11. 3. 2013

Nad smyslem jedné vyhlášky

Zdeněk Špiřík
V diskuzi k jednomu z příspěvků v HL z minulého měsíce zaznělo, že kontrolní výbor zastupitelstva uvítá od občanů města návrhy témat na provedení kontrol. Vzpomněl jsem si na tuto nabídku při čtení článku v Hranickém týdnu pojednávajícím o „plnění – neplnění“ městské vyhlášky o povinném „zaplachtování" přepravovaných sypkých materiálů.

Návrh vyhlášky předložila zastupitelům před víc jak rokem ke schválení starostka města ing. Ondriášová, která ve zmíněném článku v HT „...vyjádřila s dopadem dokumentu spokojenost. Podle ní vyhláška přispěla ke zkvalitnění životního prostředí ve městě.
Nikdy to samozřejmě není stoprocentní. Museli bychom na to vyčlenit jednu policejní hlídku, která by se na to soustředila.“.

Jak jsem uvedl před časem při jiné příležitosti, jsem pesimista, co se týče reálných možností vymáhání plnění takové vyhlášky (není v kompetenci městské policie a proto i eventuelní vyčlenění jedné policejní hlídky nedává smysl) a současně není jasný ani smysl vyhlášky, která se pokouší suplovat to, co je již přepravcům uloženo zákonem.

Protože i ostatní Hranickým deníkem citovaní čtenáři včetně představitelů městské policie vyslovili odůvodněné pochybnosti o smyslu a reálném přínosu zmíněné vyhlášky města, předkládám kontrolnímu výboru podnět k provedení kontroly na téma Přínos městské vyhlášky o povinném „zaplachtování" přepravovaných sypkých materiálů. Předpokládám, že výsledek takové kontroly bude jistě ještě více zajímat naše zastupitele.

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Slečna Ondriášová trpí utkvělou představou, že jsme všichni volové, kterým může navykládat co chce.

Anonymní řekl(a)...

Já bych spíš řekl, že ani neví jaké pitominy říká.
BH

Anonymní řekl(a)...

Omlouvám se, že to dávám sem, ale když jsou tady ty kuriozity? Dívali jste se někdo na web kameru na stránkách města, která je umístěna na staré radnici. Už dva měsíce (možná déle) na ní není vidět takřka nic, protože je špinavá. Psal jsem už na dvě různé e-mailové adresy na MÚ, ale ani mi neodpověděli. Co s tím? Jarda

Anonymní řekl(a)...

Důležitější než řešit problematiku města je přeci starost o vyvěšení praporu na podporu Tibetu , hergot myslete politicky !

Krejcárek M.