17. 12. 2014

Vážení občané,

před  volbami do Zastupitelstva  našeho města  jsme jasně deklarovali  co je třeba změnit.
Zopakujme si  to :

1) Vyměnit  zástupce v orgánech  městské organizace  EKOLTES.
Důvodem je dlouhodobé neplnění služeb pro naše město, nekontrolovatelné podnikání  i výsledky kontrolní zprávy KV, které prokázaly minimálně nehospodárné chování.

2) Odvolat ředitele akciové společnosti EKOLTES.
Důvodem jsou  odpovědnost za stále se opakující kritiku, kontrolní anketa a její výsledky.  Prokázané nedostatky při plánování činnosti i hospodářská nedbalost  ve finanční oblasti.

3) Zvýšit informovanost obyvatel našeho města. 
S ohledem na nastavený systém informací se k obyvatelům města dostávají jen vybrané informace a ty rozhodující stále nemají veřejný charakter. Viděl někdo z Vás někdy výsledovku  EKOLTESU, kde máme náš majetek? Jsme schopni kontrolovat  reálné čerpání prostředků – nejsme.

4) Změnit  podstatu práce odborných výborů a komisí.
Žádný člen Rady města ani žádný člen Zastupitelstva nerozumí každé potřebné odborné pracovní  oblasti. Je nutné  zapojit odborníky  a k těmto přiřadit volené členy, aby garantovali pracovní propojení  mezi   odbornou  veřejností  a orgány města.

5) Zvýšit kontrolu zadávání  projektů budoucích investic, abychom nebudovali  novou DUBAJ.
My totiž nevlastníme ropné vrty  a musíme pečlivě vážit své investice. 

Díky vaší podpoře jsem se skutečně  posadil  na židli  zastupitele  a  nevěřícně sleduji  morální stav některých našich  hospodářů.
Pan Juračka  nám v opozici 4 roky kázal o potřebě změny. Kázal o nemorálnosti  spojení menšinových subjektů  proti  názoru většiny občanů, kteří  si před 4 roky vybrali program Hranice 2000.
Deklaroval okamžité změny v EKOLTESU  a přechod řízení  na úsporný , jak odborně uvedl, monistický systém .  Je nutné  změnit  vedení  a vrátit naši městskou společnost zpět pod kontrolu města, řekl.
Kdyby někdo nevěděl co je to monistický systém – je to přetření  červeného auta na modré.

Proběhla dvě zasedání  Zastupitelstva města Hranic  a nic.  Ekoltes a jeho praktiky pokračují.  Pan Juračka se nám spojil se subjekty,  které tyto nedostatky způsobily. Vůle občanů  jej přestala zajímat , ale hlavně za ochranu odpovědných  získal  vytoužené místo.  Smutné.

Schvalování  rozpočtu nepřineslo taktéž žádnou aktivitu. Dále budeme převádět nepotřebné prostředky na EKOLTES bez plánování, kontroly a vyhodnocování  ekonomiky těchto transakcí.
Pro představu,  jedná  se  o téměř 50 mil. Kč.  Pro nenasytné neodolatelný koláč.

Pochválit musím jediné.  Nebyla  pošlapána  poslední výspa morálky a byla nám přenechána činnost Kontrolního výboru města.  Mocní ale vědí, že není  v pracovní ani právní kompetenci  tohoto orgánu kontrolovat  EKOLTES, kde se realizují  téměř  všechny  nepravosti. 
Koho to zajímá, přijďte se podívat na jednání zastupitelstva  19. února 2015. Budeme žádat o rozšíření kompetencí  KV na tuto společnost.  Osobně si rád vyslechnu argumentaci, proč  to nejde.

V uvedeném termínu  budou taktéž projednávány  investice města v dalším období.  Minulému  kolégiu  se nepovedlo  pod veřejným tlakem rozdat téměř 20 mil. Kč na soukromé subjekty. 
Než se tak stane, měli by si všichni zastupitelé dobře přečíst nový občanský zákoník a seznámit se s problematikou nedbalostních trestních činů.  Hnutí ANO v případě lumpáren využije všechny dostupné prostředky.
Mým cílem nejsou funkce.  Mým cílem je změna.  Věřím, že řada nově zvolených  zastupitelů, dnes v koalici,  prověří naše návrhy, informace a přikloní se na stranu morálky, kterou by měli zastupovat.    

Všem  přeji  moc a moc domácí pohody, krásné svátky vánoční  a optimismus  do roku příštího.
Dle čínského kalendáře nastupuje znamení  Dřevěné Kozy a to je zastoupení  míru, pokoje a harmonie.

Jiří Kudláček
předseda hnutí ANO 2011 MO Hranice
předseda Kontrolního výboru města Hranic
tel – 603851716
mail – kudlacek@mbcbohemia.cz 

7 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Jestli někdo čekal změnu, tak se spletl. Vidina moci je hnacím motorem celé naší společnosti. Snad by bylo nejlepší opětné područenství pod mocným a nekompromisním vládcem.

Anonymní řekl(a)...

Juračka, Ondriášová, Zíma a spol pěkně si kapsy mastí a občan jim to baští!
A otevřená radnice se pomalu zavírá, vzletná slova jako cár papíra!
A občane ty drž hubu, mlčení nejlépe jde ti k duhu.
K. H. Borský

Anonymní řekl(a)...

Už je to tady, Juračka kličkuje a co ten zbytek rady? Dá se předpokládat, že socani a i lidovci pískají stejnou písničku a HORA tančí podle nich. Tři měsíce po volbách a Lesákovci jsou zkroucení pod píšťalkou starých matadorů. Slib otevřené radnice zůstává na papíře a jak je známo, slibem nezarmoutíš.

Anonymní řekl(a)...

Pane Kudláčku, jste Don De La Mancha. Ale Vaše víra je úžasná. Bohužel, Juračka a ta jeho parta jsou neprůstřelní. Jim nejde o občany. Jim jde o pozice. Ať žijí milice. Kdysi lidové, dnes přizpůsobivé! K.H.B.

Anonymní řekl(a)...

Proč mám ten pocit, že Lesák rozumí všemu. Radnici znal jen z venku, ale už je jako všeználek. Dokonce má i kancelář.Juračka mu musel dát nějakou funkci aby se chlapec zabavil. J. H.

Anonymní řekl(a)...

Kdo věřil, že nastane nějaká změna ve složení Juračka, Ondriášová, Zima, Úlehla,Haša musel být opravdu snílek a idealista. Post udrží i pro Hlavinku, přece se jim sypou penízky a některým bez práce. Tak, vážení, budete mít na to 4 roky, abyste si zase ztučnili konta a vysmívali se svým jednáním občanům. Ani se mi nechce chodit na akce pořádané městem, kde vystupujete. Hrajte si tu hru sami pro sebe.

Anonymní řekl(a)...

Havlovi komunistobijci zavedli gigantickou byrokracii a ze státního rozpočtu si udělali samoobslužný bankovní automat.
Pan Babiš jim jejich penězovody chce omezit a tak se to komunistobijcům nelíbí. Byli zvyklí si rozdávat národní majetek, naposledy církvím 160 miliard, šmelit s restitucemi,
a přesměrovávat daně kamáradíčkům. Ekoltes je odvarem výše uvedeného.