4. 2. 2016

Smutný pohled na zhrzeného politika.

Zastupitel PhDr.V. Juračka na adresu místostarosty města při projednávání návrhu městského rozpočtu na rok 2016 na posledním zasedání zastupitelstva:

„…Já bych řekl, že to je tak úroveň skupinového vedoucího na pionýrském táboře. Dovolte, abych ocitoval svůj oblíbený film o básnících, který natočil Dušan Klein a já jen cituji Pecháčka:
Dej blbci funkci a on vymyslí formulář“.

V této chvíli zasáhl starosta města pan J.Kudláček a zmíněného zastupitele 
upozornil, že přijde o slovo, pokud v osobních urážkách bude pokračovat.

 PhDr.V.Juračka:
Je mi smutno ze zastupitelů, kteří dostávají blábol a myslí si, že dokážou na základě toho kvalifikovaně rozhodnout. No, dovolím si vyslovit pochybnost, jestli tento materiál pročetli“.

Člen rady města Ing.J.Haša:
„Jsem v zastupitelstvu města dlouho a těch rozpočtů jsem viděl desítky. Musím říci, že tento je připraven ve stejné kvalitě, o nic horší než rozpočty, které jsi připravoval například ty. A ty výpady, které se dají považovat za osobní, jsou naprosto zbytečné“.

V dalším průběhu projednávání návrhu rozpočtu 2016 dále PhDr.V.Juračka navrhl vypustit některé položky v plánu investic. Například studii proveditelnosti obchvatu Hranic (cílem je snížit intenzitu dopravy ve městě), zřízení parkoviště na nevyužívané části současného autobusového nádraží (řešení nedostatku parkovacích míst pro vlakové nádraží) a úprava komunikace ve Slavíči (zvýšení bezpečnosti místních obyvatel). Předpokládá se získání dotací. Pan Juračka svůj požadavek zdůvodnil takto:
„Tyto investice budou městu škodit“ !?!

Zastupitel Mgr.M.Raindl:
„Co jsme dělali od minulého zastupitelstva? Proč nekomunikujeme s pracovníky Městského úřadu a tady se předvádíme jako kašpaři?“

Člen rady města Ing. Robert Selzer a místostarosta Mgr. Ivo Lesák se ve svých vstupech k návrhu rozpočtu 2016 nenechali vyprovokovat hulvátstvím pana PhDr. Juračky a oba mu  trpělivě vysvětlovali, o co se v návrhu rozpočtu jedná a co je jeho cílem. Pan Juračka mě zklamal, že se po těchto vystoupeních neomluvil.


Za zmínku zcela jistě stojí opět kultivované řízení průběhu zasedání zastupitelstva starostou města panem Kudláčkem i ve vypjaté atmosféře vyvolané panem Juračkou.

J. Novák

29 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Svým trapným chováním pan doktor potvrzuje svoji nezpůsobilost k výkonu funkce starosty. Dobře, že byl vyměněn.
Bývalý volič

Anonymní řekl(a)...

Juračkovo chování a vystupování se nápadně podobá chování předsedy TOP 09 Kalouska. Jsou jako dvojčata.
Jana

Anonymní řekl(a)...

Na zmíněném zasedání zastupitelstva jsem byl přítomen a musím přiznat, že jsem byl celkem mile překvapen reakcí radního Ing. Haši na již zmíněný slovní útok pana PhDr. Juračky na místostarostu Ing. Lesáka.
Je vidět, že při změně vedení na radnici, se nový starosta pan Kudláček projevil jako správný (krizový) manažér a Ing. Hašu ponechal (KDU-ČSL) v radě. Čímž získal na svoji stranu nejen jeho, ale i druhého zastupitele za KDU-ČSL.

Anonymní řekl(a)...

Pan Juračka nevybočuje ze svých vyjetých kolejí. Je typickým představitelem nesnášenlivé politiky na hony vzdálené od reálných potřeb města.

Anonymní řekl(a)...

To má za Rudu Nováka. Spojil se Josefem U., spíše nabídl mu placenou funkci, stejně jako si koupil Vojtu.
Teď se mu to vrátilo i s úrokama. Všem! Viděli jenom sebe.
Koalice, jste dobří. Fandíme Vám. Manželé K.

Anonymní řekl(a)...

Tak jsem se podíval na stránky Hranice 2000. Bohužel, setkal jsem se s oznámením, že nejsem oprávněn přidávat komentáře. Ó, jak demokraticke.
Ale stejně jste HL čtenější. Máte širší záběr. Vtipné komentáře i některé zajímavé informace.
Karel S.

Anonymní řekl(a)...

Divím se, že tady ještě nikdo neuvedl, jak přesně vypadala ona dopředu domluvená dohoda téhle staré mocenské party, jak si každý z těchto protagonistů představoval povolební rozdělení moci, včetně dalšího budoucího fungování a personálního obsazení EKOLTESU. Kdo měl nastoupit na místo ředitele Vinklera, atd. O těchto strategických informacích ví sice pouze určitý okruh lidí a většina z nich to tady zveřejňovat z pochopitelných důvodů jistě nikdy nebude. O to zajímavější informace to jsou. Pro veřejnost.

Anonymní řekl(a)...

Jsem zvědavý, jaké majitele najdou parcely určené k bydlení v ulici M. Tyrše v Drahotuších !?!
Vypadá to, že byl před nástupem nového vedení radnice předurčen pro jisté osoby. Možná i kolem budoucího souseda, pana Ú. Je tristní takto natahovat jednoduchou akci zasíťování a poté licitovat, neboli odrazovat budoucí zájemce, když už máme na radnici novou vlnu.
Krucifix

Anonymní řekl(a)...

Divím se.
Jak přesně vypadala ona dopředu domluvená dohoda téhle staré mocenské party.
Ředitel Vinkler měl pokračovat dále i jako důchodce.
Vinklerův zeť Michálek se měl stát předsedou dozorčí rady.
A jinak vše při starém bez větších změn.

Anonymní řekl(a)...

Vladimíre, Vladimíre, Lomikare, Lomikare, do roka a do dna. Stálo ti to zato. Spoličil si sa s milicionářem, odborářem, farářem...a drek. Dobře ti tak. Tik tak.Tik tak.
Jan Kašpar Melichar

Anonymní řekl(a)...

Dovolte abych reagovala na poslední příspěvek, co by bylo, kdy by bylo... Jak znám pana Vladimíra tak by nebylo nic. To nic by znamená, že vše by jelo ve starých kolejích. Na začátku roku by se rozdaly peníze, hlavně na kulturu. Slečna Radka by od sebe odkopala vše, co by zavánělo prací a pan Vladimír by jí v tom podpořil. V Ekoltesu by dále na židli seděl pan Vinkler, drobná změna by proběhla v dozorčí radě Ekoltesu, kterou by doplnila slečna Radka a z dozorčí rady by odešel pan Vladimír. Pan Josef by zase podepisoval předložené zápisy jakoby se nechumelilo a tvářil by se jako jeden ze psů, co na Starém Bělidle leželi na zápraží a... A Ekoltes? Ten by dále chátral. Ta stará parta by dále konala dobro pro peněženky poskytovatele např. internetových, datových, telefonních, apod služeb.
Naštěstí pro nás občany nastala změna, držím palce všem, co se podílejí na změně jména Ekoltes a zkvalitněním služeb pro město. V Ekoltesu je personál, na kterém se dá stavět. Stačí ho podchytit a motivovat.
Kateřina

Anonymní řekl(a)...

Dávat do jedné roviny Kalouska a Juračku mi nepřipadá správné. Zatím co Kalouska k projevům hulvátství vedou zřejmě abstinenční příznaky, Juračka má svou nenávist zřejmě vrozenou. Přiznám se, že takový výron nenávisti bych od studenta teologie naší nejlepší alma mater nečekala. Asi se v Praze chová jinak.
K.M.

Anonymní řekl(a)...

Takže zatím žádné rozporování nebo oponentura k podanému vysvětlení přítomné "tety Kateřiny"? Nebo má snad někdo nějaké doplnění k těmto informacím? Klidně pište, neostýchejte se, milí spoluobčané.

Anonymní řekl(a)...

Nenávist je VJ vlastní. Navíc nedrží slovo. Pro něj platí: Jak do města se volá, tak se mu to vrací. A ostatní z.v.r.a.c.í. Ale velmi rád se skrývá za klišé: To za bolševika..., on , takový menševik.
Ale za bolševika se stal: estétem. mravokárcem, architektem, divadelním kritikem, znalcem všeho, lingvistikem, ......Zlatí komunisti, kteří mu dali vzdělání.
čERVENÁČEK

Anonymní řekl(a)...

Proč citujete jen Ekoltes, podívejte si i na jiné společnosti, kde je město spolumajitelem. Třeba "Hranická nemocnice", ze zisku kupují byty a chodí na město pro peníze na přístroje. To bylo vždy, Kudláček jim to prý zatrhnul. Nemocnice má poskytovat služby ve zdravotnictví a nedělat hotelové ubytování! V Hranicících je dost bytů k pronájmu zdravotnímu personálu.

Anonymní řekl(a)...

Děkujeme za upozornění. Ihned uvedeme do pohotovosti naše kolegy, na uvedené subjekty se zaměříme a situaci v nich okamžitě prošetříme. Podobně, jako u EKOLTESU.

Anonymní řekl(a)...

Ví někdo, proč městská Beseda byla v 90.letech převedena na odbory Sigmy Hranice? Bylo za menševika Juračky. Co to bylo za handl?

Anonymní řekl(a)...

„Taková nenávist až za hrob svědčí o velikém strachu,neboť pravdy a jejích nositelů je třeba se bát!“ Karel Kryl

Anonymní řekl(a)...

Nevím co tím autor myslel. Kryl byl po sametové revoluci velmi skeptický. Moc Havlovi a jeho partě nefandil. Tedy ani Juračkovi. A s tou nenávistí. Byl to právě VJ, který opakovaně a nenávistně hovořil o opozici, o některých lidech v zastupitelstvu...
Nechtěl usmíření, chrlil a chrlí jen nenávistná slova. Ale už je mu odpuštěno. Jde o unaveného, zhrzeného muže. I já mu odpouštím.
J. S. Kozina

Anonymní řekl(a)...

S tou nemocnicí bych byl opatrný. Není radno pouštět do světa neověřené věci.
Ale pravdu má pisatel. Veškeré zisky zpět do péče o pacienta. To je poslání lékaře.
Rohypnol

Anonymní řekl(a)...

Odpouštět je lidské. Jen jsem použila věty K.K. Přesně se hodí na VJ.
Matka, babička a teta Kateřina

Anonymní řekl(a)...

Kde jsou byty nemocnice? Máte několik cest jak to zjistit:
1/ Hledat na katastru nemovitostí - moc pracné
2/ Zeptat se osob, co v nemocnici pracují - rádi Vám to řeknou
3/ Ověřit si údaje od zaměstnanců podle bodu 1.
Já to zkusil u 4 bytů
Hromůvka 1896

Rezkova 1667

Rezkova 1661

1.máje 1726

Zvídavý občan

P.S. Popisovaný stav byl k 12/2015, mám další info.

Anonymní řekl(a)...

Tak nevím. Nás to učili trochu jinak: "Chybovat je lidské, odpouštět je božské".

Anonymní řekl(a)...

VJ chyboval jako člověk, a MY bohové mu odpouštíme. Už nemá co po...sr...ehm. Pokazit.Jak žil, tak i skončil. Stále nevěděl kam patří. Lavíroval, až dolavíroval. Ale stále má své věrné. Pat a Mat z papirnictví mu stále fandí. Jak dojemné. Až romantické.
Ale s tou nemocnicí bych byl opatrný. Nasahejte primářům na prebendy!
Teď bych se zaměřil na chyby současné koalice. Má vládu v rukách, ať se snaží. Nebo smaží?
Zdraví Vás Rockeferda

Anonymní řekl(a)...

Ne. Bohové nejsme. Jen někteří z nás lidí chceme žít podle jiných pravidel než většina ostatních. Byl by hřích a hloupost, myslet si, že člověk může být BŮH. Můžeme se ale božsky chovat a třeba i božsky odpouštět. Ale nejsme nic jiného než prach. Všichni. Prach jsme a v prach se obrátíme. A kdo by si snad chtěl myslet opak, ať se, až někdy bude někde v klidu o samotě, sám nad sebou zamyslí. To je má rada.

Anonymní řekl(a)...

Vážená redakce, je hezké, že zde umožníte zveřejnit každý příspěvek. Ale má význam tady řešit filozofické otázky? Věnujte se raději faktům, zde uvedeným.Pokud jsou informace o nákupech bytů Hranickou nemocnicí a.s. pravdivá, pak by stálo za to, ptát se odpovědných funkcionářů na městě, zda nejde o Potěmkinovu vesnici? Nechci vyvolávat paniku, ale co je prioritou nemocnice? Provozování sluneční elektrárny, provoz bytů nebo léčení pacientů na teritoriu? Pokud je pravdou, že Hranická nemocnice dostává dotace z města/možná i z Lipníka/, co se za městské peníze pořizuje? Zařízení nemocnice nebo byty apod. Pokud kupujeme jako a.s. byty, pak asi nejsou potřeba peníze na zařízení jako je rentgen atd. Taky se mi nechce věřit, že o těchto aktivitách jsou dopředu informováni akcionáři.

Roman.K.

Anonymní řekl(a)...

Drazí spoluobčané,takový mizera a prospěchář jakým je PhDR.J.je na světě asi moc.Proč takového máme zrovna v našem městě. Dodnes mi není jasné,jak se mohl stát tolikrát starostou? Občané našeho města asi nejsou moc soudní a normalní,jinak se to nedá vysvětlit. Teď trochu k tomu, co navrhoval ten mizera vypustit: studie proveditelnosti obchvatu města se začala rýsovat po rokce 2004. když byl starostou poprvé neřešil ochvat města,i když prosadil předtím se svými kumpány sjezdy z dálnice rovnou do města.Podle hesla PhDr."Co by tomu řekli hraničtí podnikatelé,kdyby sjez nebyl.Co k tomu říkají občané pana doktora vůbec nezajímalo. Novák se snažil té svińárně zabranit,bohužel to nestihl. PhDr.J.dělal vše proto,aby se obchvat neřešil. S ním byl v jedné řadě jeho následovník a pokračovatel v blbostech, výrobce "prdelek" v Komenského známé jako"Wildnerovy prdele". Řešila se možnost přípravy obchvatu města tzv."výhodní a zapadní tangenta". Určitě o tom dost ví dva dnešní radní. Cíl byl stejný.Snížit intenzitu dopravy ve městě.Usnulo to na neschopnosti vedení města a vedoucího odporu dopravy. S úpravou části atobusového nádraží na parkoviště je to stejné, kecalo se o tom nejméně dvacet let.Neschopnosti tří starostů a většiny radních se nic neudělalo. Stejné je to i s upravou ve Slavíči kromě semaforu ?nic. A to má odvahu tem mizera PhDr.V. ještě vystoupi a prohlásit, že to bude městu škodit. Největší škůdce za posledních dvacet pět let byl pávě pan neomilný a spravedlivý PhDr.J. To by ještě chtělo připomenout zakamenované náměstí, prakticky bez zeleně. Nebo "Férové" výběrové řízení na parkování ve městě pod taktovkou pana PhDr.V.Letos by smlouva měla končit. Prodej městských bytů, o b...... ve Firmě Ekoltest, placení různých služeb firmám pochybné pověsti a mohlo by se pokračovat. Proto dnešnímu starostovi,místostarostovi a radě přeji hodně pracovních úspěchů v dalším období. Zavěrem,ještě by se měly "provětrat" jednotlivé odory městského úřadu počinaje vedoucími.
Přítel Klousek.

Anonymní řekl(a)...

Nováka si odstavili sami socani. Alespoň vidíte co je to za lidi. Jdou jen po penězích. Rudu si prodali za "Jidášský groš". Současná koalice sice není ideální, ale zatím se mi líbí. Žádné intriky a jsou vidět výsledky.
Karel

Anonymní řekl(a)...

Vážení přátelé, doporučuji přijmout mé řešení, které přinese lidem zlepšení života. Tady je jejich seznam. Musíme nalézt konsesus k mému
návrhu..... koho mi to jen připomíná?