17. 4. 2012

Hranické kotelny podruhé

Již řadu týdnů má vedení Ekoltesu a rada města na stole nabídku ČEZu a jedná o prodeji kotelen provozovaných Ekoltesem. Bylo ticho, nikdo z vedení města nepovažoval za nutné se o tom oficielně zmínit. Po zveřejnění příspěvku o názvu Hranické kotelny od našeho dopisovatele 29.března v Hranických listech, naleznete ho ZDE, následoval 10.dubna v Deníku článek obsahující informace na toto téma poskytnuté vedením města a Ekoltesu (k dispozici ZDE).
Dopadlo to však fiaskem. Informace jsou rádoby uklidňující, přitom zmatené i vzájemně protichůdné, jak je patrné z následujících příkladů.

Představitelé města:
„Jednání o celkovém prodeji kotelen v Hranicích jsou v současné době v samém zárodku. Zástupci města a akciové společnosti se zatím setkali jen jednou.
ČEZ …původně chtěl do hry vstoupit jako možný strategický partner. Později se to ale přehodnotilo a začalo se mluvit o možnosti celého prodeje tepelného hospodářství ve městě…“

Tisková mluvčí skupiny ČEZ:
Jednání s městem stále probíhají a konkrétní detaily budou ještě předmětem dalších setkání“

Starostka:
„Právě zastupitelé vydají nad celou záležitostí konečný ortel…se záměrem se členové tohoto orgánu seznámí už na příštím zasedání, které se uskuteční 3. května.“

Ve skutečnosti však dnes zastupitelé obdrželi tuto pozvánku:
Pozvánka
na pracovní jednání zastupitelstva města Hranic, které se bude konat v pondělí 23.4.2012 v 16:00 hod. v zasedací místnosti MěÚ Hranice.
Na programu jednání bude nabídka na odprodej Provozu 3 společnosti Ekoltes Hranice a.s. tepelného hospodářství.
Podkladové materiály Vám budou doručeny zítra poštou.

O dalším vývoji vás budeme informovat.
Redakce HL

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Způsob a forma řešení problému výroby tepla v Hranicích mě nepřekvapuje. Odpovídá skutečným "kvalitám" papalášů v Ekoltesu.
Jára