24. 6. 2018

Povýšenost byla potrestána.

Nedávno jsme v našem článku “Kdo velí tomuto městu “ upozornili na nesplnění usnesení zastupitelstva klubem Otevřená radnice, který nerespektoval doplnění dozorčí rady společnosti Ekoltes o pana Liedermana z opozičního klubu ČSSD. 

Zvukový záznam z jednání posledního zastupitelstva nám potvrdil, že tento krok byl nejenom důrazně kritizován, ale toto jednání bylo nazváno až politickou arogancí. Zcela mimo byla výmluva pana Selzera, že to kluby neprojednaly, přestože vše bylo projednáno na predešlém zastupitelstvu, jak dokládá zvukový záznam, za účasti všech politických klubů a tyto rozhodly 19 hlasy z 23 možných. Trochu naivně vyznělo vystoupení pana doktora Poláška z klubu Otevřená radnice, který nevyslovil žádný názor na vlastní postoj, ale napadl starostu města, který v této věci hlasoval pro splnění rozhodnutí zastupitelstva a pana Liedermana osobně nenavrhoval. Návrh na kandidaturu podal jenom klub ČSSD, tento návrh byl jediný a také 19 zastupiteli akceptován. 

Zdá se, že pan starosta má nervy ze železa, protože na osobní útok téměř nereagoval. Pouze poukázal na to, že by si nikdo neměl přivlastňovat jednotlivé investiční akce, které rada města vybere a zastupitelstvo schválí. Za skutečně provedenou práci pak pochválil paní Vlastu Zapatovou, která měla na starost vybudování infocentra v Teplicích a oddělení rozvoje a investic, kde bylo například v roce 2017 realizováno přes 60 investičních akcí a připravováno kolem 50 projektů. Také obchvat není zásluha pana Selzera jak je dnes podsouváno. Tento byl naplánován již v roce 2010, schálen přijetím nového územního plánu v roce 2016 a nyní celou přípravu vede a provádí paní ing. Hynčicová z odboru rozvoje města. 



Městem šla informace, že bude odvolán pan místostarosta Lesák, protože se za 4 roky nedokázal rozhodnout, zda pracovat pro město nebo podnikat. Nic takového se neudálo a pouze ve vystoupení pana Juračky jsme zachytili větu, která objasnila, že je již před volbami a z tohoto důvodu nebyl návrh na odvolání podán. 


Z výše uvedeného vyplývá, že podnikatelé neuznávají jednání mezi kluby a domnívají se, že jejich názor je podstatný v procesu rozhodování. Pan Juračka i pan Úlehla jim však dali jasně najevo, že základem je nadpoloviční většina a tímto se stávají rozhodnutí zastupitelstva zákonem. Líbil se nám příměr, jestli by pan Selzer nesplnil v úloze zaměstnance rozhodnutí valné hromady v Německu, pokud by bylo doručeno. Na to už jsme odpověď neslyšeli. Německý vlastník by totiž takového zaměstnance okamžitě odvolal nebo propustil a to pan Selzer dobře ví. V této situaci lze pochválit politickou vyzrálost ostatních politických klubů, které daly přednost stabilitě a nezahájily žabo-myší válku. Odpovědnost a transparentnost však utrpěla díky Otevřené radnici šrám o tom není pochyb. Nebyl žádný důvod nenaplnit rozhodnutí zastupitestva. Povýšenost či zmíněná arogance to už si musí každý rozhodnout sám. 

Odesláno z iPadu 

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Tak jsem si to taky poslechl. Pan Selzer si asi plete zastupitelstvo s poradou na Schaferu. Holt nová doba. Jak si někdo zvykne na firemní diktát, podřízené neuznává. Nedivím se, že Juračka i pan Úlehla mluvili o aroganci. Tihle pánové z Otevřené radnice budou mít v dalším období trable sehnat partnery, všichni už je prokoukli. Možná je vyždímá Babiš a pak zkoupí ty jejich trafiky. Politik a podnikatel dohromady to je tak trochu kočkopes.

Anonymní řekl(a)...

Pan Lesák běhal 4 roky po náměstí a sliboval úpravy dopravy - a nic. Furt čtu jak dohodne opravu nádraží - a nic. Jsem zvědav s jakou pohádkou přijde tenhle VIP klub před volbami. Doufám, že jim spočítáme práci.