23. 6. 2017

Problémy s parkováním na levém břehu řeky Bečvy, tzv zóně "sportu"

Jak jsme uvedli, už tuto neděli, se v městském parku uskuteční akce "Pohádkové Hranice". Levý břeh řeky Bečvy je již od 19. století vyhrazené jako zóna sportu a kultury. Nachází se zde několik sportovních, ale i kulturních zařízení.

Jediné mimus této oblasti je nedostatek parkovacích míst. Při sportovních a kulturních akcí pak auta parkují "všude, kde se dá". V minulém roce byl pokus radnice tuto situaci řešit a to plánem vybudovat nové parkoviště na pozemku společnosti Vodárny a kanalizace Přerov a.s. Tento záměr pro odpor místních starousedlíků skončil ještě dříve, než vůbec začal.
Jedním s argumentů byl ten, že v okolí je ve skutečnosti dostatek parkovacích míst, šli jsme to prověřit.

V nejbližším okolí ne, navíc díky dostavbě kanalizace v ulici Kropáčová, je táto ulice pro případné parkování uzavřena. Přesto jsme nalezli v okolí 150 až 250 metrů od městského parku dostatek parkovacích míst.

Hned pod městem jsou tři oficiální parkovací místa.

1) parkoviště 28. října I.








2) parkoviště 28. října II.








3) parkoviště Motošín








4) další parkovací plocha je sice soukromá, nachází se na Motošíně, kolem domu číslo popisné 216. Jak jsme uvedli, je to sice soukromé, ale vše je o domluvě, tedy o domluvě s městem, o možnosti při akcích pořádané městem o víkendech toto parkoviště využít.

Tyto tři oficiální parkoviště plus jedno soukromé se nachází na pravém břehu, teď se přesuneme na levý břeh řeky Bečvy, když nebudeme počítat mini parkoviště hned za Sokolovnou, tak se zde nachází další dvě parkoviště u sportovních zařízení, které jsou v rozumné vzdálenosti od městského parku.

5) parkoviště sportovní hala (HC Cement Hranice)

6) parkoviště stadion, včetně parkovací kapacity v rámci stadionu.









Jak je vidět v okolí městského parku je dostatek parkovacích míst, možná by to chtělo jen lepší navigaci k těmto parkovištím, pro návštěvníky akcí.

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Není přece problém zaparkovat na náměstí nebo v jeho okolí a ten kousek do parku dojít pěšky. To se bavím o přespolních. Hraničáci můžou přece dojít pěšky, ti nejzhnilejší můžou jet autobusem MHD.

Hranické listy řekl(a)...

Na náměstí, pod náměstím, u stadionu. Místa pro parkování je dost.