18. 12. 2012

Co vybublává z nahromaděného bahna

Články o odtržení kotelen od Ekoltesu mě přiměly, abych si zase jednou poslechl zvukový záznam mudrování na zastupitelstvu. A s rostoucím znechucením sleduji, jak postupně vybublávají z nahromaděného bahna obrysy toho, čemu se oficielně říká „hospodaření“ s městským majetkem.
Jako odběrateli tepla a teplé vody mně samozřejmě není jedno, kolik za tuto službu musím platit. A teď se dozvídám, že část z toho, co zaplatíme, je v Ekoltesu používáno na financování něčeho úplně jiného. Že peníze vybrané Ekoltesem od nás, kteří bydlíme v panelácích, jsou používány třeba k zalátání ztrát plovárny. Selský rozum mi říká, že bych měl mít právo vědět, kolik vstupenek do plovárny bylo letos dotováno z peněz, které jsem zaplatil za vytápění a proč přitom kotel, ke kterému jsme připojeni, je prý víc jak 20 let starý.
V posledních letech šéfové Ekoltesu dělali všechno pro to, aby nás přesvědčili, že jsme v dobrých rukách. Lhali tak přesvědčivě, že jsem tomu uvěřil a byl jsem proti stavbě naší domovní kotelny. Teď se dozvím, že Ekoltes dokonce do ceny za teplo opakovaně započítával zisk ještě vyšší, než je povoleno a musel za to platit pokuty. A v hospodě zase, že ty vratky, které jsme loni dostali, byl proto Ekoltes přinucený vrátit. A že přispíváme i na pány Úlehly, Sedláčky, Zímy a Průchy, o kterých nikdo neví, co vlastně v Ekoltesu dělají.

Zajímavá je také ta pasáž v nahrávce ze zastupitelstva, kde pan Hlavinka povídá, že část kotelen topících v zařízeních města nebude prodaná a že jsou hodně zastaralé. Takže i teplo z těchto kotelen jsme pomáhali financovat z našich peněz? A jak to, že zařízení města mají zastaralé kotly? Ekoltes do kotelen ve školkách také neinvestoval ze strachu, že se městské školky od Ekoltesu trhnou, jak to říkají nám?
Asi se podívám, jak to vychází těm, co si postavili své vlastní kotelny.
J.Navrátil

8 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Serou vám na hlavy jako ti hraničtí holubi.Jája

Anonymní řekl(a)...

Lépe bych to nenapsal. Prostě, čekali, až to bouchne. A v klidu si užívali. Někteří i více jak deset let. Kolik si vydělali? Ti "někteří" pěkné statisíce. Dělat 10 let předsedu dozorčí rady měsíčně za 6-8 litrů. Počítejte....
A to je jen odhad.
A co dál? Nic. Hezky domů, do obyváku k televizi. KL

Anonymní řekl(a)...

No když už jsme u těch seroucích holubů. Vybírání holubích hnízd prý každý rok stojí 200 tisíc. Byl bych pro, aby se 200 tisíc zaplatilo každému kdo dobrovolně odejde z představenstva nebo dozorčí rady Ekoltesu. Hodně by se ušetřilo.
xx

Anonymní řekl(a)...

Sedláček taky sosá, teda řídí Ekoltes? To se mi snad jenom zdá. Toto je možné jenom v Hranicích. Dyť von se v hospodě natřásal, že se vy... na Ekoltes a postavil ve svojem paneláku první domovní kotelnu.A taky jak je to pro ně výhodné. Tak von teď kárá ty co ho napodobili? Jdu blít.

Anonymní řekl(a)...

V hlavě mi tane už delší dobu jedna myšlenka, proč už dávno není odstraněn z vedení společnosti Vinkler se svou rodinnou mafií?

Anonymní řekl(a)...

Jestli ses už vyblil, tak ještě něco co asi nevíš. On je vlastně jediný z těch jak říkáš sosajících, kdo bydlí v paneláku. Všem ostatním jsou kotelny Ekoltesu u prdele protože bydlí v rodinných domech. No a můžeš jít znovu...

Anonymní řekl(a)...

A v jakýmže to paneláku bydlí? Od kdy jsou ve Farní paneláky?
Pravdou však je, že měl být dávno odvolán. Ale asi něco ví. Tak si ho Radnice drží.

Anonymní řekl(a)...

Již léta slyšíme, jaký je Vinkler mafián a zloděj, nic se neděje, vždy ho radniční mafie udrží u koryta a sebe taky.Jak spolupracuje s cigány, kteří jako uklízejí město, kolik mu a jim město platí to se nikde nedozvíte ať děláte co děláte. Nikde také nenajdete kolik ti zlodějiPrůchá,Sedláček,
Úlehla,Zíma,Hlavinka hrabou za nic,oficiálně a neoficiálně.Občané z paneláku, vykašlete se na Ekoltes a postavte svoje kotelny.Čím dřív tím líp a neposlouchejte lži těch pijavic které jen sají z Vás peníze. Zeptejte se těch,kteří je mají a bude Vám jasno kdo krade.