19. 7. 2017

Ekoltes

Mnohokrát vše o této firmě popsáno, diskutováno i změněno. Chtěli jsme všichni věřit tomu, že změna přinese nové a lepší nápady, chuť dokázat, že to jde dělat jinak a lépe. Místo toho nové zklamání, to si musíme přiznat. Ne vždy se daří slibované změny dotáhnout až do konce a začít plnit tolik proklamované sliby.

Nové vedení už není týmem, v který jsem doufala, že dokáže změny k lepším výsledkům. Bývalé odvolané vedení si mne ruce jak to nyní nefunguje. Ale nebyli o nic lepší. Vedení společnosti Ekoltes i vedení města musí urychleně hledat příčiny proč to nejde. Máme v této firmě ještě dost jiných schopných pracovníků. Nebo nemáme?

Řešme nedostatky rychle a zodpovědně. Jedna z možných změn je i zavedení Technických služeb města. Já nejsem odborník na tuto změnu, ale vím, že třeba v Novém Jičíně to tak funguje. Možná by to byla ta lepší varianta pro Hranice. Na toto téma jsem hovořila i s některými fundovanými lidmi. I oni mi potvrdili, že je lepší variantou příspěvková organizace města, než firemní společnost. Setkávám se s lidmi, kteří se vyjadřují kriticky k některým činnostem společnosti Ekoltes. Samozřejmě, nevidíme do vnitřního chodu této firmy. Možná jsou tam určité snahy po zlepšení. Pokud existují, nejsou příliš vidět.
Nemusí se mnou všichni souhlasit. To ani nejde. Jistě se najdou i zastánci. Ale pokud někdo zareaguje na mé vyjádření, věřím, že to bude ku prospěchu věci.
Svůj příspěvek posílám redakci HL jako konstruktivní kritiku. Aby byly vidět skutečné výsledky.
Každopádně je třeba jednat urychleně. Odborníky na městském úřadě máme.

Jarmila Žurmanová

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Kulantní ale pravdivé. Je to jenom o vedení a organizaci práce.
Občan

Unknown řekl(a)...

Vážení spoluobčané, jen pár slov ke kritice na adresu dnešního Ekoltesu, která se zejména v poslední době objevuje. Osobně bych to tak černě a kriticky, jak někteří z vás uvádějí, neviděl. Je třeba si uvědomit, že nic není dokonalé (a ani nikdy dokonalé nebude), a že chyby se najdou všude. Podle mne je ale důležité to, jakým způsobem k jednotlivým výtkám Ekoltes, tedy především jeho vedení, přistupuje. Jestli se konkrétními stížnostmi kompetentní zaměstnanci zabývají, zdali zjišťují jejich příčiny a jestli sjednávají, ve spolupráci s kompetentními zaměstnanci městského úřadu, jakožto objednatele a plátce převážné většiny prací, jejich nápravu, případně jestli se snaží přijímat systémová opatření, která by podobným pochybením do budoucnosti zamezila nebo je alespoň eliminovala na minimum. Je dobré si uvědomit, že takovouto činnost nemusí být často možné dotáhnout do zdárného konce ze dne na den. Jestli se o to ale vedení současného Ekoltesu snaží, jinými slovy, jestli se chce dnešní Ekoltes zlepšovat, pak lze podle mého názoru konstatovat, že je to celkem v pořádku a osobně bych jim dílčí nedostatky odpustil.

Anonymní řekl(a)...

Bohužel radní, včetně paní Žurmanové stále nepochopili to, že aby bylo vše o.k. je potřeba určité množství pracovníků. Myslí si snad že v partnerském městě Voorburg (Holansko) pracuje v tech. službách tak málo lidí za tak málo peněz jako v Ekoltesu ???