší auto ze směru od dálnice a obce Velká, stává se odbočení hodně velikým problémem.

      Pan kapitán má zdatné pomocníky. Společnost Ekoltes Hranice, a.s., kde zastává funkci ředitele pan Vinkler. Mimo jiné tato společnost je odpovědná za údržbu komunikací, zeleně, úklidové práce. Při pohledu na Výpis z Obchodního rejstříku člověk žasne, co všechno tato společnost stihne udělat.

Bohužel, skutečnost je jiná. Bydlím na sídlišti, kterému se přezdívá „Ruské pole“. Úředníci města a společnosti Ekoltes se zřejmě domnívají, že sídliště je někde v Rusku a tak nepatří k městu Hranice a co víc, nemají povinnost v zimě uklízet sníh a led a v létě se starat o zeleň. Před 14 dny nějaký pán s vozidlem Ekoltes posekl louku na prostranství za sídlištěm, co na tom, že tam nikdo nechodí, zřejmě potřeboval nějaký pracovník trávu pro králíky, či jiné domácí zvířectvo. Prostory před domy a okolí chodníku je nadále neposečeno. 
Abychom se v zimě nebrodili sněhem a neklouzali se po ledu, čistili jsme chodníky sami. V lednu a únoru 2010 se zde nikdo z údržby neobjevil.

Milan Coufal
 

Žádné komentáře: