22. 7. 2017

Orná půda v Drahotuších

Další příspěvek z rubriky, nad dopisy naších čtenářů.    

Nebudu si hrát na zlého policajta, ale už delší dobu mě otravuje přístup těchto lidí k svému majetku , který mají koupený pod názvem orná půda.   
1. Kotík Zdeněk  k.č. 1946/4   
2. Bednář Zdeněk k.č. 1946/3   
3. Horáková Jana k.č. 1946/2 a 1948/2   
4. Ovad Rostislav k.č. 152/3      

Chtěl bych aby tito lidé byli zodpovědní za svůj majetek a nechovali se k životnímu prostředí jak prasátka a laskavě si své orné půdy posekali alespoň jednou za 10 roků. Děkuji za sjednání nápravy těchto velmi nezodpovědných lidí,kteří myslí jenom na prachy! Přikládám fotky staršího data a věřím, že zveřejněním příspěvku dojde k velmi rychlé nápravě!   
S pozdravem  Cekota Břetislav 












9 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Tomu říkám kritická připomínka. A pravdivá!
KL

Anonymní řekl(a)...

Takových míst je plno. Třeba přímo v Hranicích, kde bydlí u této "divočiny" tisíce lidí. Viz parc. č. 1008/1, vlastník Křížková Anna a Švarcová Hana Mgr.. A město s tím nedokáže nic dělat. Je to v první řadě ostuda města!

Anonymní řekl(a)...

Takový malý příspěvek. Kdo je vlastníkem rybníku Kuchyňka a jeho okolí, no přece my občané tohoto města, kteří pověřili 22 občanů, aby nás zatupovali a město vedli. O co jde? Kolem rybníka je nejméně dvacet suchých, nebo napůl suchých stromů. Někdo může tvrdit, že uschly letos. Omyl! Stromy jsou už suché již druhé léto a nikoho na radnici a v Ekoltesu to nějak nezajímá. Přece jsou tam pracovníci, které my občané platíme, aby se o zeleň starali! Výmluvy, že to má udělat ten nebo onen nás občany zajímá jak loňský sníh. Občana zajímají výsledky. A že to není ve firmě Ekoltes nějak v pořádku vidí občan na každém kroku při procházce městem.(Je to podle názoru ještě horší než za zločince Vinklera, kterému se nic nestalo a teď to vypadá na opáčko). Musím pokračovat na ostrůvku rybníka Kuchyňka roste po desetiletí vrba. Vždy byla krásná a ošetřovaná. Dnes, je sní troska, na půl suchá napadené cizopasnou rostlinou. No děs a běs. A malé rybníčky pod Kuchyňkou? Jeden na půl napuštěná a ten přídavek s pařezy zarostlý buřinou. Druhý vypuštěný a zarostlý vším možným a ještě na dně někdo drze pěstuje rajčata a asi dyňe! Je to normální? Poslední připomínka, v Zámecké zahradě je fontánka, není nám jasné proč je vypuštěná a neplní svoji funkci. Námitka, že je málo vody asi neobstojí, pracuje přece na cirkulaci vody a tu vodu někdo vypustil. Nebo je nefunkční a pak dlouho nevydržela. Také tady se najdou suché stromy. Co na to pane starosto a páni radní. Tak si občané nepředstavují vedení města v oblasti životního prostředí a ochrany zeleně. Závěrem otázka, proč se zrušil Odpor životního prostředí, když to dnes vypadá pod jakýmsi divným vedením hnusně. Asi se šetří na "správném" místě. Který radní má životní prostředí na starosti? To se asi nikdo nedoví....
Klousek

Hranické listy řekl(a)...

Jak se nám podařilo zjistit.
Fontána v Zámecké zahradě je vypuštěna z důvodu poruchy hlavního čerpadla. Závada je nahlášena u dodavatele a čeká se na opravu.

Anonymní řekl(a)...

Pane Klousku, a Vy si myslíte že 12 lidí na úseku Veřejné zeleně f. Ekoltes stačí udělat všechnu práci v terenu od Bělotína až po Slavíč ?? A navíc připomínám, že každou práci v katastru Města musí objednat u Ekoltesu příslušný úředník daného Odboru městského úřadu. TR

Anonymní řekl(a)...

Co se týká vedení Ekoltesu, diví se někdo současnému řediteli, že je málo aktivní? Stačí se podívat jak dopadli jeho předchůdci. Jeden byl pasivní a vydržel v křesle přes dvacet let až do důchodu. Jeden byl aktivní a po sedmi měsících byl odvolán. Takže současný ředitel nedělá nic jiného, než to, že chce taky v klidu dožít do důchodu.
A to, že se pejskové ztrácí ve vysoké trávě?
Pánové a dámy, až se během pár let Evropská unie dotransformuje na Afghánsko - Somalskou unii, tak už to nikoho nebude zajímat. Pejskové jako nečistá zvířata navždy zmizí z naších měst.

Anonymní řekl(a)...

Někdo tu vypsal pár lidí. Je to ta žalobu na ochranu osobnosti.

A já říkám, že tyto lidi chválím. Je to jejich majetek a starají se vzorně. V jejich majetku má útočiště mnoho živočichů a rostou tu rostliny, které by jinak někdo vysekal. Buďme rádi aspoň za trochu přírody.

Navíc to vypadá, že pan Cekota je analfabet a nevyzná se v právním (katastrálním) názvosloví.


RRRR

Anonymní řekl(a)...

S tím odvolání ředitele Ekoltesu je to čistá pravda! Chtěl po zaměstnancích, aby dělali potřebnou práci pro Město, což se ovšem neslučuje s Hospodářským plánem společnosti, která potřebuje vydělat peníze - viz. Dozorčí rada. Začal vidět vedení Ekoltesu pod prsty, a to mu poděkovalo odchodem. Dosadili klauna a už se jede jak za Vinklbarbara.
Typický případ Pumpařů od Zlaté podkovy. Včera to dávali v TV. Hlavně mezi sebe nikoho nepustit a prachy si šikovně ulít!
Co z toho vyplývá?
Kruh se uzavírá
peníze jsou víc než les
Blížíme se zpátky k TOTALITĚ
Jmenujem´ se EKOLTES

Krucifix

Anonymní řekl(a)...

A hádejte, k čemu je na městském úřadu odbor životního prostředí jako orgán státní správy, mající v agendě i dozor a možnost sankcí, protože vlastník pozemku má zákonnou povinnost o něj pečovat, zvláště u zemědělských, a pokud tak nekoná, má konat ŽP.
L.Fojtík