11. 4. 2014

Jak vedení města reagovalo?


Graf znázorňující množství polétavého prachu o velikosti do 10 mikronů v jednom metru krychlovém vzduchu u Základní školy 1.máje v předchozích dnech 3. až 8.dubna:

Graf si můžete zvětšit
Prach o velikosti do 10 mikronů na sebe nabaluje jedovaté látky produkované auty, proniká hluboko do dýchacích cest a je vysoce nebezpečný pro lidské zdraví, zejména pro mladý organismus dětí. Je zdraví škodlivý v jakémkoli množství, za limitní mez je úředně stanoveno 50 mikrogramů v 1 metru krychlovém vzduchu.
Výše uvedený graf naleznete na webu města, dosti zdlouhavě jsem se však k němu musela proklikat. Když se tam podíváte na celý březen, uvidíte, že po celý březen se hodnoty pohybovaly mezi 30 a 50 mikrogramy.
A ptám se:
Paní starostka a další představitelé města nás informují o všem možném, jak to, že informaci o překračování i tak vysoké limitní hodnoty prašného aerosolu PM 10 musíme nalézt náhodně sami? A co je ještě důležitější, jaká opatření ke snížení důsledků takové situace ve zmíněných dnech vedení města a Ekoltesu přijalo?
(ap)

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

tak takovej vzduch bych chtěl dýchat, protože to je na Hranice ještě velmi dobrý vzduch, až se udělá měření v oblasti, kde nepřizpůsobiví provozují spalovny odpadů, tak to teprve budete z údajů valit kukadla

Anonymní řekl(a)...

Jen více retarderů

Anonymní řekl(a)...

Ostrůvků a Vildnerových pastiček.

Anonymní řekl(a)...

Hlavně, že se na třídě 1.Máje vykácely listnaté stromy a vysadily keře. Nejsem jediná, kdo nechápe.
Novotná

Anonymní řekl(a)...

paní Novotná, věřím, že kácení listnatých stromů proběhlo zcela v souladu se zákonem, zvlášť když dva měsíce před kácením je ošetřili "arboretisté" :-)))))))