26. 9. 2015

Dědictví po místních vládách ODS, ČSSD a Hranic 2000

     Představitelů předchozí koalice ve vedení Hranic se hluboce dotklo přeskupení sil, ke kterému na radnici došlo před letošními prázdninami. Někteří z nich argumentují, že na složení povolební koalice byli přece domluveni dávno před volbami, jiní považují odchod části zastupitelů z původní koalice za zradu.
     Nové vedení města nyní tvoří komunální politici, které nelze spojovat s parazitováním jejich předchůdců na Ekoltesu, s dlouhou řadou chyb, nevysvětlených a zjevně nevysvětlitelných rozhodnutí a jindy zase chybějících rozhodnutí, za nimiž stála stejná jména, jen rotující stále dokola.
     Snad se tito staří machři trochu zastydí aspoň při pohledu na několik přiložených obrázků chudáků stromků, za které byli, aniž si to zřejmě připouštěli, z titulu svých funkcí také zodpovědní. Jsou to stromky vysazené v rámci kompenzace poškození životního výstavbou dálnice v blízkosti Hranic a zejména Velké. Obdobnou „péči“ je možné při procházce Hranicemi a okolím spatřit na několika stovkách jiných stromů.
     A snad přestanou, ti, kteří jsou zodpovědní za tento stav, aspoň překážet při nápravě jejich minulých chyb.
(jn)




14 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Pokud se tu bavíte o veřejném prostoru, tak stojí za zhlédnutí tento díl https://www.stream.cz/gebrianvs/10007484-znojmo

Tedy stojí za zhlédnutí celý pořad. Pro chystanou přestavbu autobusového nádraží třeba díl z Litomyšle.

Co se týče Znojma jsou tam v parku hezky vyřešeny ostré rohy, kterými si lidé zkracují cestu (= architekt přemýšlel). Stejně tak regulace reklamy jako ve Znojmě by z Hranic udělala o dost hezčí místo.

Radim

Anonymní řekl(a)...

Tak tohle už je dost ubohé, ne? Že se z Hranických listů stal web výhradně chválící, když předtím byl výhradně kritizující, jsme si už všimli, ale vytahovat staré snímky, jen abyste se ještě víc zalíbili svým soudruhům? Nové vedení ekoltesu funguje už dost dlouho a nedostatků v jeho práci je stále dost - chodníky zarostlé trávou, nefunkční veřejné osvětlení atp. Píšu to, samozřejmě, majitelům tohoto webu, protože zveřejnění se tento příspěvek nedočká. Zamyslete se nad sebou, nejste svatí a většina lidí má svůj vlastní rozum. Milan

Hranické listy řekl(a)...

Pro Radim
Co se týká regulace reklamy na náměstí, plně s Vámi souhlasíme, takže děkujeme za uvedený odkaz, možná inspirace pro nové vedení radnice? Uvidíme.
Ohledně řešení ostrých rohů, kterými si lidé zkracují cestu, tak v našem Městském parku je to taky na jednom místě použité a to od třetí vyhlídky k hudebnímu altánku, takže i při rekonstrukci našeho parku u toho architekt přemýšlel.

Hranické listy řekl(a)...

Pro Milan.
Děkujeme za Váš kritický příspěvek. Příspěvek na který jste reagoval není z dílny redakce, ale našich čtenářů. Jsme otevřený web, takže každý se zde může vyjádřit nejen k diskuzi k jednotlivým příspěvkům, ale i Vy sám se může zapojit svým příspěvkem k dění kolem nás.
Příspěvek je možno zaslat na naši emailovou adresu hranickelisty@seznam.cz a my redakce ho pak zveřejníme.

Příspěvek se jmenuje Dědictví po místních vládách ODS, ČSSD a Hranic 2000, takže je to skutečně pozůstatek po bývalé koalici, s kterým jsi nové složení radnice zatím neporadilo. Budeme sledovat zda se situace zlepší.

Co se týká nového vedení společnosti Ekoltesu, tak nový ředitel je v Ekoltesu teprve 26 dní (k dnešku), to není moc dlouho na to aby vše začalo fungovat na 100%. Dva měsíce přes letní prázdniny podnik fungoval provizorně bez ředitele, pouze pod vedení předsedy dozorčího představenstva RNDr. Františka Smolky, který z důvodu svého časového zatížení, byl schopen řešit pouze základní problémy společnosti Ekoltes.

Co se týká zarostlých chodníků tak máte pravdu, některé ulice začínají byt fakt hrozné. Ale i zde je to pozůstatek po bývalém vedení. Zde je chyba systémová. A to především ve spolupráci s firmou Serena pana Daniše.
Bohužel Ústavní soud před třemi roky, na žádost tehdy opoziční ČSSD zrušil veřejně prospěšné práce. Takže najednou úklid ulic a především chodníků, které dříve uklízeli nezaměstnaní neměl kdo uklízet.
Bylo to staré vedení radnice a Ekoltesu, které toto vyřešilo prostřednictvím firmy Serena pana Daniše, jak je vidět není to zrovna ideální stav. Lidé u něho se až moc často obměňují a navíc, pokud někdo se třeba zacvičí na nějakou práci, tak okamžitě bývá přesunut na jiný provoz, co není taky ideální. Lidé jsou u něho zaměstnání pouze dočasně, bez dlouhodobé perspektivy. A taky se tak chovají.

Tak třeba v Přerově na to šli jinak. Na úklid ulic jsou zaměstnávaní nezaměstnaní, kteří tak dostávají práci přímo u Technických služeb města Přerova. Kde pak dočasně pracují, za minimální mzdu, ale mají do budoucna perspektivu, že pokud se osvědčí, tak mohou získat trvalou práci za lepší plat.

Pokud se Vám zdá, že málo kritizujeme, tak asi ano. Je třeba novému vedení dát čas na změnu. Nic nepomůže, když budeme kritizovat nové vedení za staré nepořádky, za které nemohou. A že bychom pouze chválili? Když nepočítáme dění v Hranicích, tak jsme pochválili pouze nový způsob sekání trávy.

Anonymní řekl(a)...

To: "Tak tohle už je dost ubohé, ne?"
Potrefená husa asi zakejhala. Fotky jsou staré asi týden. Zajděte se na ty stromky podívat pod Kostelíček. Mimochodem někdo na tento "způsob" péče o nově vysazené stromy už na stránkách Hranických listů před asi 2 lety upozorňoval. Na nafotografovaných příkladech vidíte, jak pánové Hlavinka (ODS), předseda představenstva Ekoltesu, Zima (ČSSD), člen představenstva, Úlehla (ČSSD), předseda dozorčí rady, Juračka (Hranice 2000, TOP 09), člen dozorčí rady, atd. reagovali. Zdůrazňuji - nejedná se jenom o vyobrazené stromky. Jsou to jen příklady. A pochopitelně nejedná se ani o problém, který vznikl v posledních měsících.
jn

Anonymní řekl(a)...

Vždy se najdou zastánci jedné nebo druhé strany. Chtěl bych se zastat pana Danise. Dělal jen to, k čemu jej zavazovaly smlouvy a jak probíhala kontrola ze strany Ekoltesu a Města.
Jinak HL, nenechte se odradit. Je třeba ukazova na klady i nedostatky. Samozřejmě slušnou formou. Máte taky pravdu, že minulé koalice byly nedotknutelné. Ohrnovaly nos nad názory druhých, jen ony měly pravdu. Někteří koaliční zastupitelé byli až postiženi svou neomylností. Všemu rozuměli, do všeho strkali nos. Jiní zase jen servulně kývali. Snad současná koalice se počí z chyb předchozích "vládců". A k těm nespokojeným: "Šakali vyjí, ale karavana jde dál."
Napovyšujte se, nenávist oplácejte dobrem. Pomáhejte slabým.

Zdraví JAK

Anonymní řekl(a)...

Zajímavé je, jak nám ti noví a lepší demokrati touží po otrocké práci lidí evidovaných na pracáku. Za minimální mzdu nelze dnes zaplatit ani nejnutnější výdaje na minimalistickou domácnost. Leda by takový jedinec nežral. Zato za miliony vyhozené oknem není a nebude nikdo z odpovědných činitelů správy města trestán. Změnilo se tedy vůbec něco, kromě pár jmen?

Anonymní řekl(a)...

Opět demagogie vyhozivších zastupitelů bývalé koalice. Co vlastně chcete? Aby určitá část občanů se válela celé dny za naše peníze, popjeli kofolu, do Alberta chodili jako do ledničky... Nebo aby po dvaceti létech začali trochu pracovat. Zjistěte si, kolik je průměrná dávka na osobu z úřadu práce. Neskutečné. Takže všichni pojďme na úřad práce. Pracovat se nevyplatí. Pan Anonymní asi neví, za kolik žijí tisíce důchodců. Vážený pane Anonymní, co jste udělal Vy pro nějakou změnu!
Miliony vyhozené oknem? Podejte trestní oznámení. Jinak jsou to plky a běžte do někam. Jarda Áron Komenda

Anonymní řekl(a)...

Pane Komendo. Mluvíte nám z duše. Protěžovaná menšina už musí konečně začít pracovat. I třeba za minimální mzdu. Musí se naučit, že jen prací řiv je člověk. Ale to nechápou současní zbohatlíci. Za nic přišli k penězům a právě oni by dělali z lidí otroky. A že jich tady v Hranicích máme. Zdraví Vás rodiny ...ova

Anonymní řekl(a)...

HL jsem rád, že jste. Ne jako Hr. deník, neslaný, nemastný. Petr S.

Anonymní řekl(a)...

Milý J.A.Komendo (je-li to pravé jméno), Vaše nenávist k cikánům je jen ventilací frustrace, že jistí Vaši bílí soukmenovci tuto skupinu obyvatelstva proti ostatním protěžují. Měl byste svůj hněv obrátit správným směrem. Vy, být na místě cikána, byste dělal přesně to co oni, protože oni postupují velice logicky vzhledem k reálné situaci ve společnosti a ekonomice. A to je nechci nikterak obhajovat, pouze konstatuji faktický stav. Pravou otázkou je, kdo si je takto pěstuje a jak je chce použít. Podobné je to s tzv. uprchlíky, kteří nejsou ničím jiným než biologickou zbraní, aniž o tom sami vědí.
Zažil jsem časy dobré i ty otrocké práce ministra Drábka, aniž bych pobíral jedinou korunu sociálních dávek. Také jsem zkusil pracovat za minimální mzdu a Vy byste to měl také zkusit. Pokud ovšem máte dost peněz v zásobě na dluhy, které Vám tímto pokusem nevyhnutelně vzniknou. Snad by to Vaše nízkými emocemi zmítané názory přiblížilo k realitě. Minimálně názor ten, že problémy společnosti, které si tato sama způsobila svou hamižností, nezodpovědností a nabubřelostí by měly být řešeny prací otrokú.
A važte si toho, že se zatím máte dobře. Před tím co brzy příjde Vás neochrání ani peníze, ani ti momentálně správní političtí kumpáni.

Anonymní řekl(a)...

Anonymní: to není nenávist ale lítost. Že jedni chtějí /možná musí/ a jiní jen natahují ruce. Když jsem musel odejít z práce, bral jsem cokoliv. Ano, máte v mnohém pravdu. Lépe bych to nenapsal. Ale je nenormální brát dvacet a více let sociální dávky. Vše jsem již zkusil. Byl jsem bez práce, potom jsem dělal za pár kaček. Nová firma v Hranicích hledá nové zaměstnance. Samozřejmě na směny. Kolik se hlásilo dlouhodobě pobírajících? Ale jsem rád za Vaše slova. Jsou moudrá a vezmu si z nich ponaučení. JAK

Anonymní řekl(a)...

Já se domnívám, že náhradní výsadbu poškozují také vandalové. Např. zlomené nebo vyvrácené stromy, není jich málo a za to Ekoltes nemůže. A co se týká vyvarování se poškození stromů při sečení, tak to by se muselo u těch stromů séct opatrně např. srpem. Pokud je to trnem v oku, pak už to měla radnice dávno vyspecifikovat ve smlouvě s Ekoltesem. Všechno je přeci na základě zadání a následné kontrole. Jak prosté.
Myslím, že jsou daleko větší problémy, které lidi trápí, ale stejně mlčí, jelikož ztrácí víru, že něco zmůžou. Např. když se podíváte jakým tempem pokračuje výstavba silnice přes Drahotuše. První a druhá etapa byla spojena o nás bez nás do jedné. Termín dokončení první a druhé etapy měl být do 30.9.15, dnes je 29.9.15 a silnice je po celé délce jedno velké staveniště. Nesmyslné záhony u komunikace v kterých je už dnes metrová plevel (kdo ty záhony bude udržovat po dokončení cesty? A kolik nás bude tato nesmyslnost ročně stát?. Místo záhonů by byla určitě potřebnější cyklostezka nebo alespoň na náměstí parková místa, protože pokud jedete k zubaři nebo lékaři z okolních vesnic, tak parkových míst je a bude málo. Na náměstí potřebují zaparkovat také ti, kteří jezdí do kostela, když jsou pohřby, atd.
Města i celý stát se musí začít řídit naopak, tj. podle potřeb občanů a ne tak, že jedinci rozhodnou a většina lidí se smíří s diktátem. My tu žijeme a nám by to tu mělo sloužit, věci by měly být účelné. Za hranickou raritu považuji také slalomové sloupky k náměstí a ostatní sloupky na náměstí, dále trčící retardéry, které díky tomu, že jsou přejížděny vozidly cca 20 km rychlostí jen zhoršují už tak žalostné ovzduší v Hranicích, atd., atd. Kdybychom rozhodovali v referendech, tak většina těchto nesmyslů by tu dnes nebyla. Se stále zhoršujícím ovzduším už si hlavu nikdo také neláme, protože penězům se podřizuje vše.
Takže až otrávíme poslední řeku, zničíme poslední strom, a země se stane neúrodnou, tak pak nám možná teprve dojde, že peníze se jíst nedají.

Anonymní řekl(a)...

To co píše Komenda není nenávit k cigánů(dodnes není jasné proč to jsou nějací romové),ale pravým jménem ohodnocena skupina nepříspůsobyvích lidí, kteří nepracují a nechce se jim pracovat, jen se přiživují na ostatních.Umějí jen natahovat ruku na sociální dávky, různé příplatky atd. Když jsou vyzváni aby šli pracovat tak jsou všichni strašně nemocní. Sedět na lavičkách na náměstí a dělat tam bordel to jim jde nejlépe. Už by se nad tím měli zamyslet i vládnoucí garnitura v Praze a udělat řádný řez. Žádné socialní dávky a příplatky na bydlení atd. těm kteří nepracují. Ať napřed pracují třeba za minimální mzdu a pak řešit soc.věci a ne opačně. Tak jak se to dělá dnes cigány makat nenaučíme. Když dnes důchodce, který celý život pracoval má měsíční příjem menší než cigán,který celý život nehnul ani prstem. Stačí se podívat,jak se cigánům vypočitává důchod! Už by to splečnost měla řešit a ne chodit kolem tohoto problému jako kolem hrnce s horkou kaší.
Klousek