19. 4. 2014

Pomníky a pomníčky komunálních politiků

Místní politici, které komunální politika vynese do pozic nejvyšších představitelů města, povětšinou záhy postihuje stejná nemoc. Projevuje se jako nezvladatelná potřeba zanechat za sebou nějaký nový pomník.
Důsledkem realizace takových tužeb je prohlubování skrytého dluhu v podobě zanedbané údržby městského majetku. Dluh činí například v zanedbaných komunikacích podle odborníků minimálně 200 milionů korun.
Za pár měsíců vynesou komunální volby do vrcholových pozic na zámku, aspoň doufám, politiky nové. Jako symbolickou připomínku důsledků zmíněného onemocnění jim přikládám obrázky budovy vlastněné městem. Už možná dvacet let mají její zubožený stav na očích denně m.j. tisíce lidí, kteří cestují po jedné ze dvou nejfrekventovanějších silnic protínajících město.


Současný stav


Foky si můžete zvětšit







Stav již v roce 1997 (převzato z knihy Povodně na Hranicku)




(jna)

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Autor lže. I z fotek je jasně vidět, že tam probíhají opravy.

Anonymní řekl(a)...

TO: Autor lže...
Nejvyšší čas pořídit si brýle. Asi se vám ty obrázky rozmazávají před očima.

Anonymní řekl(a)...

Nerozmazávají. Naopak vidím tam změny. A to důležité změny. Sice ještě chybí nová fasáda, ale jinak se ten barák postupně opravuje. Se povídejte, střecha, komíny, zdi, okna - vše nové či opravené.

Anonymní řekl(a)...

A proč tu nejsou fotky z interiéru? Tam se nejvíc pozná jak majitel a nájemníci dům udržují. Chápu to tak, že tento článek je jen předvolební agitka.

Anonymní řekl(a)...

Autor příspěvku píše o zanedbané údržbě městského majetku na příkladu jedné budovy ve vlastnictví města. Z přiložených obrázků je to nejen patrné, ale navíc je zřejmé, že ten stav přetrvává už řadu let. Na tom nezmění nic kejhání potrefených hus, že už je opravená střecha nebo komíny. Správný hospodář by nepřipustil, aby se jeho majetek dostal do stavu, ve kterém je dvě desítky let.
Jan