22. 5. 2013

Čí zájmy by měly mít větší váhu?

Pod nemocnicí

22. dubna 2012 jsme zveřejnili příspěvek Oprava kanalizační vpusti o stále odkládané opravě v ulici Pod nemocnicí. Současný stav je patrný na přiloženém snímku. Instalovat mříž na šachtu dešťové kanalizace je asi složitější, než postavení dopravní značky. A s tímto vysvětlením se máme spokojit?


Že to není v Hranicích nic ojedinělého, je patrné i z dalšího snímku. V tomto případě se jedná o silnici I/35 u kasáren. Dopravní značka na šachtě kanalizace tam stojí snad ještě déle, než v ulici Pod nemocnicí.


I/35 u kasáren
A bylo by možné pokračovat příklady špatně usazených, popřípadě propadajících se šachet kanalizace, opakované ničení třeba i na nedávno opravených povrchů komunikací (viz například ulice Komenského), atd.

V představenstvu společnosti VaK Přerov naše město zastupuje paní starostka Ondriášová. Nebylo by pro město lepší, aby takovou funkci vykonával a potřeby města hájil odborník, který by problematice rozuměl a který by zároveň za odměnu, kterou člen představenstva dostává, byl ochoten také trochu pracovat?  Čí zájmy by měly mít větší váhu? Zájmy města (jeho občanů), nebo privátní zájmy politiků při uplácávání místních koalic?
(jna)

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Jedná se o nemoc české politiky. Možná ne většina politiků, ale většina špiček určitě do toho jde s vidinou nějakého soukromého zisku.
KM

Anonymní řekl(a)...

Doufejme, že ten paranoidní apetit na veřejné peníze ochladí připravovaný zákon.
Mája

Anonymní řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.