27. 5. 2013

Má EKOLTES ještě vůbec sekačky na trávu?

Tak si kladu otázku. Kde se vůbec nacházejí sekačky společnosti EKOLTES? Kosí opět v Opavě? Nebo v Přerově? Nebo v jiném městě?
A tak město vypadá jako horská louka. Přinejmenším její okrajové části. Dokonce jsem zjistil, že tak si občané uklízí sníh, někteří kultivují městské pozemky před svými nemovitostmi.
Zastavují mě lidé a ptají se: Kdy začne Město kosit?

V některých příspěvcích čtenářů HL jsem byl kritizován, proč si stěžuji touto formou a ne na jednání zastupitelstva. Bohužel, nepomohla by ani lampárna. Vedení města, koalice i společnosti EKOLTES mlčí. Anebo se vymlouvají na počasí, které svědčí trávě. Přesto na svou obhajobu (asi ale zbytečně) chci sdělit, že své připomínky a názory sděluji na městský úřad pravidelně. Nejen na jednání zastupitelstva.
Na jedné straně je město plné zdravé zeleně, na straně druhé vázne její úprava a údržba.
Včera jsem šel na procházku. Prohlížel jsem si pozemek pod Zámeckým klubem, který by měl být upravený jako park. Chci si sednout na lavičku. A ona nemá sedací část. Prostě ji někdo poničil. A přímo pod okny radnice. A vadí to snad někomu? Možná jen občanům. A ty potřebujeme až u voleb. Tedy za rok.

Ale jsem rád, že některým lidem není lhostejné, jak město vypadá. Prakticky denně dostávám podněty a názory na vylepšení některých lokalit, životního prostředí, apod. Vlastně telefonní linka pro EKOLTES je zbytečná. A zda je vůbec funkční.
Ještě další otázka: Zda EKOLTES splní podmínky smlouvy s městem a skutečně bude kosit podle harmonogramu. Již teď je jasné, že termín nesplní.

A omluva na závěr. V jednom příspěvku jsem uvedl, že občané si sami pomohli se stromem, který ohrožoval jejich pozemky. Podle vyjádření vysokého úředníka z města, tento strom zlikvidoval EKOLTES. Oni však trvají na svém, že si sami „pomohli“ od problému. A na tom trvají. Takže zřejmě padly stromy dva.
Hezké a úspěšné dny v čistém městě přeje M. Raindl

PS. Jeden z mých příznivců v diskuzi napsal: Míro, ty jsi ale kokot. Což mě potěšilo. Manfred Kokot byl vynikající atlet z NDR. Jen více takových Kokotů. Smělých, a přitom skromných a poctivých sportovců z východního bloku.

Mgr. Miroslav Raindl

8 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Poznámka k harmonogramu sečení. Už víckrát jsem zaznamenal obranu místních politiků z radnice a z Ekoltesu, že se tráva seče dle smlouvy města s Ekoltesem. Když je tam termín sečení například květen, tak to v duchu jejich logiky znamená, že ikdyž bude tráva sahat po prdel, stačí ji posekat 31.května. Viz letošní rok. Nebo je ve ve smlouvě pod pokutou ustanoveno, že "tráva se nesmí posekat dříve, než 31.května"?

Anonymní řekl(a)...

Zastupitelé byli uplaceni hazardní mafií a vy řešíte nějaké sekačky... Spíš byste měli křičet o korupci na zastupitelstvu. I nepřímý úplatek je úplatek. A město to samo přiznalo, přes mluvčího, v hranickém deníku.

Anonymní řekl(a)...

A kteří zastupitelé? Podejte trestní oznámení. Jinak je to výkřik do tmy! Pepa a Karel

Anonymní řekl(a)...

Opakuje se to každý rok. První sečení probíhá o 3 až 4 týdny později, než v jiných městech. A díky tomu poslední tzv. sečení v roce slouží pouze a jenom ke sběru listí. A někdo má vyděláno za sečení i za sběr listí.

Anonymní řekl(a)...

Pánové Vinkler, Hlavinka, Úlehla, Zima, Juračka, Sedláček (politici v představenstvu a dozorčí radě Ekoltesu) by se konečně měli zajet podívat do Ústí, nebo do nějaké jiné okolní obce nezávislé na Ekoltesu a zmíněných politicích, jak by měla péče o zeleň v Hranicích vypadat. Když jsem se po delší době před asi 2 týdny vracel do Hranic, nestačil jsem se divit, jaký byl rozdíl v ošetřování trávníků a zeleně obecně ve vesnicích i městečkách, kterými jsem projížděl a stavem v Hranicích. Do očí bijící.

Anonymní řekl(a)...

Bydlím na sídlišti. To byste měli vidět, jak vypadá "trávník" po útoku sekaček Ekoltesu. Sekačky jsou nastavené tak, že kromě trávy sekají i hlínu pod ní. Ono to ale zase vydrží déle a ušetří za jednu seč, že?

Anonymní řekl(a)...

Přeju zaměstnancům Ekoltesu příjemné sekání v poslední den termínu dle smlouvy (viz. 27 května, 2013 22:46) v zítřejším deštivém počasí.
Mám si domyslet, že Město chystá penále za nedodržení smlouvy?
Jestli to nedopadne tak, že pokutu zaplatí, ale škrábnou zaměstnance, jak to bývá.
P.S. Poděkujte vedení, co má dlouhé vedení
Krucifix

Anonymní řekl(a)...

SE:V jednom království bylo město "H", mělo krmníkovou firmu "E", kde společně u korýtka společně chrochtala úctyhodná společnost.A protože to byla chytrá společnost, sama si určovala, koho a jak nakrmí. Vedení krmníku si našlo krmící taktiku. Jejich zaměstnanci seděli na stolech a hojdali nohama, zatím, co najatá firma , s technikou firmy "E" prováděla zadané práce, tu dobře tu odflákle.Občas, když se nechtělo dělat, ale zkoumat , tak nalili pracovníci do křovinořezu sodovku a ejhle křovinořez přestal pracovat. Co na tom ,však firma "E" zaplatí prý každou duši i její hodinu cca 170 Kč .Občas se stalo, že peníze firmě "E" nestačili. To pak přišlo rychlé řešení, vždyť vedení firmy "E" si samo zadalo za město úkol a město platilo. A jak přišlo město k penězům aby je mohlo dát do firmy "E" ? Jednoduše, stačilo zvednout poplatky za odpady.
Naštěstí jsem se vzbudil, byl to skutečně hrozný sen.
Ještě , že nás to nemůže v Hranicích potkat.
Na shledanou v lepších časech :-)