23. 11. 2012

Heslo Transparentní radnice v našem městě hodně vybledlo

Zdeněk Špiřík
Už několik zasedání zastupitelstva města proběhlo od instalace hlasovacího zařízení. Možnost dohledat na webu města informaci, jak hlasuje každý jednotlivý zastupitel, byla jedním z hlavních argumentů pro pořízení tohoto zařízení. Zdá se však, že povolební aktivita volených představitelů města ve prospěch zvýšení průhlednosti dění na radnici mezitím ochabla. Zařízení bylo zakoupeno, instalováno, ale k tomu nejdůležitějšímu využíváno není. Právě naopak, v posledním zápisu ze zasedání konaného 15.listopadu nenaleznete už ani součty hlasů „proti“ a „pro“ usnesení.
Klepnutím můžete obrázek zvětšit




Dovolím si proto malou provokaci a přikládám výřez informace z webu jiného města:




No řekněte, nebyla by to paráda, mít možnost podívat se, jak námi zvolení zastupitelé obhajují naše zájmy a plní to, co před volbami slibovali?

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Naši radní se těší na další tunel v podobě zimního stadionu. Na transparentnost nemají čas. Ale už brzo se vzájemně pobijou až vyjde na povrch, že městské příjmy se tenčí a špatné investice je užírají ještě navíc. Zatím si toho ve své blbosti a bohorovnosti nevšimli, dluh maskují prodáváním městských nemovitostí, ale kdo není idiot už si to dávno spočítal. Spoléhání se na eurodotace v budoucnu je znakem demence. Již teď se EU skládá na německé ponorky, které kupovala řecká vláda na dluh a lepší už to nikdy nebude, protože politici a vojáčci si za peníze lhostejných ovčanů rádi kupují hračky všude na světě. Ti místní mají na hraní hlasovací zařízení.

Anonymní řekl(a)...

O tom, jak hlasují zastupitelé různych měst jsem velmi jednoduše našel na jejich webu. Proč to nejde v Hranicích? Protože by občané hned věděli, jak každý halsuje a radniční koaliční korupční lumpové by se nemohli schovávat.Kdo má čisté svědomí, ten se nemusí schovávat, ale kdo je lump, ten k tomu má důvod.A proto transparentnost nefunfuje v Hranicích.

Anonymní řekl(a)...

Statistika hlasování, kterou máte na mysli je obvyklou součástí programového vybavení hlasovacích zařízení. Takže žábou na informačním pramenu jsou u vás představitelé vašeho města.
John